Divljanje beogradske policije | Beograd: Policija vezala ženu i vukli je po Višnjičkoj ulici – SNIMAK


 

Velkovski-Duško

 

Piše: Duško Velkovski

 

Beograd: Policija vezala ženu i vukli je po Višnjičkoj ulici – SNIMAK

Gruba, neprimerena (i nepotrebna) sila beogradske policije postaje gotovo svakodnevna pojava u glavnom gradu Srbije. Da li je to u sklopu turističke ponude glavnog grada još uvek nije jasno. “Dođite kod nas i dobićete batine koje ćete pamtiti do kraja života.” Naravno ako preživite. – mogao bi da glasi slogan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističkog saveza Srbije. Zašto? Slede odgovori i video snimci …

 

Višnjička banja je banja a Višnjička ulica je dobra za kamen u bubregu

Društvene mreže je preplavio snimak policijske torture u Višnjičkoj ulici u Beogradu.

Nije se smirila prašina oko vrlo brutalne primene sile, zdravom razumu potpuno neshvatljive, a već se dogodio i drugi “incident” gde su takođe pripadnici (da li saobraćajne ili specijalne) policije grada Beograda bespotrebno šamarali mladića, jednog dvadesetogišnjaka, potpuno bez povoda a zatim ga nakon toga preklinjali da in ne prijavljuje jer su kako su rekli “u kreditima do guše” i “imaju malu decu”.

Šamarati tuđu decu jer nemaju da plate reket ovim spodobama od neljudi a plakati nad svojom je verovatno više pitanje za psihologe i psihijatre nego za pravnike i novinare.

Ipak, u ovom gradu od kada je ustoličen prestolonaslednik Izraelskog establišmenta (koji je doveo na vlast velikog nam vođu) kao na copy – paste idu scene iz davne 1934. godine.

Još samo fali paljenje Rajhstaga pa da sve bude apsolutno isto. Pogledati Ermächtigungsgesetz iz 1933. kojim su objedinjena ovlašćenja predsednika i kancelara i uspostavljen totalitarni režim koji je trajao sve do smrti samoubistvom 1945. godine

 

Udri po ženama u ime naroda, udri milicijo moja, ovaj narod nije dostojan njegove policije jer im gradonačelnik i firer nisu sveti!

Zbog ludila vlastodržaca i njihovih pudlica oličenih u nekim nazivima tipa ministar za … pa, najpribližnije bi bilo keramiku i loto… kao i zbog letnjih guma kako navode svedoci sa lica mesta, premlatiti ženu, vezati je lisicama i zatim vući po zemlji – u najmanju ruku je prizor koji se mogao videti samo u nacističkoj Nemačkoj i takozvanoj Islamskoj državi kojima je Premijer Srbije očito naročito sklon po mišljenju mnogih a što se da videti svuda tamo gde građani mogu slobodno da izraze svoje mišljenje. U ta mesta još uvek spadaju društvene mreže mada i one podležu proveri vašeg stava, mišljenja i govora, vašeg uma ako nije naštelovan na PINK i INFORMER.

Videli smo da SNS Internet tim a sve o trošku građana i poreskih obveznika Srbije vredno “radi” na poslovima Balkanskih špijuna, prateći svaki izgovorenu reč tj napisanu reč, svaki status koji se pojavi kod svih koji imaju više od 2 (slovima: dva) prijatelja ili neprijatelja svejedno.

Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima – Universal Declaration of Human Rights

Srpski da ceo svet razume:
Član 19.
Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvata i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obaveštenja i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.

English:
Universal Declaration of Human Rights
Article 19
Everyone has the right to freedom of opinion and expression, including the right not to be harassed because of their opinions and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers. 

Sweden:
Artikel 19
Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet, inbegripet rätten att inte bli trakasserade på grund av deras åsikter samt söka, ta emot och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och oberoende av gränser.Sva ljudska bića su rođena slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. 

ALL HUMAN BEINGS ARE BORN FREE AND EQUAL IN DIGNITY AND RIGHTS !

SVA LJUDSKA BIĆA SU ROĐENA SLOBODNA I JEDNAKA SU U DOSTOJANSTVU I PRAVIMA !

 

Da li je u Srbiji Svetogrđe pomoći povređenima? Da li je to ta promena svesti i ponašanja o kome je tako nadahnuto govorio Aleksandar Natanjahu? Da li je jedini put koji ova ali i prethodne vlade mogu ponuditi -Anticivilizacijski Autoput za Pakao na Zemlji iliti Serbian Road to Hell

Prolaznici i stanari pokušali su da pomognu unesrećenoj ženi ali je onda i nad njima primenjena neprimerena sila i gotovo neviđeno divljačko ponašanje uz udarce, psovke, guranje i pokušaje oduzimanja mobilnih telefona koji su svo vreme snimali a nije pušteno sve …

Dakle ovaj događaj je zabeležen na video audio uređajima. Događaj više nije ni nesvakidašnji jer je upravo ovde i komunalna policija trenirala (i dalje trenira) svoju strogoću brutalno primenjujući svoju “hrabrost” nad nesrećnom ženom koja se borila za goli opstanak i život prodavajući lubenice. A ne bi bila nesrećna da nisu tu dežurni unesrećitelji ljudskih života. Niko ovde ne bi bio nesrećan ali je to live motiv svake vlasti ovde, ove naročito.

