POBEDA ASANŽA! Švedska ODUSTALA od optužbe za silovanje protiv Asanža!

POBEDA ASANŽA! Švedska ODUSTALA od optužbe za silovanje protiv Asanža!
POBEDA ASANŽA! Švedska ODUSTALA od optužbe za silovanje protiv Asanža!

Pobeda Asanža!

KONAČNO! Švedska je odustala od optužbe za silovanje protiv Asanža!

Britanija i nakon odluke švedskog tužilaštva najavljuje njegovo hapšenje

ŠVEDSKO tužilaštvo objavilo je da OBUSTAVLJA krivično gonjenje za silovanje protiv osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, ZAKLJUČIVŠI sudsku sagu koja je trajala od 2010 godine! 

dusko-velkovski-journalist-ifj-efj

 

Izveštava: Duško Velkovski – IFJ International Federation of Journalists

 

Britanija je odmah nakon toga međutim objavila kako će ga uhapsiti ukoliko napusti ambasadu Ekvadora u Londonu u kome boravi punih pet godina.

“Javni Tužilac Švedske Marianne Ni odlučila je da obustavi istragu o navodnom silovanju protiv Džulijana Asanža”, saopštilo je doslovce tužilaštvo ove zemlje.

Tužilaštvo je navelo da će tu odluku obrazložiti na konferenciji za štampu predviđenoj u Stokholmu s obzirom na zainteresovanost najšire svetske javnosti za ovaj morbidan slučaj eksplicitnog pakovanja i zloupotrebe državnih institucija od strane pre svega Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije sa direktnim uplivom u pravni sistem treće zemlje.

 freedom-loving-people-of-the-world-say-thank-you-ecuador

 

Britanska policija ne odustaje od Asanža

Britanska policija objavila je odmah nakon toga kako će uhapsiti Asanža ukoliko napusti ambasadu Ekvadora.

“Sud u Vestminsteru izdao je nalog za hapšenje Džulijana Asanža nakon što se nije predao na zahtev suda 29. juna 2012.”, navodi se u saopštenju policije. “Policija je obavezna izvršiti taj nalog ukoliko napusti ambasadu i nas ne zanima obustavljanje krivičnog gonjenja od strane švedskog tužilaštva. Njihova odluka je za nas neshvatljiva.” – istaknuto je u saopštenju britanske policije.

U SAD-u žele da ga osude na smrtnu kaznu

Asanž je ranije govorio kako strahuje da će, ukoliko napusti ekvadorsku ambasadu u Londonu, biti izručen SAD-u sa mogućnošću osude na smrtnu kaznu zbog optužbi da je otkrio državne tajne na WikiLeaks-u gde su objavljene hiljade stranica tajnih vojnih i diplomatskih američkih beleški.

Do sada je WikiLeaks javnosti dostavio više od 10 miliona strogo poverljivih dokumenata iz američkih ambasada, diplomatsko konzularnih predstavništava širom sveta, tačnije iz 274 ambasade i diplomatsko konzularnih predstavništava. Naravno tu su i PODESTA mailovi Fondacije Klinton kao i kompletna baza podataka Fonda za otvoreno društvo Džordža Soroša.

Američke vlasti pripremile su optužbe na osnovu kojih traže njegovo hapšenje, preneo je prošlog meseca CNN.

UN: Niko ne sme biti kažnjen zbog bavljenja novinarstvom!

Asanž je objavio tweet s fotografijom na kojoj se smeši nakon objave vesti o obustavi istrage u Švedskoj.

UVEK je negirao optužbe za navodno silovanje!

Švedski epilog predstavlja POBEDU 45-godišnjeg Australijanca koji je uvek negirao optužbe koje je u avgustu 2010. iznela 30-godišnja Šveđanka.

Asanž se sklonio u ambasadu Ekvadora u Londonu gde se i nalazi od 2012., sa uverenjem i nadom da će izbeći evropski nalog za hapšenje koji je pokrenula Švedska.

U novembru, nakon brojnih proceduralnih komplikacija, u Londonu ga je saslušao ekvadorski tužilac u prisustvu švedskih sudija.

