Srbija: Hapšenje Monaha

Monah Antonije

Nakon završene Litije u Valjevu uhapšen je Monah Antonije.

Litije zbog potapanja Manastira Valjevska Gračanica, Crkve Svetog Arhanđela Mihaila iz srednjeg veka, održavale su se jednom mesečno u ovom ekološkom gradu.

Iako su Litije bile slabo posećene svaku je pratila kazna u iznosu od 40.000 do 100.000 dinara zbog “kršenja epidemioloških mera”.

Monah Antonije je pre održavanja ove Litije izjavio da će to možda biti i poslednja Litija koja se održava u Valjevu što zbog slabe posećenosti što zbog drakonskih kazni. Međutim i pored toga po završetku Litije uhapšen je po poternici koju je raspisala beogradska policija. Da apsurd bude još veći Monah Antonije je svaki dan ispred vlade Srbije gde više od četiri godine održava svakodnevne proteste.

Korporativni mediji tj pamfleti navode ga kao “raščinjeni monah” iako to ne odgovara istini. Monah zapravo ne može biti raščinjen, to može biti samo svešteno lice a on to nije. Monasi daju zavet Bogu dakle daleko van ingerencija političkih komesara, prodavaca magle, sekretara mesnih zajednica, novinara u pokušaju medija u pokušaju za koje je klinasto pismo već misaona imenica.

Govoreći kritički o aktuelnim društvenim pojavama i dešavanjima Monah Antonije susreo se sa opštom, gotovo potpunom, cenzurom od strane korporativnih i tabloidnih medija koji zastupaju pre i iznad svega interese Big Pharme i upravo je to tačka susreta i zajednički imenitelj medija na ovom prostoru.

Bilo kakva kritika, iznošenje mišljenja, dovođenje u pitanje prečesto nerazumnih odluka i poteza ne samo vlasti, predstavlja jeres i za to se spaljuje na lomaču. Baš kao u stara “dobra” vremena španske inkvizicije.

Svetlosnom brzinom ka kamenom dobu

Ono što je George Orwell napisao u svom romanu “1984” sada se živi punom brzinom.

Ako je strari Rim propao zbog opšte dekadencije i sloma moralnih, duhovnih i etičkih vrednosti onda se po svemu sudeći neće još dugo čekati ni na sisteme koji su sve samo ne sistemi. Bar ne sistemi okrenuti ljudima.

I ako je Grčka Tragedija zasnovana na mitu, svakako da je Srpska zasnovana na mitu, organizovanom sistemskom kriminalu, sveopštoj korupciji i sveopštoj dekadenciji.

Slom svih vrednosti dostigao je nebeske razmere. Međutim, nebo nema miljenike.

Kroz Srbiju Gajgerovim brojačem

Najveća pretnja svakog opresivnog režima jeste empatija, solidarnost, briga o drugima i žrtva za druge, podsećanje na vrednosti koje to jesu, pokušaji da se nadolazećim generacijama ne ostave samo ruševine. 

Naravno, sve to se ne uklapa u “veliki reset” koji u sebe kao ključni element uključuje što je moguće veću “socijalnu distancu”. Bar nekoliko svetlosnih godina.

Epilog tada izgleda baš kao što se može videti u ovde priloženim video snimcima:

Valjevo – 25.05.2021

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=u4wQPu52jUs[/embedyt]

Hapšenje Monaha Antonija

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ID9yTn3H06Y[/embedyt]

Izjava advokata

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sPXmMPTp0KQ[/embedyt]

 

Duško Velkovski

Vezano: 

Preporučeno: 

Imamo malu molbu za vas

U svetu lažnih vesti, nikada nije postojala veća potreba za kvalitetnim novinarstvom. Naša Misija je da pružimo najnovije i relevantne vesti iz ljudske perspektive. Ali to ne možemo bez vas.

Za razliku od mnogih drugih – želimo da naše novinarstvo bude potpuno slobodno i što je moguće otvorenije. Izlazak naših članaka, održavanje sajtova kao i celokupne strukture, zakup hostinga, domena kao i ostalih troškova zahteva mnogo vremena, novca i napornog rada. Niko ne objavljuje članke i vesti na način kako mi to radimo, dakle potpuno nezavisni od bilo kojih struktura moći, interesnih grupa ili pak pojedinaca, pa nam pomozite da tako nastavimo i dalje.

Vaša mesečna podrška će napraviti razliku. Hvala vam. 

PayPal

Global Media Planet INFO – vesti o pravom svetu oko vas

Podelite ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*