Čedomir Jovanović: LDP želi i spreman je da razgovara sa predstavnicima protesta

Čedomir Jovanović: LDP želi i spreman je da razgovara sa predstavnicima protesta. Jovanović: Srbima reći istinu – Kosovo je zauvek otišlo

“Demokratsko društvo nije moguće graditi na nacionalizmu i prihvatanje te istine je preduslov za ozbiljne promene u Srbiji” – Čedomir Jovanović

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je juče da LDP želi i da je spreman da razgovara sa predstavnicima građanskog protesta i dodao da će se odazvati svakom razgovoru koji ima za cilj normalan dijalog u definisanju novih političkih ideja i programskih ciljeva.

„Zahtev građanskog protesta upućen opoziciji da moraju artikulisati politiku koja predstavlja nešto više od kritike Aleksandra Vučića apsolutno je opravdan… Samo je potrebno navesti gde, kada, kao i ko će da razgovara sa političkim predstavnicima i LDP će biti u potpunosti spremna da ponovo predstavi svoj program, koji nije spisak lepih želja, već spisak poslova koje moramo da uradimo da bismo postali moderno, evropsko, demokratsko društvo“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Čedomir Jovanović: Srbima reći istinu – Kosovo je zauvek otišlo

Jovanović je naveo da je od populizma vlasti gori samo populizam opozicije i da se ne može verovati onima koji objašnjavaju da je u Srbiji danas gore nego 90-ih, a da oni to mogu da reše za godinu dana samo ako bi zamenili Aleksandra Vučića.

„Problemi sa kojima se srpsko društvo suočava jesu veliki, što znači da je za njihovo rešavanje potrebna suštinska promena u politici. Pre svega, potreban je mir u regionu i za to je ključan dogovor Beograda i Prištine. Ne slažemo se sa pismom organizatora protesta u kojem se Vučić kritikuje jer pokušava da pronađe rešenje kosovskog pitanja. Ne smetaju nama ni javni ni tajni sastanci, najviše nam smeta što dogovor još nije postignut i što je tako mala podrška za taj dogovor u našem društvu“, dodao je on.

Lider LDP-a je dodao da demokratsko društvo nije moguće graditi na nacionalizmu i da je prihvatanje te istine preduslov za ozbiljne promene u Srbiji.

Firma Čedomira Jovanovića zarađivala na državnim projektima

„Možda je moguće skloniti Vučića sa vlasti tako što će neko biti veći nacionalista od njega, ali je to sigurno put u konačnu propast ideje o demokratiji u Srbiji i mira na Balkanu. Zbog toga moramo podržati evroatlantske aspiracije naših suseda u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Dužni smo im, nakon što smo toliko godina bili oni koji su im stavljali ‘klipove u točkove'“, dodao je on.

On je dodao da je potrebno napraviti ozbiljan okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije na kojem bi se razgovaralo ozbiljno, racionalno i politički zrelo.

„Želimo da čujemo i zahteve koje građani i građanke koji protestuju imaju za nas. Izuzetno poštujemo njihovu težnju za slobodom i pozitivnu energiju koju generišu i najmanje što možemo da ponudimo kao izraz tog poštovanja je ozbiljan odgovor na pitanja koja se vrlo opravdano i uporno postavljaju – kako da ostvarimo više slobode i demokratije u našoj zemlji“, izjavio je Jovanović.

(Beta)

Od mene zavisi - Čedomir Jovanović
Od mene zavisi – Čedomir Jovanović

Global Media Planet INFO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ELX5IP5NNcU[/embedyt]

Milorad Ulemek Legija: “Čedo, kraj će ti biti tužan!” – BEZ CENZURE + VIDEO – Kompletan Intervju

Legija:
Legija: “Čedo, kraj će ti biti tužan!”

Zoran Đinđić: KO ME JE UBIO I ZAŠTO? – EKSKLUZIVNI INTERVJU! – VIDEO

Priča o ekonomskom masakru Srbije: Koliko vredi 400 milijardi evra?
Priča o ekonomskom masakru Srbije: Koliko vredi 400 milijardi evra?

 

EVROPSKA DIJAGNOZA ZAPADNOG BALKANA “Zarobljene države” gde je politika povezana sa KRIMINALOM i KORUPCIJOM

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! Naš rad više neće biti moguć bez vaše podrške… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project. Our work wouldn’t be possible without your help… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*