EU planira da ponudi Asadu veliki novac da dopusti džihadistima Al Kaide da zadrže određene delove Sirije


EU planira da ponudi Asadu veliki novac da dopusti džihadistima Al Kaide da zadrže određene delove Sirije

Ovo vrlo lako može da bude mito veka

EU planira da ponudi Asadu finansijsku pomoć (čitaj da plat€) u zamenu za dopuštenje da Al Kaida ostane na pozicijama u nekim delovima Sirije.

Umesto da pomognu građanima Evropske Unije koji boluju već godinama od preteške štednje, siromaštva i bede, oligarsi koji vladaju Evropskom Unijom, radije će dati novac građana Evrope na ruke Al Kaidi i islamskim teroristima.

Juče je Duran preneo izjavu visoke predstavnice EU, Federike Mogerini, koja je izjavila da pad Alepa neće doneti okončanje rata u Sriji.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku, izjavila je tokom konferencije u Rimu za ITV sledeće:

”Čvrsto verujem da pad Alepa neće okončati rat u Siriji.”

Britanski Times izveštava da EU priprema zlokobnu i mračnu ponudu za Asada kojom će navodno okončati rat u Siriji, dok će sa druge strane EU globalisti ulagati ogromna finansijska sredstva u obuku džihadista i pobunjenika, sve u cilju da bi se srušila Asadova vlada.

RT izveštava o velikom mitu Evropske Unije da po svaku cenu spase Al Kaidu

EU planira da ponudi Damasku veliku finansijsku pomoć u zamenu za dopuštenje da pobunjeničke snage ostanu na vlasti u nekim delovima Sirijie.

Brisel čak i ne insistira više na svrgavanju legitimno izabranog sirijskog predsednika Bašara Asada, kao što je to do sada činio, izveštava Times.

Ovaj predlog iznešen je pred visokim predstavnikom Evropske Unije za spoljne poslove, Federikom Mogerini, na sastanku koji je imala sa liderima opozicije pre dve nedelje. Predstavnici opozicije ukazuju na događaje na terenu koji su se desili, izražavajući zabrinutost činjenicom da je sirijska vojska odnela nekoliko pobeda i time pokazala spremnost i odlučnost da preuzme kontrolu i nad Alepom.

 

Para ima, pare nisu problem

Jedan od izvora blizak zapadu, koji podržava sirijsku opoziciju (Al Kaidu), izjavio je za Times:

”Ono što je Mogerini htela da predstavi kao plan Evropske Unije jeste način na koji treba da se reši sukob.”

”Tu nailazimo na takozvanu “tranziciju”, ali su detalji potpuno nejasni. Ono što je ponuđeno jeste da ako se sve strane slože i svi budu radili ono što EU kaže, onda će se nesumnjivo odvojiti velika količina novca.”

RT prenosi:

“Politička tranzicija” je termin koji se koristi za sve strane aktera u sirijskom sukobu da opiše kraj neprijateljstva i formiranje novog sistema upravljanja u zemlji, iako različite strane imaju veoma različite stavove o tome šta je tranzicija i kako će ona izgledati.

Pobunjenici su godinama insistirali da tranzicija mora uključivati svrgavanje predsednika Bašara Asada, dok su njihove zapadne pristalice ponovljale mantru: “Asad mora da ode.” Ali poslednji evropski plan ne pominje budućnosti predsednika, navodi se u izveštaju.

Brisel sada pristaje da Asad ostane šef sirijske vlade, ali želi “prenošenje vlasti u Sirijskim provincijama, što će omogućiti” umerenim pobunjeničkih snagama da budu integrisane u lokalnim snagama bezbednosti.

“Evropska unija je spremna da ponudi finansijsku pomoć kako sirijskoj vladi tako i pobunjenicima, i time misle da će zadovoljiti sve strane”, rekao je Tajms.

U izveštaju se sugeriše da je bolje da plate Damasku nego da se bave nastavkom egzodusa sirijskih izbeglica u EU, migrantskim krizama, a koje “doprinose biračkom haosu širom kontinenta” i “uništavanju političke strukture u Evropi.”

Da rezimiramo. Bankrotirana EU je spremna da plati Asadu velike količine novca ako on pristane na autonomiju u različitim delovima Sirije, kojom će vladati Al Kaida.

Sigurni smo da Al Kaidine “autonomne pokrajine” nikada neće pokušati da ruše vladu u Damasku (Bože sačuvaj, taman posla, gde bi oni to…).

Takođe smo sigurni da će Saudijska Arabija, SAD, Turska i EU zaustaviti dalji odliv oružja i novca u Al Kaidin protektorat.

I naravno to bi ličilo na pravu pobedu EU… bez obzira na bankrot i potpuni slom Evropske Unije i svih njenih članica ali i onih koje to nisu. Zaustavio bi se odliv migranata u Evropu. Mogerini je zaista na nečemu, na nekom tragu. Prava dobitna kombinacija za ceo evropski region (sarkazam narode).

 

Za Global Media Planet INFO  

 

EU i NATO usaglasili konkretne korake za povećanje saradnje – VIDEO

Press konferencija:
Federika Mogerini – Visoki Predstavnik Evropske Unije za Spoljne Poslove i Bezbednosnu Politiku i Potpredsednik Evropske Komisije i Jan Stoltenberg – Generalni Sekretar NATO Alijanse

Press conference:
Federica Mogherini High Representative of the EU for Foreign Affairs and Security Policy, Vice President of the EU Commission with Jens Stoltenberg NATO Secretary General

 

Priredio: Global Media Planet INFO

 
 

PREPORUČENO:

Evo čime je naoružan „Admiral Kuznjecov“

Ruski Senator Obećava Nuklearni Odgovor Usled Daljeg Širenja NATO Alijanse

ITALIJANSKI POLITIČAR POZIVA NA REVOLUCIJU PROTIV NATO-a: Ustanite protiv svoje vlade i tražite da napusti krvavi NATO!

ŠPIJUNSKE AFERE: CIA I NATO PAKT VRŠLJAJU SRBIJOM – TV EMISIJA

Hrvatska HITNO mora istupiti iz NATO-a ili bi mogla trpjeti kobne posljedice!

Crni Humor: Američka vojska na VMA leči Srbe od kancera

Vojnici za mir: Dosta je bilo svetskog terora SAD i NATO

Soroševa Fondacija za otvoreno društvo pokušala da sruši Rusiju! Presretnuta Soroševa dokumenta!

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima:

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*