HOROR! U Norveškoj a sada i u Srbiji razrađen sistem ODUZIMANJA DECE! (VIDEO sa prevodom)

Psiholog gradskog centra za socijalni rad Beograd, Zvezdara, Srbija, Smilja Igić, koja je predvodila oduzimanje maloletne M.T. (6) iz Beograda od njenih bioloških roditelja i preko koje ide sva komunikacija pronađena i na listi Barnevarn u Norveškoj koja se bavi usvajanjem dece iz Inostranih zemalja. U najmanju ruku je čudno da neko radi u Centru za socijalni rad u jednoj zemlji gde je u mogućnosti da oduzima decu, da konkuriše na poziciju u drugoj zemlji Centra za prihvat i USVAJANJE dece iz drugih zemalja i da za svo to vreme bude suvlasnik "Kriznog centra za muškarce" - Crisis Centre for Men Serbia

U Norveškoj a sada i u Srbiji razrađen sistem ODUZIMANJA DECE! (VIDEO sa prevodom)

U centru zbivanja

Poštovani čitaoci, pokrenuti najnovijom vešću da je Norveška rumunskoj pravoslavnoj porodici Bodnariu oduzela 4 dece, preveli smo ovu emisiju ruske televizije TVC – ”U centru zbivanja”. Da li se nešto tako sprema i nama sa prihvatanjem novog Građanskog zakonika ove godine, kojim je predviđeno da socijalne službe mogu da oduzmu dete roditeljima ako ga fizički i najblaže kažnjavaju?

Inače, u norveški korumpirani sistem za zaštitu dece, duboko je upletena kriminalna mreža koja uključuje državne službenike – socijalne radnike, psihologe, sudije, kriminalce, sadiste, pedofile i sataniste, koji svi imaju koristi od ove legalne trgovine decom.

ODUZIMENJE DECE: U NORVEŠKOJ DELUJE RAZRAĐEN SISTEM ODUZIMANJA DECE

129 mališana za nepune tri godine. Norveška i Finska nastavljaju da kradu rusku decu. Socijalne službe ovih zemalja se, u pravom smislu reči, bave kidnapovanjem, samo što ih otkup ne interesuje – praktično je nemoguće vratiti decu. Ignorišu se obraćanja ruskih činovnika, ruske diplomate se i same trude da se drže podalje od ovakvih priča, a samostalno se istrgnuti iz oštrih šapa već po zlu poznate službe Barnevarn je nemoguće.

A Barnevarn ne namerava nikome i nikada da vrati decu. To uopšte više nisu ruska deca već veoma vredni aduti. Šta će Norvežanima i Fincima baš ruska deca? Istraživala je Marija Bogomolova.

I evo upravo tih aduta. Dvojica sinova Andreja Arnesena. Sin i ćerka Jelene Kuznecove. Norveške socijalne službe su oduzele decu od Rusa i drže ih na tajnom mestu. Uzrok – roditelji su svoju decu navodno grubo vaspitavali. Sada im je dozvoljeno viđenje nekoliko puta godišnje, pod nadzorom posmatrača. Da ne bi nešto suvišno izbrbljali.

“Postavljati pitanja detetu o životu pre oduzimanja, šta oni misle o mami i tati je zabranjeno. To je zabranio Barnevarn. Naš razgovor mogu da prekinu ukoliko počnemo da postavljamo neka ozbiljna pitanja“, ispričala je Jelena Kuznjecova.

Sa decom ne treba govoriti o nečemu što može da ih zabrine. To je citat. To jest, bilo koja tema može da postane uzrok zabrane viđanja jednom zauvek. I to nisu samo puste pretnje. Petogodišnjeg Oskara Š., sada je čak i opasno da kažemo njegovo prezime, Norvežani su oduzeli zbog mlečnog zuba koji je ispao. Njega skoro da su vratili kada je na ruskoj televiziji izašla reportaža. Baka dečaka se izletela i rekla da bi im bolje bilo da dođu u Rusiju. Barnevarn je shvatila to kao poziv na otimanje i ponovo je sakrila dečaka. Već nekoliko dana ništa se ne zna o sudbini malog Oskara.

ODUZIMANJE DECE – OPTUŽBE KOJE SE OBJEKTIVNO NE MOGU DOKAZATI

Čini se da protiv Rusa u Norveškoj deluje precizno razrađen sistem oduzimanja dece. Jer ona su zdrava, psihični normalna, intelektualno razvijena. Naše diplomate nisu uspele ni jednom da uzmu od Bernevarna malu rusku decu. Rusi su se pred tim sistemom zaštite našli potpuno nezaštićeni.