Verovatno su prodavci lubenica najveći problem ove, pa nazovimo je tako, države.

Sećamo se vremena kada je takve i njima slične postrojavao Arkan ali i mnogi drugi pred kojima ne da su morali da salutiraju već da im i čiste cipele, donose pice (Marku u Požarevcu dok je gradio Madonu), šene kao malteške pudlice i odazivaju se na komandu Aport. Neko bi rekao (a neko je i svedok) da i nisu baš tako hrabri … i da poseduju vrlo dvostruke aršine i standarde. Pravna država? Kako to glupo i naivno zvuči …

policija-znacka-mup
Treba li veći apsurd od toga da je Ministar Unutrašnjih Poslova došao do svoje diplome vrlo sumnjivim ako ne i kriminalnim putem?

Kazna bez zločina i zločini bez kazne

Prema rečima očevidaca policajci su zbog toga što je žrtva (i u ovom slučaju žena) na svom autu imala letnje gume izveli ženu iz auta, oborili je na beton, vezali joj lisice, tukli i onda je tako vezanu vukli po Višnjičkoj ulici. Zatečeni ovim prizorom stanari i prolaznici su počeli da viču, zapomažu i mole uniformisana (da li pod dejstvom alkohola, droga ili nekih opijata) “službena lica” da prestanu da se iživljavaju nad već vezanom lisicama ženom koja je nepomično ležala na betonu.

Takođe se navodi da je tom prilikom ženi verovatno polomljena ruka, da je zadobila teške povrede po telu i da je umesto da joj se ukaže hitna medicinska pomoć privedena u policijsku stanicu gde je tortura nastavljena.

 

Kome verovati? Onima kojima je laž jedina svetinja ili sopstvenim očima?

Zvaničnim informacijama režimskih medija i preglupim saopštenjima Ministra policije i njemu potčinjenih, odavno se više ne može verovati. Verovati se može onome što zabeleže neumoljive oči kamera i oči samih svedoka događaja.

Sve ovo očito nije bilo dovoljno razularenim policajcima pa su pride napisali i još dve krivične prijave! Verovatno vezana i povređena žena koja nepomično leži na betonu može biti Hudiini pa grubo napasti desetine službenih lica pod punom opremom. Oni naravno ne mogu da se odbrane od ovakvog pa recimo “terorističkog” akta. Naravno da je u stanju i da im nanese teške porvrede i duševnu bol. Da … to tako ide. Milion puta ispričana priča. Mogla bi da uđe u štivo dece do 2. razreda osnovne škole u sklopu lektire najlepše bajke Ezopa i Braće Grm. Ali deca ovog uzrasta naravno da nisu tako naivna. U to mogu da veruju samo ovi što jedu sendviče ko zna sa čime u njima … pa im mozak predstavlja višak. Takozvani sendvičari Srbije.

 

Nemoj da ideš mojom ulicom

Da budemo potpuno konkretni i jasni. Svaka posledica ima svoj uzrok kao što i svaki uzrok ima svoju posledicu. Mogli bi dakle da rezimiramo:

Ovo je svakodnevna pojava u ovom delu grada od kako se ovde preselio bivši (mada kod nas nikada nisu bivši) Predsednik Srbije Boris Tadić koji sada živi pored tasta svog venčanog kuma Šutanovca inače bivšeg ministra odbrane Srbije, pevača Miroslava Ilića.

Žitelji ovog dela grada još pamte događaj kada je bivši ministar građevine Velimir (Velja a ne Miroslav da ne dođe do zabune na relaciji Mrčajevci – Čačak) Ilić u istoj ovoj ulici presekao kolonu pod pratnjom tadašnjeg ministra odbrane Šutanovca, dakle venčanog kuma tadašnjeg Predsednika Srbije i žestoko udario Šutanovca po faci dok je ovaj (takođe sklon fizičkim obračunima i fizičkom nasilju) otvarao prozor besne limuzine da ga pita: “Šta oćeš bre ti !”, a zbog njihovih tada neraščišćenih računa oko podele plena, to jest placeva pored Autoputa u Beogradu na Voždovcu i krađe iz Železnica Srbije ali i tendera za lokomotive preko butika u Bulevaru Kralja Aleksandra. Sve se desilo na očigled brojnih kupaca bureka u Pekari prekoputa koja ima jedan od nesumnjivo najboljih bureka u gradu i gde je red gotovo uvek ogroman, naravno sve dok bureka ima odnosno dok se ne rasproda.

