BLIC Ringier Axel Springer među šampionima novinarskog nemorala! Pogledajte ko je još!

BLIC
BLIC Ringier Axel Springer među šampionima novinarskog nemorala! Neprofesionalno i senzacionalističko izveštavanje BLIC-a. Ministarstvo informisanja podnosi žalbu Savetu za štampu protiv Blica

BLIC Ringier Axel Springer među šampionima novinarskog nemorala! Pogledajte ko je još!

Ministarstvo informisanja podnosi žalbu Savetu za štampu protiv Blica

Dnevni list “Blic” već četiri dana uznemirava javnost izmišljotinama da je slika Petra Lubarde “Industrijalizacija” “nestala”, “ukradena” ili da je u pripremi bilo krivično delo njenog protivpravnog prisvajanja, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Foto: Perica Gunjić / Cenzolovka
Foto: Perica Gunjić / Cenzolovka

Šta je sledeće što detektivi-amateri iz „Blica“, uz pomoć svojih natprirodnih sposobnosti, mogu da „predvide i spreče“? Krađu „Pobednika“ sa Kalemegdana ili spomenika Knezu Mihailu sa Trga Republike, upitalo je Ministarstvo.

Ministarstvo kulture i informisanja prinuđeno je da zbog kršenja novinarske etike podnese žalbu Savetu za štampu protiv „Blica“, dnevnih novina tabloidnog formata koje širenjem lažnih informacija, insinuacija i spekulacija o sudbini pomenutog dela danima obmanjuju i uznemiravaju javnost, piše u saopštenju.

 

Povezane priče

 

Uredništvo i novinari tog štampanog medija morali bi da budu upoznati sa sledećim činjenicama, navodi Ministarstvo.

Ministarstvo kulture i informisanja nema nadležnosti nad umetničkim delima koja nisu proglašena za kulturno dobro, a nema ni bilo kakvih nadležnosti nad Domom sindikata, niti je nadležno za privatizaciju društvenih objekata, a samim tim ni za vrednosti koje se eventualno u njima nalaze.

Blic, šampion nepismenosti

Predmetno umetničko delo nalazi se u Domu sindikata već oko 50 godina i nikada nijedna vlast, ni ustanova kulture, nijedan ministar nisu je proglasili kulturnim dobrom, niti su ustanovili koje je stanje slike, piše u saopštenju.

Šampioni novinarskog nemorala!

Izvor: Cenzolovka
Izvor: Cenzolovka

Na zahtev Ministarstva kulture i informisanja kustos Svetlana Mitić i konzervator Biljana Šipetić iz Muzeja savremene umetnosti su 12. oktobra obišle Dom sindikata radi utvrđivanja načina smeštaja slike Petra Lubarde i konstatovale da je delo adekvatno zaštićeno, uvijeno u višeslojnu foliju, kao i platnom koje ima protivpožarnu zaštitu.

U izveštaju, dostavljenom Ministarstvu kulture i informisanja, navedeno je da se delo ne nalazi u alarmatnom stanju i preporučene su mere bolje zaštite, objasnilo je Ministarstvo.

Ostaje otvoreno pitanje zbog čega nadležni iz Muzeja savremene umetnosti prilikom prethodnog utvrđivanja stanja 2014. godine nisu pokrenuli postupak da slika „Industrijalizacija“ dobije status kulturnog dobra, konstatovalo je Ministarstvo.

Ponavljamo, to je jedina ustanova kulture koja ima pravo i isključivu nadležnost da to učini.

 

Neprofesionalno i senzacionalističko izveštavanje BLIC-a 

Kako je navedeno, u svom neprofesionalnom i senzacionalističkom izveštavanju, „Blic“ je propustio da svojim čitaocima i najširoj javnosti objasni kako je došao u posed informacije da se slika „Industrijalizacija“ iz 1959. godine, dimenzija 290×690 centimetara ne nalazi u Domu sindikata u prostoru scenske kule.

Zašto su u Japanu zabranili MMR vakcine?

Why Japan banned MMR vaccine – Japanese Government Continues to Ban the MMR Vaccine

Novinarka „Blica“ Ana Lađarević je 18. oktobra pres službi Ministarstva kulture i informisanja dostavila pitanje: „gde se trenutno nalazi slika ‘Industralizacija’ Petra Lubarde koja je do nedavno bila u Domu sindikata“.

