Sindikat Zaposlenih Policije protiv Zakona o obaveznoj vakcinaciji


Republika Srbija
Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sindikat Zaposlenih Policije
Kneza Miloša 101, Beograd

 

Broj: 04-03/16
Dana: 05.03.2016. godine
Beograd

 

Predsedniku Srbije
– G. Tomislavu Nikoliću
Vladi Republike Srbije
Premijeru – G. Aleksandru Vučiću –

Poštovani,

Sindikat Zaposlenih Policije Vam se obraća u cilju zaustavljanja izazivanja panike, straha i nezadovoljstva među građanima Republike Srbije zbog usvojenog novog Zakona o obaveznoj vakcinaciji dece.

Zakon o obaveznoj vakcinaciji dece, kao i predviđene sankcije za roditelje koji odbiju da svoju decu vakcinišu samo su izazvale nezadovoljstvo, paniku i strah kod građana Republike Srbije te iz tog razloga predlažemo: 

Usvojeni Zakon poništiti i uskladiti sa članom 25. Ustava RS koji glasi: 

Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta, niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodnog pristanka.

Obzirom da iz napred navedenog člana Ustava proizilazi da deca dok su maloletna svaku saglasnost u vezi njih daju roditelji.

Takođe navodimo podatak da u svetu, u mnogo razvijenijim zemljama vakcinacija dece nije obavezna i da je je odluka da li će dete biti vakcinisano ostavljena roditeljima.

Iz napred navedenog predlažemo da se usvojeni Zakon o vakcinaciji dece poništi i poštujući član 25. Ustava RS iz naziva Zakona izbaci reč obavezna i predvidi da se deca vakcinišu uz saglasnost roditelja i lica koja se staraju o deci.

S poštovanjem.

SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE

Predsednik

Dejan Đukić

SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE

Izvor: 
SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE

Sindikat-Zaposlenih-Policije-Srbije-Global-Media-Planet-INFO-2016-2

 

SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE – PODACI:

Sindikat-Zaposlenih-Policije-Srbije-2016

Izvor: http://search.bisnode.rs/rs/958776/sindikat-zaposlenih-policije/

Sindikat-Zaposlenih-Policije-Srbije-2016.-2

Izvor: NBS 
http://www.nbs.rs/internet/latinica/67/rir.htmlGlobal Media

POZIVA NA PROTESTNI SKUP RODITELJA I GRAĐANA

protest-2016-latinica

Ilustracija: Global Media

BEOGRAD – “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju – Inicijativa NOVA” najavila je da će u subotu 12. marta 2016. godine u Beogradu, na Trgu Republike u 12 časova, održati protesni skup ZA Slobodu Izbora na kome će svi građani koji se zalažu za dobrovoljnu vakcinaciju izraziti svoje nezadovoljstvo i ogorčenost zbog nametanja prisile, ucena i kazni“.

 

Preporučeno:
VAKCINE I SVE ŠTO NISTE ZNALI O VAKCINAMA!

 

Pripremio, uredio, izrada ilustracija, web i grafički dizajn, Advanced SEO: Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti preko PayPal-a na GlobalMediaPlanet@gmail.com 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!


Facebook Comments

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*