Dakle približavanje ovom feudu, da ne kažemo delu grada jer se držimo istine, postaje iz dana u dan sve opasnije i jedno od rešenja bi moglo biti da se postavi (za one neupućene i strance koji dolaze prvi put u Beograd) saobraćajni znak:

U Višnjičku ulicu ulazite na sopstvenu odgovornost!

Važi za delove grada: Karaburma, Zvezdara i naravno Višnjička Banja

 

OLAKŠAVAJUĆE OKOLNOSTI: ZANELA JE SVETLA VELEGRADA

Jedna od olakšavajućih okolnosti mogla bi biti da su to veče ovi saobraćajci zaboravili kod Ćire ili u Pečenjari aparat za platne kartice. Tako nisu mogli da se vrate na još jednu turu. To je možda izazvalo opšti haos i bes koji je neminovno vodio do incidenta sa teškim posledicama po promet ove dve kafane.

Pri tom žena bi se mogla smatrati krivom zato što kod sebe nije imala dovoljnu količinu evra u određenim apoenima koji važe za ovaj deo grada i što je predviđeno za ovaj kontrolni punkt. 

Takođe, vrlo je moguće, da su policajci pod utiskom silnih atentata poslednjih meseci, koji se redovno objavljuju pre i posle vremenske prognoze, pomislili da će ova žena sa lisicama na rukama, ležeći nepomično na betonu, možda pokušati da izvrši atentat na nekoga ili na brata od tog nekoga. Ili na brata od strica nekoga ko je nečiji brat.

U svakom slučaju, jedna stvar je jasna kao dan. Žena će svakako biti okrivljena. Zapravo već joj jeste presuđeno u mnogim medijima sa dobrom reputacijom ali slabim poznavanjem grada, prilika i neprilika u njemu i naravno gramatike za prvi razred. Policajci su u ovom kao i brojnim drugim slučajevima zapravo samo nevine žrtve obesnih golorukih pa i gologuzih građana. Za ovo zadnje ne svojom krivicom – krivce treba tražiti u Nemanjinoj jer je sve pitanje motiva.

Kao što možete videti u priloženom snimku koji je pogledalo preko 800.000 građana:

Izvor: Kulijana – PODRŽITE RAD OVE STRANICE

https://www.facebook.com/kulijanazasve/

Video koji je do sada pogledalo gotovo 800.000 ljudi!

https://www.facebook.com/kulijanazasve/videos/550724591794690/

 

Ko bi se drugi oglasio osim Ombudsmana, jedne od jedine dve institucije u zemlji koje to jesu i koje rade po slovu Zakonu štiteći interese građana a ne kriminalaca. Druga je Poverenik za Informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Ostalo se ne može nazvati institucijama već teškom kanalizacijom društva i u istoriji neviđeni civilizacijski otpad. 

Borba između Dobra i zla

Meni su, dakle autoru ovog teksta, ukrali identitet nebrojeno puta što postoji u MUP-u Srbije ali za to niko nikada nije odgovarao i ako su rekli da ću na vreme biti obavešten. Od tada je prošlo najmanje 5 godina. Ne znam kako oni računaju vreme da li možda po Majanskom kalendaru ili nekim meni nepoznatim. Dakle to je svakodnevna praksa države u pokušaju ali ima i onih koji ne misle tako:

Pogledati više – isti deo grada – razmak 500 metara:

Samo nekoliko sati nakon ovog nemilog događaja odigrao se još jedan u blizini, pa pogledajte i uverite se sami. Svedočenje još jedne žrtve srpskog režima po ugledu na Pinočea (a da ga se isti ne uvredi): 

https://www.facebook.com/dusan.d.janicijevic/posts/10208042698610821

UPDATE:

NAKON ŠTO SU POSKIDALI SVE VIDEO PRILOGE I POGASILI KANALE EVO PONOVO VIDEO KOJI JE DO OVOG TRENUTKA POGLEDALO DALEKO VIŠE LJUDI – REKORDNIH 3,6 MILIONA

https://www.facebook.com/767856246609858/videos/1311083762287101/

 

Srodno: 

KOMUNALNA POLICIJA I KARABURMA – DEO DRUGI: Prodavac metalnom šipkom olupao komunalce

 

A evo kako izgleda operativna obrada srpske policije – VIDEO:

THIS IS OUR LAND – Serbian Police Torture – OVO JE NAŠA ZEMLJA – snimak policijske torture

 

I za sam kraj ovog teksta: 

PREPORUČENO: Srbija više nije vojno neutralna – Vojska Srbije postala deo borbenih snaga EU

 

Preporučeno:

NIKO NEĆE DA POMOGNE MAJCI PETORO DECE “Pitaju me što sam rađala kad mi treba pomoć”

Sanja Arsenijević (31) iz Kragujevca, majka petoro dece, i pored toga što nema nikakvih prihoda, nije mogla da dobije dečiji dodatak.

Privatni izvršitelji su kuću koja je procenjena na 66.000 evra prodali za 5.500 evra koliko je bilo potrebno da namire svoj dug. Otac se šlogirao, a majka sa decom izbačena na ulicu.

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/posts/667305706764961

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*