The Inventions That Tesla Did Not Protect – FREE DOWNLOAD


The inventions that Tesla did not protect 

The Unresolved Patents of Nikola Tesla

Download from Global Media Planet INFO – FREE DOWNLOAD

Download:

  1. [download id=”4957”] – id 4957 Global Media Planet INFO
  2. [download id=”4975”] – id 4975 Global Media Planet INFO
  3. [download id=”4986”] – id 4986 Global Media Planet INFO
  4. [download id=”4991”] – Id 4991 Global Media Planet INFO

 

Ovde možete preuzimati svu zaostavštinu Nikole Tesle, patente, dnevnike, spise i ostalu građu koju ćemo upload-ovati sa vremena na vreme.

Smatramo da sva Teslina zaostavština pripada celom čovečanstvu i rešili smo da otvorimo sve Arhive.

Ujedno imate na raspolaganju novu mogućnost a to je da dobijete sve Tesline izume koje Tesla nije patentirao.

Pošto je Teslina zaostavština vrlo obimna puštaćemo sekvencijalno kako budemo ažurirali ovu obimnu građu. Ostao je još jedan patent iz Ruske Federacije koje rusi nisu još dali a po odluci Saveznog Federalnog Suda Amerike CIA je predala sve. Proverićemo da li je sve ili su nešto štekovali što nas ne bi čudilo uopšte. Takođe i iz svih ostalih zemalja gde je Tesla patentirao svoje izume i tamo gde nije a postoje. 

Teslini novinski isečci

Nikola Tesla - Novinski članci
Nikola Tesla – Novinski članci

Sa Teslinom zaostavštinom iz Amerike stigao je i možda najvredniji deo bibliotečkog fonda — isečci iz štampe. Dok preko knjiga i časopisa koje je Nikola Tesla posedovao možemo da sudimo o njegovim interesovanjima na polju nauke i o književnom ukusu, isečci nam omogućavaju uvid u društveni život, na kakav je odziv nailazio u javnosti ali i u stručnim krugovima.

Kolekcija novinskih isečaka i novina iz lične zaostavštine Nikole Tesle

Kolekcija novinskih isečaka i novina iz lične zaostavštine Nikole Tesle se sastoji od: ukoričenih isečaka, isečaka koji nisu ukoričeni, listova iz novina na kojima su obeleženi članci za isecanje, neobeleženih listova i celih primeraka novina.

Ukoričeni isečci se nalaze u 57 posebnih albuma i procenjuje se da ih ima preko 20.000. O njima je vođena, u vidu tematske kartoteke, originalna evidencija. Tesline saradnice-sekretarice su prema njegovim zahtevima isecale članke iz serijskih i periodičnih publikacija, koji su se uglavnom bavili njegovim radom i delovanjem na prostoru Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Članci su organizovani najpre tematski (energetika, elektrohemija, teleautomatika, rendgenski zraci, itd) a u okviru toga i hronološki. Iznad svakog članka je ručno ispisan izvor iz koga je članak isečen. Detaljnijim pregledom ove građe, ustanovljeno je da je Nikola Tesla koristio i usluge specijalizovanih firmi za izradu pres klipinga.

Istraživanja i drugih naučnika i pronalazača na područjima nauke i tehnike kojima se Tesla bavio

Sem članaka koji se odnose na Nikolu Teslu, ovde se mogu naći i istraživanja drugih naučnika i pronalazača koji su se bavili istim područjima nauke i tehnike.

Metodologija po kojoj su ovi članci razvrstani svedoči o Teslinoj velikoj predanosti i veštini prikupljanja i korišćenja informacije. Ako uključimo i sve druge izvore sakupljanja i razmene informacija, onda se može reći da je Nikola Tesla, na analogan način, stvorio ono što danas zovemo Internet tj. da je imao svoju organizovanu mrežu informacija koje su indeksirane, opisane i smeštene na odgovarajuće mesto unutar čitavog sistema izvora.

Pored toga što pomenuti članci sadrže jedinstvene informacije o Teslinom životu i radu, oni ocrtavaju i društvenu i naučnu klimu u kojoj je Tesla istraživao i za svakog istoričara nauke nezaobilazan su izvor informacija o zbivanjima u nauci i tehnici s kraja 19. i početkom 20. veka, dostupan na jednom mestu.

Download from Global Media Planet INFO

A N K E T A

Version 2

 

Preporuka:

Govor Nikole Tesle Prilikom Dodele Edisonove Medalje 1917. godine: “Ja sam se rodio tačno u ponoć, sa srcem koje je kucalo na desnoj strani grudi.”

TESLIN TORANJ: Teslin san o bežičnom prenosu energije na velike udaljenosti može postati stvarnost!

VIZIJA – VISION | Nikola Tesla 10.07.1856 Smiljan

TESLIN TORANJ (Wardenclyffe Tower) – 12 METARA VISOK PROTOTIP KONAČNO PODIGNUT!

Tesla's Tower (Wardenclyffe Tower): 40 Foot (12m) High Prototype Finally Raised!

 

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili bilo u novcu bilo u hrani, odeći i obući, opremi ili pak plaćanju računa za internet i troškove koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, dakle održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i svih ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!       

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*