Zakonu poslušne ljude stavljaju u situaciju da moraju da se opravdavaju, stavljaju im na teret optužbe koje se objektivno ne mogu dokazati. “Pre dve godine ste udarili dete po guzi“ – nemoguće je da to dokažete. A ako se obratiš u ambasadu – znači da hoćeš da ukradeš dete! Vi ne možete ni da zamislite kolika je tamo totalna kontrola. Svi cinkare sve. – govori koordinator organizacije “Ruske majke“, Irina Bergset.

Oni koji su lično imali kontakt sa Barnevarn, tvrde da je ova služba svemoguća. Ona ignoriše građane i bilo kakve međunarodne dogovore. Oni mogu da uzmu bilo koje dete. Ne samo iz mešovitih porodica, nego i iz čisto ruskih. U kojima oba roditelja i deca imaju samo jedno državljanstvo – rusko. Pri čemu čak i ne morate da živite u Norveškoj. Dovoljno je da se nađete tamo u prolazu. Na primer, čekate na aerodromu, podviknuli ste na dete “psss….” ili nešto slično. Nekoj tamo teti se to nije svidelo – samo jedan poziv i daće joj vaše dete. A vas će proterati iz zemlje. – govori Irina Bergset.

I niko neće moći da vam pomogne. Kao odgovor na zahteve, ruske diplomate dobijaju od Barnevarna formalne odgovore. “Služba za zaštitu dece Barnevarn govori da to pitanje ne treba da bude upućeno njima, već norveškom MIP, norveški MIP odgovara da to nije u njihovoj nadležnosti, već Barnevarn i to je vrteška, vrte nas u krug“, izjavljuje Zaštitnik prava deteta u RF, Pavel Astahov.

Svi podaci o oduzetoj deci su tajni. Kao i o samoj službi Barnevarn. Na sajtu organizacije su detaljno opisane prednosti usvojiteljskih porodica. Ali ne postoji detaljna informacija o samoj službi. Pojavljuje se pitanje – zbog čega? Slede odgovori… DEO PRVI

Barnevarn je megabiznis projekat. Veoma profitabilan. Jer se trećina norveškog budžeta, prema rečima eksperata, odvaja za zaštitu dece. To su milijarde. Njih troši Barnevarn. Evo jednog od objavljenih izveštaja.

Barnevernselskaper med profitt
Barnevernselskaper med profitt | Child welfare create a profit | Centri za socijalni rad stvoreni su da donose ogroman profit

Deo sistema su privatni dečiji vrtići i škole, vaspitno-popravni centri, poliklinike, psihijatrijske ustanove i hraniteljske porodice. Za svako oduzeto dete, ove ustanove dobijaju svoj deo kolača. Hraniteljska porodica, na primer, dobija oko dve hiljade evra mesečno za svako usvojeno dete. Zanimljiv detalj – ko je vlasnik ovog biznisa?

“Sav taj biznis je kupio jedan londonski fond pod nazivom Organa Kapital. Oni su deo grupe Bank of America. Objavljuju godišnju dobit, koliko plaćaju poreza od tih dečijih domova, sve je odštampano u novinama. Sve je čisto i transparentno. To je jedan od najbrže rastućih i najprofitnijih biznisa u periodu pada ekonomije u Evropi“, objašnjava Irina Bergset. 

ODUZIMANJE DECE DONOSI NOVČANU DOBIT ALI I …

Ali to još nije sve. Oduzeta deca ne samo što donose novčanu dobit. Ona pomažu da se reše demografski problemi Norveške. Njeni stanovnici ne mogu da ih poprave na prirodan način, tačnije – ne žele. Normalni odnosi između muškarca i žene tamo su već proglašeni za ostatke prošlosti. Društvu koje je prekinulo veze sa tradicijama, prirodno, potrebni su netradicionalni načini razmnožavanja. Za njih, po mišljenju postradalih roditelja, i odgovara Barnevarn.

“Dete otimaju iz normalne porodice i daju ga ili paru bez dece, ili homoseksualcima. I oni ga vaspitavaju, po svome. Mi čak i ne znamo da li su to porodice. To mogu biti dve mame, dve tate, a mogu biti i dva čoveka koji spolja izgledaju kao muškarac i žena. Ali jedan od njih je zoofil, a drugi nekrofil. Razumete, mi ne znamo“, objašnjava Irina Bergset.

Čudni metodi vaspitanja u Barnevarn

Ali zato znamo ko izrasta iz takvog vaspitanja. Norveški strelac Anders Behring Breivik. Kao malog dečaka ga je Barnevarn oduzela od porodice. Silovali su ga i tukli. Brejvik je ubio 77 ljudi. No on nije jedini koga su maltretirali. Godišnje se u usvojenim porodicama siluje petoro dece. Ovo su samo poznate i dokazane činjenice. Ovaj zdravi, istetovirani muškarac je Lars Marius Sivertsvik. Prestupnik – recidivist. Takođe proizvod vaspitnog sistema Barnevarn. Posle 18 godina, on je ponovo došao u dom u kome su ga sakrivali od rođenih roditelja. “Bilo mi je jako teško. Prošao sam nešto što ne bih poželeo nikome“, priseća se on.

