Bračni terapeut podučava: Kako rešavati probleme u braku – VIDEO


Tutorijal za početnike – Kako pretući svoju ženu!

Saudijska Arabija objavila je video na Nacionalnoj Televiziji, o edukaciji muškaraca kako da tuku svoje neposlušne žene.

Na Nacionalnoj Televiziji Kraljevine Saudijske Arabije emitovan je video-snimak, svetski čuvenog Islamskog bračnog terapeuta, u kome on obrazlaže i podučava muškarce kako da ”pravilno” tuku svoje žene.

Video je emitovan u februaru 2016-te godine. Vlada Saudijske Arabije kaže da je ovaj video-snimak odobren, i to je razlog zbog čega je dobio termin na Nacionalnoj Televiziji te zemlje.

Nakon emitovanja videa u Saudijskoj Arabiji, ovaj kontroverzni video je dospeo i u SAD, preko Vašingtonskog Instituta za istraživanje Bliskog Istoka, u aprilu 2016-te. Grupe ženskih aktivista opisuju ovaj video kao krajnje zabrinjavajući.

U sadržaju videa imamo doktora, specijalizovanog bračnog terapeuta, Khaled Al-Saqaby, i njegovo učenje o tome kako se pravilno tuče žena ukoliko vas ne sluša.

 

Bračni savetnik vas podučava kako da disciplinujete svoju ženu ako vas ne sluša – VIDEO sa prevodom

 

Prema rečima doktora Al-Saqaby-a, muževi ne bi trebalo odmah da napadnu svoje žene, već, kao prvo, treba da ih disciplinuju “pravilno”. On je zatim jasno stavio do znanja, da u braku ne može da postoji ništa slično kao što je jednakost, već da muškarci treba da preuzmu sav teret odgovornosti i ulogu glavnog u kući.

 

Korak po Korak

Prvi korak jeste da muž podseti svoju ženu na njegova prava kao i njene obaveze i dužnosti, po Alahu.

Drugi korak jeste, ignorisanje žene u krevetu i odricanje bračnih dužnosti. 

Vratite ljubav u vaš dom

Postoji mnogo toga što muž može postići kroz razgovor sa ženom na pravi način.

Ali ako ne uspe, on treba da pokuša sa odvajanjem od žene u krevetu kao i da preduzme druge korake koji idu uz takvu akciju, npr da izbegava da razgovara sa njom.

Ako je ikada bilo ljubavi između njih dvoje, to odvajanje dok žive zajedno, može pomoći da se ljubav vrati ili da dođe do većeg izražaja.

Supruga može, kao rezultat toga, da postane voljnija da promeni svoj ugao gledanja na stvari i dotadašnji način života a suprug takođe može početi da sagledava neke stvari u drugačijem svetlu.

Bitna je kontrola

Da bi ovaj metod funkcionisao podrazumeva se da muž treba da ima dovoljnu kontrolu nad svojim seksualnim nagonima. Jer, inače se može desiti potpuno razdvajanje pre nego što se desi pozitivan efekat na ženu.

– prim.aut da bi se lakše i pravilno shvatila veština i učenje dr Khaled Al-Saqaby a u skladu sa izvornim tumačenjem Kurana.

 

Batine moraju biti u skladu sa pravilima

Treći korak, batine, moraju biti u skladu koje nalažu islamska pravila, pre preduzimanje ove akcije. Batinanje ne treba raditi štapom ili šipkom, niti joj stavljati kesu preko glave, a ne trebaju se koristiti ni oštri predmeti.

 

Kako dalje?

”Umesto svega navedenog gore, muževi treba da koriste četkice za zube (kao što je prikazano na snimku) ili svilene marame, prilikom batinanja svoje žene. Tako će žena istinski osetiti da nije bila u pravu načinom kojim je tretirala svoga muža” – kaže doktor Al-Saqaby.

 

Ne provocirajte svoga muža!

On je takođe okrivio žene da provociraju svoje muževe, šokiran time da su neke žene do te mere tvrdoglave, da ih samo batine mogu dozvati pameti.

“Jako mi je žao što moram da kažem da postoje žene, koje kažu: ”Samo napred, hajde, udari me ako si pravi muškarac” One ih provociraju!” – dodaje bračni terapeut doktor Al-Saqaby na prikazanom snimku.

 

Kontroverze u javnosti

Kritičari videa kažu da iako su neka učenja Al-Saqaby-a koja se odnose na načine kako muškarci trebaju tretirati svoje žene u braku, podržana Svetom Knjigom, Kuranom, ona su u ovom videu izvučena iz konteksta.

Oni optužuju Al-Saqaby-a i vlasti Saudijske Arabije, da su jako selektivni po pitanju stihova Kurana sve u interesu da bi opravdali i zadovoljili svoje potrebe.

 

A šta kaže Kuran?

Autor portala the Free Thought Projects, Matt Agorist, citirao je neke od stihova Kurana i Hadisa, da bi pokazao kako se verski tekst može koristiti za podsticanje mira ali i nasilja; i da utvrdi da li Islam zabranjuje ili podstiče muškarce da tuku svoje žene.

Hadis je spis o izrekama o načinu ponašanja, koji je za života vodio prorok Muhamed. On je napisao ovo kako bi njegovi učenici i oni koji su ga poznavali ostali bliski njemu.

Prema Agoristu, učenja Al-Saqaby-a ne trebaju se shvatati ozbiljno, jer su puna ličnih tumačenja, sve u cilju interesa vladajuće elite te zemlje.

 

Bez komentara

Neke od organizacija koje se bave ženskim pravima, pozvale su vladu SAD-a da osude ovaj video, iz razloga što na neki način degradira žene. Ali čak ni State Department, koji je odgovoran za međunarodne odnose zemlje, niti i jedan jedini funkcioner Bele Kuće, nije komentarisao ovaj kontroverzni video.

 

A šta kaže Al-Saqaby

Sada već svetski poznati i čuveni porodični terapeut Khaled Al-Saqaby na svom Tweeter profilu ima više od 122.000 pratilaca. Ovde možete pregledati njegove najnovije ali i starije tweet-ove, mnoge savete iz oblasti braka i porodice, postaviti pitanja, učestvovati u raspravi o najvažnijim temama, pogledati njegove najnovije video priloge, motivacione slike sa porukama i drugo:

 

 

Read this Article on English: Saudi Arabia releases video on National TV teaching husbands how to beat their wives

PREPORUČENO:

Kreativnost – kako funkcionišu kreativci

Kreativni Um – 22 stvari koje ovi “čudni” ljudi rade drugačije od ostalih

Vreme je da se ljudska vrsta probudi i odraste!

12-godišnjakinja u šest minuta razotkrila mehaniku dužničkog ropstva i ponudila rešenje!

Stvari koje bi trebalo da se uče u školi

Zašto nije dobro porediti se sa drugim ljudima?

Detinjstvo nije mentalni poremećaj! – VIDEO

Mapa dejstva emocija na telo: Ljubav nam daje toplinu!

Probudi se! Pogledaj život SVOJIM očima! – VIDEO

Kategorija: 

Svest i svesnost

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima:


Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*