Pismo brižnog muža supruzi nakon što se probudila iz kome nikoga neće ostaviti ravnodušnim …


Pismo brižnog muža supruzi koja je u bolnici…

“Najdraža moja, drago mi je da ti je bolje i da si se napokon probudila iz kome. Ne trebaš brinuti za mene. Sve je u redu. Kuham sam, perem i čistim, i svaki dan se sve više čudim kako to dobro funkcionira! U međuvremenu, mogu već to što skuham i pojesti, bez da moram u bolnicu na ispiranje želuca.

Pošto sam u žurbi, često si skuham krumpir. Mora li se on ljuštiti?! Prošli tjedan sam ga prvi put pekao. Dok se to peklo, otišao sam kupiti kruh. Kad sam se vratio, emajl u tavi se skroz istopio. Nisam mogao vjerovati da može tako malo izdržati.

Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, ali mačka je bila crna ko đavo i kašljala. Od tada panično bježi čim uključim štednjak, ili počnem lupati loncima. Budući, kako znaš, moram najmanje jednom dnevno pojesti nešto toplo, mačka se više i ne pojavljuje.

Reci mi, koliko se dugo kuhaju jaja? Kuhao sam ih dva sata, ali nikako da postanu mekana. I daj napiši mi molim te, da li se zagorjelo mlijeko može još za nešto iskoristiti? Da li da ga stavim sa strane dok se ti ne vratiš?

Imao sam mali problem sa gulašem kada sam htio podgrijati konzervu. Nažalost, ekspodirala je u mikrovalnoj. Vrata od mikrovalne su izletila kroz prozor, i uništila naš lijepi staklenik. I prozor isto. Ali, budući je prozor bio zatvoren (moram ga zatvoriti kad kuham, jer inače uvijek dođu vatrogasci), izletio je zajedno sa nadprozornikom.

Udarni val je bio strašan. Konzerva je suprotno od vrata izletila kao raketa prema gore, probila plafon i pogodila 15-godišnju kćer gospodina Marića, koji stanuje iznad nas, točno među noge. Ona je upravo svirala klavir, i srećom njoj se nije ništa desilo, ali učitelj klavira je ostao bez tri prsta.

Da li ti se već događalo da se prljavi tanjuri upljesnive?! Kako li je to samo moguće za tako kratko vrijeme? Pa ti nisi ni puna 4 tjedna odsutna. Otkrio sam da iza sudopera štošta živi, mogao bi čovjek ŽIVOT BUBA snimiti. Odakle samo dolaze svi ti gmizavci?

Uglavnom, napokon sam se neki dan sabrao i oprao suđe. Draga, nemoj se molim te ljutiti i vikati, ali onaj skupoceni porculan od tvoje bake je polomljen. Izgledao je tako čvrst da mi nije bilo ni na kraj pameti da neće izdržati. Možda je ocjeđivanje na 1000 okretaja bilo ipak malo previše.

Usput rečeno, i veš mašina je sada pokvarena. Prilikom centrifugiranja, veliki nož za meso malo je oštetio bubanj, i sada se nalazi u zidu. Nož, ne bubanj. Bubanj je probio zid, i sada leži bez veze, negdje vani u vrtu.

Dok sam jeo, zaprljao sam tepih u dnevnoj sobi, i to sokom od paradajza. Ti si mi uvijek govorila da je sok od paradajza nemoguće očistiti. Tu se varaš draga moja, fleka je odlično uklonjena, dlake od tepiha, nažalost, isto tako. Možda ipak nije trebalo koristiti nitro-razrijeđivač.

I da, morao sam otopiti led u frižideru. Ti si uvijek tako nespretna, ali ja sam otkrio da se led odlično skida i zidarskim čekićem. No, malo je čudno, sada više ne hladi, nego grije. U svakom slučaju – meso je dobro pečeno, ali jogurt, šampanjac i mineralna voda su eksplodirali.

Draga, moram ti priznati da sam u četvrtak zaboravio zaključati stan. Čini se da je netko bio ovdje jer nedostaju neke vrijedne stvari, ali -novac sam po sebi ne čini čovjeka sretnim – kako ti kažeš. Ormar je prazan, ali sigurno nije bilo puno u njemu jer ti uvek govoriš da nemaš što obući.

Kada sam sinoć htio nahraniti zeca, prevrnula mi se svijeća. Zec je sada bez dlake, izgleda prilično smiješno.

Ovim bih završio za danas. Sutra ću ti napisati nešto više. Nadam se da uživaš u miru u bolnici, i da se dobro oporavljaš.

P. S.
Kada je tvoja mama saznala za tvoju nesreću, dobila je moždani udar. Sahrana je bila jučer, ali nisam ti htio ništa javljati prije da se ne uzbuđuješ bez razloga. Ipak si ti u bolnici i trebaš se odmarati.”

 

 

 

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/videos/481040738724793/

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala što možete učiniti OVDJE 

Budite s nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

Podijelite ovaj članak sa drugima:


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*