BLIC NIJE HTEO DA OBJAVI DEMANTI NAKON GNUSNIH UVREDA I JAVNOG POZIVA NA LINČ KORISTEĆI SVOJ MONOPOLSKI POLOŽAJ A SVE TO UZ SERIJU TEKSTOVA GDE SU JAVNOSTI PROSUTE GOMILE NEOSNOVANIH, GNUSNIH LAŽI I UVREDA “NOVINARA” KOJI SU NA PLATNOM SPISKU REPUBLIČKOG ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE.

DOKAZI KOJI DEMENTUJU BLIC: DR SLAĐANA VELKOV – DIPLOMA MAKEDONSKOG MEDICINSKOG FAKULTETA PRIZNATA U SRBIJI, KUVAJTU I SAUDIJSKOJ ARABIJI – HOĆE LI NEKO STATI NA KRAJ OVIM “NOVINAMA” ZBOG ŠIRENJA MRŽNJE, LAŽI I FAKE NEWS – SENZACIONALISTIČKIH LAŽNIH VESTI? 

Istog dana smo novinarki odgovorili da se slika nalazi u prostoru scenske kule u Domu sindikata. Uprkos tome „Blic“ je 23. oktobra na naslovnoj strani objavio da je nestala. Napominjemo da niko od predstavnika „Blica“ nije došao da proveri da li je slika tu, navodi Ministarstvo.

U ponedeljak, 23. oktobra, najšira javnost, uključujući i prisutnu novinarku „Blica“, mogli su da se uvere da se slika nalazi upravo na tom mestu, konstatovalo je Ministarstvo.

BIVŠI ŠEF CIA VLASNIK BLICA? – Koji se kriminal valja iza “Blica”*

Isto tako „Blic“ ostaje dužan i svojim čitaocima i celokupnoj javnosti odgovor na pitanje na osnovu kojih i čijih informacija su te dnevne novina došle do zaključka da je N.N. lice „htelo da otme sliku“, navodi Ministarstvo.

Srbi za eksperimente bolji od pacova! Koga je u Srbiji podmićivala farmaceutska mafija iz vodećih svetskih farmaceutskih kompanija?

Poštujući načela pravne države, Ministarstvo kulture i informisanja poziva „Blic“ da svoja saznanja „o zakulisnim radnjama“ prenese institucijama koje su za to nadležne, u čemu će imati svesrdnu podršku Ministarstva.

Izvor: Cenzolovka.rs

 POGLEDAJTE KAKO TO BLIC, B92 I 021 RADE – AKO JOŠ UVEK MISLITE DA ŽIVITE U PRAVNOJ DRŽAVI NAKON OVOG POTRESNOG SVEDOČENJA SIGURNO TO VIŠE NEĆETE NI U SNU DA POMISLITE

Zbog šarlatanskog novinarstva, u Srbiji se dnevno lažima otruje između 148.000 i 7.000.000 ljudi !!!

Virusom nemaštine i višedecenijskim srozavanjem jedne od najplementijih profesija, do temelja je uništen poslednji bedem odbrane ljudskog dostojanstva, građanskih i suverenih prava i sloboda.

I tako… Za nekoliko stotina evra mesečno, kupuju se danas u Srbiji poslušnici koji sebe nazivaju novinarima, da potpisuju laži, šire dezinformacije i pletu mrežu obmane koju postepeno serviraju masama, kako bi istinu učinili apsurdnom, a onoga ko je iznosi – ludim…

…javlja vam se dobro poznati osećaj besmisla života u Srbiji jer vidite još jedan problem bez rešenja, je l da?

No, istinu je nemoguće sakriti. Ona je kao svetlost, uvek nadje prorez kroz koji će zasijati. I zato redovno vežbajte kritičko razmišljanje i sami istražite odgovore na sledeća pitanja: NASTAVAK PROČITAJTE OVDE

 

BLIC - Novinarstvo na raskršću
BLIC – Novinarstvo na raskršću | Ilustracija Global Media Planet INFO

 

Preporučeno:

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podeli ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*