Ponovio je da je potpuno nevin s obzirom da su seksualni odnosi podnosioca tužbe po njemu bili uz obostrani pristanak. Priložio je i SMS poruke kao NEOBORIVI DOKAZ da je sve bilo vrlo dobro pripremano i namešteno i time doveo švedsko tužilaštvo u pravni ćorsokak i bezizlaznu teškoću. Niko nije očekivao da će serija SMS poruka i kompletna korespodencija (ne samo sa njim) podnositeljke fake tj lažne tužbe biti dostupna Asanžu. Međutim šira Anonymous zajednica sastavljena od najboljih aktivista sveta pobrinula se za to. Zapravo razvoj novih oblika borbe omogućio je da se može pristupiti svakom provajderu internet i telekomunikacionih usluga, ući u bazu podataka i preuzeti u delu ili kompletno sav potreban sadržaj. Zaštitia NE POSTOJI iako vlade opresivnih zemalja ulažu milione dolara za kriptozaštitu.

Švedsko tužilaštvo je moglo produžiti ili ne zahtev za zatvorom na sudu u Stokholmu. Međutim suočeni sa mnogo većim problemom po samu državu shvatili su da je Asanž preveliki zalogaj koji ne mogu tek tako lako progudati a još teže svariti bez vrlo velikih posledica.

Možemo zaključiti da je ovo još jedna velika pobeda osnivača WikiLeaks-a hrabrog Julian Assange-a i naravno legendarnog hrabrog predsednika Ekvadora Rafael Correa (Rafael Visente Korea Delgado). Ljudi širom sveta govore:

Thank you Ecuador!

rafael-correa-rafael-visente-korea-delgado
Postoje i hrabri Predsednici a ne samo poslušne američke ku.ve. Na slici: hrabri Rafael Visente Korea Delgado čije će ime zapamtiti istorija sveta
*There are brave Presidents! Not only US whores and puppets.

Jedna u nizu akcija za SLOBODU osnivača Vikiliksa Džulijan Asanža pod nazivom #OpFreeAssange #OpLeakGuard

https://www.facebook.com/AnonymousSerbiaReborn.www/videos/1969756016633578/

 

Dakle tako je to izgledalo te 2012. godine kao prvo ozbiljnije upozorenje.

Nakon proglasa na našem a zatim engleskom govornom području zvanično je započela jedna od najvećih akcija Anonymous kolektiva i aktivista širom sveta koja je obuhvatila gotovo sve Anonymous ćelije kao i aktiviste širom Planete.

Kao što ste mogli videti Brazilski ogranak odnosno Brazilska ćelija Anon zajednice je dala vrlo vidne i vrlo zapažene rezultate. Zapravo uvek su pravili korak više. 

Kao target odabrane su 4 zemlje: Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Australija (zato što nije htela da zaštiti svog državljanina i vrlo uglednog novinara, istraživača i nadasve građanina, dakle građanina sveta koji je nesumljivo promenio tok istorije) i naravno Švedska koja je bila zapravo najviše na udaru i to toliko mnogo da su mnoge banke bile prinuđene da obustave dalji rad. Za divno čudo nije bilo pritužbi građana već naprotiv! Iako nisu mogli da podižu svoj novac i vrše novčane transakcije stizale su reči ohrabrenja i podrške. Građani Švedske su svo vreme podržavali akcije a onda se sami organizovali, zakazali proteste koje su i redovno održavali dakle svaki dan protestvovali protiv švedske vlade u znak podrške Asanžu. Na proteste su dolazili čak i bivši zaposleni u vladi Kraljevine Švedske što je svemu dalo jednu pre svega ljudsku i vrlo emotivnu notu. 

Hackmageddon

Na meti je gotovo 24 časa bila švedska policija, bezbednosne strukture ove zemlje, banke ali i ostali njeni resursi i potencijali.

Akcija tj operacija pod nazivom #OpFreeAssange #OpLeakGuard trajala je danima, izuzetno je dobro vođena, vrlo su precizno birani ciljevi, savršena kordinacija pokreta u hodu i uspeh je bio više nego očit. Zadati ciljevi su postignuti a kolektivni duh i moral su bili na vrlo zavidnom nivou.

