NAPETO: “Nuklearne bojeve glave Korejske narodne armije za kaznu će pretvoriti Seul u pepeo”


NAPETO: “Nuklearne bojeve glave Korejske narodne armije za kaznu će pretvoriti Seul u pepeo”

Opasna provokacija Sjedinjenih Američkih Država

Severna Koreja obećava da će uništiti Seul i američku bazu Gvam

Severna Koreja bi mogla upotrebiti nuklearno oružje protiv Seula i američke vojske baze u Tihom okeanu, saopštila je Centralna telegrafska agencija Koreje, pozivajući se na predstavnike severnokorejskog Generalštaba.

U saopštenju severnokorejske agencije se navodi da su provokacije SAD i Južne Koreje dovele Korejsko poluostrvo u nepovratno stanje sa velikim rizikom od nuklearnog rata, zbog čega je Generalštab Korejske narodne armije objasnio svoju principijalnu poziciju o merama vojne zaštite.

„Nuklearne bojeve glave Korejske narodne armije za kaznu će pretvoriti Seul u pepeo“, navodi agencija. Severnokorejska vojska je izjavila da će u slučaju eskalacije napetosti i učestalosti letova američkih bombardera iznad poluostrva oni „zbrisati sa lica zemlje“ američku bazu na ostrvu Gvam.

Izvor: rs.sputniknews.com

Domet nuklearnih bojevih glava Severne Koreje
Domet nuklearnih bojevih glava Severne Koreje

Južna Koreja: Ubićemo Kim Džong Una!

Ministar odbrane rekao u parlamentu da je razrađen plan za ubistvo Kim Džong Una.

Južna Koreja ima plan za likvidaciju severnokorejskog lidera Kim Džong Una ukoliko on zaista pristupi potpunoj razradi nuklearnog programa.

Elitne trupe Južne Koreje spremne su u svakom trenutku da likvidiraju Kim Džong Una, otkriva južnokorejski ministar odbrane Han Minku i potvrđuje da je plan razrađen.

“Korištenjem preciznih raketa možemo da naciljamo protivničke mete i eliminišemo rukovodstvo Severne Koreje”, istakao je Minku tokom parlamentarne debate.

Dugo se spekulisalo da u Južnoj Koreji postoji takav plan, ali direktan potvrdan odgovor Minkua ipak je sve šokirao, navode zapadni portali.

Ostaje samo pitanje ko će biti brži.

Severna Koreja opet lansirala nešto u svemir

Severna Koreja je ispalila sa kopna raketu za lansiranje satelita, sa novim tipom motora velike snage, a testiranje je nadzirao severnokorejski lider Kim Džong Un, javila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Kim Džong Un zadovoljan lansiranjem satelita
Kim Džong Un zadovoljan lansiranjem satelita

Kim je predvodio testiranje u Kosmičkom centru Sohae na zapadu zemlje, navodi se u saopštenju.

Novi motor daje raketnom nosaču sposobnost da lansira razne vrste satelita, uključujući satelite za osmatranje površine zemlje, navodi KCNA, dodavši da je lansiranje naložio Kim.

To je bilo prvo prijavljeno Kimovo javno pojavljivanje na nekom vojnom događaju otkako je Pjongjang izveo petu nuklearnu probu 9. septembra, primećuje južnokorejska agencija Jonhap.

Kim je tražio od naučnika i inženjera da “pripreme lansiranje satelita što je pre moguće na bazi uspešnog testa”, navela je KCNA, nagovestivši da bi Pjongjang uskoro mogao da lansira još jednu raketu dugog dometa, prenosi Rojters.

Najnovije testiranje izvedeno je u jeku američke osude pete nuklearne probe Severne Koreje ranije ovog meseca, ali i posle poziva SAD, Japana i Južne Koreje ove nedelje na veći pritisak na Pjongjang zbog nepoštovanja rezolucija UN kojima se zabranjuju njegovi raketni i nuklearni programi dok se američki dozvoljavaju.

Severna Koreja testira nuklearno oružje i balističke rakete tempom bez presedana ove godine pod Kimovom upravom, zaključuje britanska agencija.

KIim Džong Un zatresao celu Planetu nuklearnom eksplozijom od 10,5 megatona jaline 09. septembra - zemlje Balkana eksploziju osetile posle 11,5 minuta
Kim Džong Un zatresao celu Planetu nuklearnom eksplozijom jačine 10,5 megatona 09. septembra – zemlje Balkana eksploziju osetile tek posle 11,5 minuta 

North Korea video shows US city under attack – Severno Korejski video pokazuje gradove Sjedinjenih Američkih Država pod nuklearnim udarom

 

Pročitati i:

AMERIKA GUBI STRATEŠKOG SAVEZNIKA NA PACIFIKU! MOĆNI “Panišer” okreće Filipine ka Rusiji i Kini!

OBAMA KURVIN SINE – PREDSEDNIK FILIPINA OŠTRO OBAMI! – VIDEO HIT

Obama shakes hands with Philippines president who called him ‘Son of a Whore’ – VIDEO

 

VIDEO: US Military SENDS MESSAGE to CHINA with more US Navy Ships 

 

VIDEO: U S Navy’s new $20 billion WEAPON will dominate the South China Sea 

 

NAJPOPULARNIJE: 

DR JOVANA STOJKOVIĆ SA DEVET PITANJA BACILA VAKCINAŠKI LOBI NA KOLENA! VAKCINE I SVE O VAKCINAMA 9 PITANJA BEZ ODGOVORA

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

 

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristiće se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*