Istorijski Muzej Srbije – CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

Istorijski Muzej Srbije - Ciklus Besplatnih Koncerata

Istorijski Muzej Srbije – CIKLUS BESPLATNIH ONLAJN KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „BANDA SAKSOFONISTA”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u četvrtak 29. aprila u 19 časova prisustvujete desetom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”.

Koncert kamernog ansambla „Banda saksofonista”, koji čine Mateja Blažić, sopran saksofon, Antonela Ilijić, alt saksofon, Milan Savić, tenor saksofon i Lazar Đorđević, bariton saksofon, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su dela kompozitora Džordža Geršvina, Žan-Baptista Sinželea, Astora Pijacole, Žana Matitija i Henrija Mancinija.

Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Beogradski gudački kvartet”, „Mistik cello”, „DUO DiS”, „Damar” i „KAPRIC”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena i koncert violiniste Vladimira Koha i pijanistkinje Tanje Jablanović, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da pronađu na YouTube kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Istorijski muzej Srbije 

Preporučeno: 

KRAJ VELIKOG RATA 1917 -1918 – Istorijski muzej Srbije – IZLOŽBA | VIDEO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=3t_o70pURTU[/embedyt]

Preporučeno: 

U slavu Iraca koji su se borili da bi Srbija opstala, tamo negde kod Dojrana i dan danas stoji keltski krst. Na njemu piše “U znak sećanja na one iz Desete irske divizije koji su pali na Galipolju, a dali živote u odbrani Srbije, a i u slavu svih Iraca koji su dali svoje živote u Velikom ratu”.

Ova priča je poput tog krsta. Znak sećanja na te Irce.

Global Media Planet INFO

U svetu lažnih vesti, nikada nije postojala veća potreba za kvalitetnim novinarstvom. Naša Misija je da pružimo najnovije i relevantne vesti iz ljudske perspektive. Ali to ne možemo bez vas.

Za razliku od mnogih drugih – želimo da naše novinarstvo bude potpuno slobodno i što je moguće otvorenije. Izlazak naših članaka, održavanje sajtova kao i celokupne strukture, zakup hostinga, domena kao i ostalih troškova zahteva mnogo vremena, novca i napornog rada. Niko ne objavljuje članke i vesti na način kako mi to radimo, dakle potpuno nezavisni od bilo kojih struktura moći, interesnih grupa ili pak pojedinaca, pa nam pomozite da tako nastavimo i dalje.

Vaša mesečna podrška će napraviti razliku. Hvala 

PayPal

Global Media Planet INFO – vesti o stvarnom svetu oko vas

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*