Poslata je kristalno jasna poruka pre svega vladama ovih zemalja ali i korporativno monetarnom establišmentu, takozvanoj eliti da borba neće prestati, da se ništa ne zaboravlja i da se ništa oprostiti neće.

Poslata je poruka i celom slobodoljubivom svetu da se može mnogo toga postići zajedničkim snagama bez obzira gde se ko nalazio na Planeti, da nam je Planeta jedini dom koji imamo i da ćemo je štititi. Štititi od svih onih koji je potpuno svesno uništavaju. Takođe da brinemo jedni o drugima uvek kada je to potrebno jer smo svi rođeni jednaki u dostojanstvu i pravima.

To je bilo tada … a onda je nastupio Hackmageddon! 

 

Pogledajte još: 

UN: DŽULIJAN ASANŽ JE NEZAKONITO PRITVOREN

Britanija i Švedska: Nećemo poštovati Odluku UN o oslobađanju Asanža

UDARNA VEST: Assange objavio javnosti spisak SMS-ova koji dokazuje da mu je policija namestila silovanje!

VIKILIKS NA DAN IZBORA: Hilari povezana s krađom dece na Haitiju

Ana Brnabić – Imovinska Karta

Isplatilo mu se Bombardovanje – Naplatio svoj angažman 1999: Vesli Klark dobio dozvolu da eksploatiše jednu trećinu teritorije Kosova u potrazi za rudom uglja!

“Murderer, leave Belgrade! Bernard Levy advocates imperialist murders!” – Jewish French philosopher gets pied in face in Belgrade – VIDEO

Beograd na vodi, poprskan krvlju! EKSKLUZIVNO: Kako se gradnja kula na Savi koristi za šverc oružja i pranje para!

WikiLeaks releases 2nd batch of 2,000+ emails from Clinton campaign chair

Pentagon paid PR firm $540mn to make fake terrorist videos

ŠPIJUNSKE AFERE: CIA I NATO PAKT VRŠLJAJU SRBIJOM – TV EMISIJA

Hrvatska HITNO mora istupiti iz NATO pakta !

Croatia must immediately secede from NATO!

OTKRIVAMO: I Hrvatski Kardinal Josip Bozanić je Homoseksualac! Da li je Homoseksualnost Bolest?

WikiLeaks otkriva: Al Jazeera je pod kontrolom Američke Vlade! | Od Osame do Obame

From Osama to Obama | WikiLeaks: Al Jazeera controlled by US Government

VIKILIKS: “Ne postoje američki predsednički izbori“

VIKILIKS OTKRIVA: Porošenko “nepouzdani američki špijun”

VIKILIKS: SAD SPONZORISALE PANAMSKI SKANDAL, GLAVNA META PUTIN!

Soroševa Fondacija za otvoreno društvo pokušala da sruši Rusiju! Presretnuta Soroševa dokumenta!

Opšte oduševljenje u Srbiji nakon vesti da je Hrvatska blokirala ulazak Srbije u EU!

VELIKI INCIDENT U SIRIJI: Ruski SPECNAZ zarobio oficira CIA-e koji je komandovao Al-Kaidom!

BIVŠI ŠEF CIA VLASNIK BLICA? – Koji se kriminal valja iza “Blica”*

NEZAVISNI SMO ALI OD MOZGA – Profesor dr Velimir Abramović najčuveniji istraživač lika i dela Nikole Tesle

EXCLUSIVE: Expert debate held in Bruxelles – “Vaccine safety under questionmark” – Photos & Video

Ko odlučuje koje su vesti lažne: Mediji i društvene mreže će biti prepušteni ljudima koji su šampioni u širenju laži

WikiLeaks calls on Obama to submit proof of Russian hacking for verification

STRAHOVIT UDARAC AMERICI I NATO: Zarobljeno 14 vojnih instruktora skrivenih u bunkeru u Alepu, evo spiska

Vojni sindikat Srbije političarima: Dozovite se pameti, da ne završite u kontejneru

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*