Američki vojnici stigli u Srbiju na vežbu Platinasti vuk 17 u bazi “Jug” kraj Bujanovca – VIDEO


Američki vojnici stigli u Srbiju

U Beograd je sinoć doputovalo 80 pripadnika Nacionalne garde Ohaja koji će učestvovati na međunarodnoj vojnoj vežbi “Platinasti vuk 17”, od danas 17. juna do 23. juna u bazi “Jug” kraj Bujanovca.

Na vežbi je planirano da učestvuje oko 450 vojnika iz devet država a najveći kontingent stranih oružanih snaga koji je doputovao iz SAD u Srbiju dočekali su ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador SAD Kajl Skat.

Skat je istakao da će vežba biti odlična prilika za sve da uvide kako da zajedno reaguju i sarađuju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Crni Humor: Američka vojska na VMA leči Srbe od kancera

“Ova vojna vežba je dobra za saradnju u regionu, a dolazak grupe pripadnika iz Nacionalne garde Ohajo još jedan je pokazatelj partnerstva, prijateljstva i vojne saradnje sa Vojskom Srbije“, rekao je on.

Đorđević je, na aerodromu “Nikola Tesla” gde su stigli pripadnici vojske SAD istakao da je to veoma bitna vojna vežba za Srbiju jer će, kako je ocenio doprineti jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

“Naši vojnici će imati šta da nauče od pripadnika Oružanih snaga SAD koji imaju veliko iskustvo, a takođe ćemo i mi imati šta da podelimo sa njima”, rekao je on, navodi se u saopštenju.

Dodao je i da vežba “Platinasti vuk 17” predstavlja nastavak saradnje koja će se svakako produbljivati i narednih godina.

Uz vojnike iz Srbije i SAD na vežbi će učestvovati i pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Mađarske, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore.

RUMUNI OTKAČILI MMF I EU: Podižu plate u javnom sektoru sa 1.000 na 2.700 evra!

Upravljanje i rukovođenje vežbom realizovaće rukovodstvo vežbe sastavljeno od predstavnika partnerskih zemalja učesnica.

Na toj vežbi jedinice će se uvežbavati u upotrebi “nesmrtonosnog oružja, procedurama prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u multinacionalnom okruženju”.

Jedan od ciljeva vežbe je i razmena iskustava jedinica u dosadašnjem angažovanju u mirovnim operacijama, dodaje se u saopštenju.

JEZIVA PRETNJA ISIS SRBIMA I HRVATIMA: Nismo vas zaboravili, teći će krv ako ne prihvatite islam!

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije razvijaju međunarodnu vojnu saradnju, uz primenu politike vojne neutralnosti, što podrazumeva izbalansiran pristup saradnji sa svim partnerima širom sveta.

Vojska Srbije sarađuje sa više od 60 država a ključni cilj zajedničkih vojnih vežbi i obuka je povećanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije, podseća srpsko ministarstvo odbrane.

Alahu Akbar! Odzvanja Beogradom – Beograđani U ŠOKU! – VIDEO

Na osnovu Plana bilateralne vojne saradnje sa SAD, ove godine planirano je više od 130 aktivnosti, od čega je sedam zajedničkih vežbi kao i 41 aktivnost u okviru programa Međunarodnog vojnog obrazovanja i obuke.

Američka vojska Srbija NATO vežba Platinasti vuk 17 baza Jug Bujanovac
Američka vojska Srbija NATO vežba Platinasti vuk 17 baza Jug Bujanovac

Izvor: N1 

 

CIA I NATO PAKT VRŠLJAJU SRBIJOM – VIDEO

 

Preporučeno: 

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*