RUSI ZAGRMELI: Neophodno sprečiti raspad Makedonije – SAD, EU i NATO da povuku ručnu u projektu Velike Albanije


RUSI ZAGRMELI: Neophodno sprečiti raspad Makedonije – SAD, EU i NATO da povuku ručnu u projektu Velike Albanije

Protesti u Makedoniji koji su se završili tako što su ogorčeni građani Makedonije ušli u zgradu parlamenta, jasno pokazuju štetnost politike protekcionizma, mentorstva i grubog mešanja u unutrašnje poslove Makedonije i drugih balkanskih zemalja koju sprovode SAD, NATO i EU u ovom regionu, rekao je Sergej Železnjak.

Sergej Železnjak (Photo: Kremlin)
Sergej Železnjak (Photo: Kremlin)

Poslanik Državne dume Sergej Železnjak smatra da su „postavljanjem svojih štićenika, nametanjem tzv. ’tiranske platforme‘ i drugih potpuno stranih elemenata projekta ’Velike Albanije‘ narodu Makedonije – SAD, NATO i EU neodgovorno otvaraju Pandorinu kutiju“.

Upravo te zapadne sile odgovorne su za nasilje u kojem stradaju njihovi sopstveni sateliti i protivnici, a talac ovih provokativnih geopolitičkih projekata postaje narod Makedonije, suverenitet i teritorijalni integritet makedonske države“, rekao je zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije i član Odbora za spoljne poslove Državne dume Sergej Železnjak.

„U ovoj situaciji uvođenje vanrednog stanja u zemlji legalno izabranog predsednika Makedonije Đorđa Ivanova predstavlja iznuđenu i neophodnu meru da se zaustavi dalja eskalacija nasilja i spreči pretnja od raspada Makedonije i zaštite nacionalni interesi Makedonaca“, zaključio je Železnjak.

 

Izvori: Kremlin  SputnikNews.com

 

PROČITAJTE JOŠ:

HAOS U MAKEDONIJI – Do juče terorista, danas predsednik Sobranja: Ko je Talat Džaferi?

BREAKING: Kolinda poslala vojsku i helihoptere na Makedonce, a njena pudlica Vučić oslobodio koridor za transport velikog konvoja NATO snaga koji je krenuo na goloruki makedonski narod!

TEK SAD KREĆE HAOS – DELIJE KREĆU U AKCIJU: Srpski navijači stigli u Skoplje!

Sobranje ispražnjeno, demonstranti u šatorima ispred zgrade

UDARNA VEST: Assange objavio javnosti spisak SMS-ova koji dokazuje da mu je policija namestila silovanje!

Radikalizacija Protesta


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*