100.000 demonstranata na ulicama Hamburga protiv kapitalizma poručuje: “Dobrodošli u pakao” i “Razbijte G20”! – VIDEO


DOBRODOŠLI U PAKAO! – SAMIT G20 HAMBURG NEMAČKA

100.000 demonstranata na ulicama Hamburga protiv kapitalizma poručuje: “Razbijte G20” i “Dobrodošli u pakao”! – VIDEO

Današnji skup lidera najrazvijenijih industrijskih zemalja sveta obeležile su velike demonstracije koje su započele još juče pod nazivom “Dobrodošli u pakao”. Policija je upotrebila grubu silu u pokušaju da rastera demonstrante. Policija je gađala demonstrante dimnim bombama, vodenim topovima, suzavcem. Kamenice, baklje, Molotovljevi kokteli, 111 povređenih policajaca bio je momentalni odgovor demonstranata.

Helikopteri su nadletali mesta sukoba a demonstranti su se razvili u više kolona tako da su sukobi praktično bili posvuda. Policija je izjavila da je u više navrata tražila od grupe tvrdokornih anti-kapitalističkih demonstranata da skinu maske, a zatim je odlučila da tu grupu razdvoji od ostalih nekoliko hiljada demonstranata. Inače, demonstranti s crnim kapuljačama su flašama i ciglama napali policijska vozila i razbijali prozore na njima. Kako su nemački mediji kasnije naveli, u pitanju su aktivisti ekstremno levičarskog “Crnog bloka” za koje se veruje da su i započeli sukobe.

Ipak, prava istina sa lica mesta je da policija nije davala nikakve instrukcije i da je napadala demonstrante bez validnog razloga.

Više civila je povređeno, više osoba je ležalo povređeno po ulicama, a neke, kojima su lica bila krvava, policija je privodila u kombi vozila policije.

KAPITALIZAM U ISTORIJU

Demonstracije protiv kapitalizma su nastavljene i danas punim intenzitetom. Svuda se vide transparenti i parole: “Dole Kapitalizam”

Kapitalizam u istoriju
Kapitalizam u istoriju

Više desetina hiljada demonstranata sinoć se okupilo u Hamburgu pod sloganom “Razbijte G20”, dok je nemačka policija ranije javila da je spremna za eventualno nasilje najekstremnijih aktivista.

Foto: Friedemann Vogel / EPA;
Foto: Friedemann Vogel / EPA;

Na čelu kolone demonstranti su nosili transparente sa natpisima “Razbijte G20” i “Dobrodošli u pakao” – što je glavni moto organizatora protesta.

Foto: Ronald Wittek / EPA;
Foto: Ronald Wittek / EPA;
Foto: Ronald Wittek / EPA;
Foto: Ronald Wittek / EPA;

Samit u Hamburgu okupiće svetske lidere među kojima će biti predsednici Rusije, SAD i Kine – Vladimiri Putin, Donald Tramp i Si Đinping.

Wellcome to Hell – Dobrodošli u pakao

100,000 PROTESTERS VS 20,000 RIOT POLICE ~ G20 Summit Protest

 

Global Media Planet INFO

Preporučeno:

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*