Poučna priča… VIŠE JE BLAGOSLOVEN ONAJ KOJI DAJE OD ONOGA KOJI PRIMA


Poučna priča… VIŠE JE BLAGOSLOVEN ONAJ KOJI DAJE OD ONOGA KOJI PRIMA

Jedan je mladi student krenuo da prošeta sa svojim profesorom. Dok su šetali i razgovarali, na drugoj strani puta su ugledali jedan par starih cipela koje su po izgledu pripadale siromašnom seljaku koji je radio u blizini na svojoj njivi i već je privodio kraju svoj posao.

Student je rekao profesoru: “Idemo da se našalimo s ovim seljakom. Sakrijmo mu cipele pa se sklonimo iza grmlja i posmatrajmo što će se desiti dok ih traži.”

Profesor mu odgovori: “Dečko, nikada se ne šali na račun tuđe nevolje i bede. Ali, budući da si bogat, možeš od ovoga sebi priuštiti ogromno zadovoljstvo. Stavi po jedan zlatni novčić u svaku cipelu, a zatim sakrijmo se iza grmlja i promatrajmo njegovu reakciju.”

Student je to učinio i obojica su se sakrili iza jednog grma u blizini. Seljak je završio sa svojim poslom i dolazio s polja do mesta gde je ostavio svoj ogrtač i svoje cipele. Dok je oblačio ogrtač, jednu je nogu stavio u cipelu i osetio da nešto ima u njoj. Najpe je pomislio da je kamenčić, ali ubrzo je shvatio da je to zlatni novčić.

Silno iznenađen pogledao je u zlatnik, osvrtao se oko sebe, a zatim ga zamišljeno posmatrao neko vreme. Ponovo se vrteo unaokolo, međutim nije video nikoga. Stavio je novčić u džep i krenuo da obuje i drugu cipelu. Na svoje ogromno iznenađenje, i u njoj je pronašao zlatnik. Odjednom su ga savladale emocije, pao je na kolena, podigao glavu prema nebu i započeo s molitvom u znak zahvalnosti. U svojoj je molitvi spominjao svoju teško bolesnu i bespomoćnu ženu, svoju decu koja nemaju ni hleb za jelo, a sada zahvaljuje na nevidljivoj ruci koja mu je poslala zlatnike s kojima će konačno biti spašeni.

Student je stajao duboko ganut i sa suzama u očima.

Profesor ga je pitao: “Da smo se našalili s njim, kao što si ti nameravao, da li bi te to učinilo sretnijim od svega ovoga sada?

Mladić odgovori: “Profesore, dali ste mi lekciju koju nikada neću zaboraviti! Sada zaista razumem reči koje ranije nisam shvatao: Više je blagosloven onaj koji daje od onoga koji prima.”

 

Zato kada možeš učiniti neko dobro delo, ne žali zbog toga. Samo sledi put istinskih vrednosti.

 

Zoran Džorlev 

Priča na Makedonskom – izvorno, Priča na Hrvatskom – prevedeno

 

Aleksandar Veliki Makedonski: “Neka mi ruke vise vаn kovčega dа ih svi vide”

 

HRABRI IRCI: 8.000 IRACA KRENULO NA 100.000 BUGARA DA BI POMOGLI SRBIMA!

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i Istina

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Svaka Donacija biće javno prikazana osim ako Vi to izričito ne želite što možete napisati na PayPal ili uplatnoj poruci.

Donacije će se koristiti isključivo za plaćanje hostinga, produženje domena i tekućih troškova portala a što će takođe biti javno izloženo i svima dostupno.

Zahvalnicu za doniranje dobićete u realnom vremenu po uplati i na Vaš Facebook profil za bilo koji iznos bilo koje valute (omogućene uplate svih valuta, sami birate iznos donacije i valutu kao i vrstu Donacije).

Kao fizičko ili pravno lice možete biti Bronzani, Srebrni ili Zlatni Sponzor sa brojnim pogodnostima i mogućnostima, kao i vrlo profesionalnom stručnom radu na vašim net i ostalim resursima kako u vidu saveta, idejnih rešenja, tako i vođenja vaših net i ostalih resursa, Izrade i Primene Jedinstvene Digitalne Strategije, Brand Development-a, grafičkog i web design-a, primene jedinstvene napredne vrlo snažne usavršene optimizacije svih vaših net resursa (Google 100+ platformi plus sve postojeće), Web Developing-a, izrade sajtova, izrade profesionalnih PROMO Intro videa do 4K 2160p sa licenciranom pozadinskom muzikom i profesionalnim glasom (ako su reklame u pitanju, muški, ženski, dečji), izrade i održavanje svih net resursa, promocije na društvenim i poslovnim mrežama (Google, Facebook, Twitter, ostale internet platforme) – sve bez ikakvog uticaja na uređivačku politiku portala Global Media Planet INFO.

Takođe obezbeđeno mesto na našem portalu u vidu banera, multimedijalnih sadržaja, animacija i video sadržaja.

Donacije mogu biti i u opremi, tehnici, delovima za opremu ili pokrivanjem dela ili kompletnih troškova.

Donacije takođe mogu biti i u prevođenju tekstova sa i na: engleski, španski, portugalski.

Ukoliko se kojim slučajem stvori višak sredstava ceo taj iznos biće preusmeren za lečenje teško obolele dece u regionu kojima je potrebna pomoć i to će takođe biti javno prikazano. Objaviće se javno iznos, sva deca kojima je potrebna pomoć a vi ćete sami odlučiti kome će ići ta sredstva javnim izjašnjavanjem.

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili direktno na mail:

GlobalMediaPlanetINFO@gmail.com

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Podelite ovu priču sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*