Čedomir Jovanović: Srbima reći istinu – Kosovo je zauvek otišlo

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović: Srbima reći istinu - Kosovo je zauvek otišlo | Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Čedomir Jovanović: Srbima reći istinu – Kosovo je zauvek otišlo

Beograd — Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je Srbima potrebno reći istinu – “da je Kosovo zauvek otišlo”.

IZVOR: BETA, B 92 – 17.02.2018 | 14:29

“To je istina – tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne”, rekao je Čedomir Jovanović, a navodi se u saopštenju za javnost.

On je dodao da budućnost Srbije ne sme biti talac ružne slike prošlosti. 

“Ne smemo, u ime praznih reči o demokratiji i promenama, podržavati one koji su za demokratiju samo kada ona odgovara Srbima i promene samo kada one vode u ono što je nekada već pogrešno bilo”, navodi se u saopštenju. 

Čedomir Jovanović je dodao da već 10 godina Kosovo živi svoj zacrtani put, jer to više nije “zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve”, a da je Srbija ostala ista, “i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze”. 

Nizom manifestacija i skupova u subotu počinje proslava desete godišnjice samoproglašenja nezavisnosti Kosova. 

Za 16 časova je u Nacionalnoj biblioteci Kosova predviđeno otvaranje izložbe “Kosovo od istorije do državnosti”, sledi prikazivanje filma “Otac” i u 20 časova, na Trgu Skenderbega koncert svetski poznate pevačice poreklom s Kosova, Rita Ore. 

Rita Ora je, kako je saopštio organizacioni odbor obeležavanja 10. godišnjice nezavisnosti, sama izrazila spremnost da dođe i peva u Prištini, kao “poklon Republici Kosovo za veliki jubilej”. 

Kosovo je 2008. godine proglasilo nezavisnost, što je do sada priznalo nešto više od 100 zemalja sveta. Od tada Kosovo je postalo član nekoliko međunarodnih organizacija poput MMF-a, Svetske banke i FIFA, ali još uvek ne i deo Ujedinjenih nacija. 

Među zemljama Evropske unije koje nisu priznale Kosovo su još samo Španija, Slovačka, Kipar, Grčka i Rumunija, a kada je reč o svetskim silama to su, između ostalog, Rusija, Kina, Brazil i Indija. – javlja BETA a prenose B92, Slobodna-Bosna.ba, Avaz.ba, BK TV NewsSandžak Live i RTS.

Kako B 92 navodi “To je istina – tužna, tragična, ali istina”

https://www.facebook.com/RTVB92/posts/10155884621770837

Preporučeno: 

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*