Rusija: Uskoro Remont Ruskih Letelica u Srbiji | VIDEO


Rusija: Uskoro Remont Ruskih Letelica u Srbiji

U Srbiji se gradi centar za održavanje ruskih helikoptera

Servisni centar za ruske helikoptere mogao bi da se pojavi u Srbiji, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti trgovinski predstavnik Rusije u Srbiji Andrej Hripunov.

„U Srbiji postoje naši ’migovi‘ koje treba remontovati. U najskorije vreme očekujemo isporuku naših helikoptera Mi-17. Radi se na pitanju izgradnje servisnog centra za održavanje helikoptera“, izjavio je Hripunov.

Kako kaže, radi se ne samo o nekim klasičnim isporukama, već o stvaranju zajedničke proizvodnje, koja bi delom bila lokalizovana u Rusiji, a delom u Srbiji, sa mogućnošću izlaska na tržišta trećih zemalja.

On nije mogao da precizira koliko bi ti eventualni projekti bili vredni.

„Zajedno sa srpskom stranom spremni smo da tražimo nove pristupe javno-privatnom partnerstvu u ovoj oblasti“, rekao je on.

Govoreći o zajedničkoj saradnji dveju zemalja, Hripunov je podsetio da u Nišu radi Rusko-srpski centar za humanitarna reagovanja, čija delatnost ima isključivo miran karakter.

„Snagama Centra, u koje spada i avion Be-200 (ruski avion-amfibija koji se koristi za gašenje požara), mogu da se gase požari ne samo u Srbiji već i u susednim zemljama. Uz upotrebu pasa za otkrivanje mina i specijalne opreme, od mina je očišćeno stotine kvadratnih kilometara posle NATO bombardovanja. Nažalost, još nisu svi objekti razminirani“, podsetio je on.

Krajem 2015. godine premijer Srbije Aleksandar Vučić govorio je o mogućnosti remonta helikoptera proizvedenih u Rusiji.

Rusija-Uskoro-remont-ruskih-letelica-u-Srbiji-620
Helikopter – Вертолёт – Zrakomlat

Izvor: Sputnik Србијa

U video prilogu koji sledi možete pogledati autentične snimke kako izgleda dejstvo remontovanih letelica starije generacije u borbi protiv međunarodnog terorizma u Siriji, u vrlo složenim uslovima. 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti preko PayPal-a na GlobalMediaPlanet@gmail.com 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*