Zaista, mnogu decu su zbog nevinih grešaka primoravali da izbroje sve mrave u mravinjaku. I da rade mnogo toga, u poređenju sa čime sve neslane šale iz vojske izgledaju kao potpuno nevine!

Ti čudni metodi vaspitanja su praktikovani u Barnevarn ustanovama za zaštitu dece. I to je činjenica o kojoj se u Norveškoj namerno ćuti. Mogući razlog, kako govore eksperti, je taj što Barnevarn nije obična socijalna služba, već specijalna služba socijalnog inžinjeringa. Ona oduzima decu sa normalnom psihom i lomi je. Tako da dete postane tiho i bezlično. Sa njim se dalje može raditi bilo šta. Kakve se tehnologije za to koriste nije poznato. Ali eksperti govore o velikoj masovnosti tog eksperimenta.

Barnevarn i u Srbiji?

Barnevarn postoji i u Švedskoj, Holandiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Finskoj a taj sistem se sada uspešno implementira i u Srbiji (Slučaj oduzimanje maloletne M.T. 6  godina starosti od oba biološka roditelja – Slučaj porodice Trkulja o čemu smo već pisali u više članaka). Uzgred, Finci su ove nedelje ponovo oduzeli rusku devojčicu Dianu. Dijaninu mamu optužuju da tuče svoje dete. Podneli su krivičnu prijavu i već su izjavili da dete neće vratiti (potpuno isto je uradio i Centar za socijalni rad Zvezdara koji je podneo Tužbu Sudu za lišavanje roditeljskog prava porodici Trkulja ali daleko kasnije od oduzimanja samog deteta čiji povod je potpuno nejasan. Dete je nasilno odvojeno od svojih roditelja sada više od 100 dana sa vrlo ogranićenim viđanjem. Za svo vreme dozvoljeno im je da je vide samo nekoliko puta, nisu dozvolili da je vide ni za svoju slavu, ni za Novu Godinu ni za Božić). Suditi se sa finskim socijalnim službama je neverovatno komplikovano isto kao i sada u zemlji Srbiji. Prema ovim porodicama ovde, kao i u Norveškoj, postoji pretpostavka krivice a ne pretpostavka nevinosti. I to naročito važi za Ruse i Srbe. Sa Amerikancima, na primer, ni Finci ni Norvežani ne žele da imaju veze i tu važe potpuno druga pravila.

Psiholog gradskog centra za socijalni rad Beograd, Zvezdara, Srbija, koja je predvodila oduzimanje maloletne M.T. (6) iz Beograda od njenih bioloških roditelja i preko koje ide sva komunikacija pronađena i na listi Barnevarn u Norveškoj koja se bavi usvajanjem dece iz Inostranih zemalja.  Za više pogledati OVDE i OVDE i OVDE (uskoro više). U najmanju ruku je čudno da neko radi u Centru za socijalni rad u jednoj zemlji gde je u mogućnosti da oduzima decu, da konkuriše na poziciju u drugoj zemlji Centra za prihvat i usvajanje dece iz drugih zemalja i da za svo to vreme bude suvlasnik “Kriznog centra za muškarce” – Crisis Centre for Men Serbia

Smilja Igić Srbija ili Norveška
Smilja Igić Srbija ili Norveška

 

Men's Crisis Centre Smilja Igic APR 21 11 2017
Men's Crisis Centre Smilja Igic APR 21 11 2017
Krizni centar za muškarce
Krizni centar za muškarce

[download id=”12534”]

Sa Amerikancima drugačije

“Ako se pojave ovakvi problemi, u najboljem slučaju će uputiti primedbu. Ali neće uzimati decu, zato što je to Američka zona interesa a kada su u pitanju Američke zone interesa onda bilo koje mesto, u kome su ugrožena prava bar jednog Amerikanca, na to mesto mogu poslati specijalne jedinice, mogu da pošalju krilate tj krstareće rakete, objave rat, bilo šta.“, govori Pavel Astahov.

Rusija će, prema rečima dečijeg Ombudsmena delovati drugačije. U granicama međunarodnog prava. “Mi se nalazimo u najtežem položaju. Sa jedne strane, saosećamo sa roditeljima, zajedno preživljavamo sve i pokušavamo da učinimo sve što od nas zavisi, čak i više od toga. Ali, sa druge strane, treba da shvatimo da ukoliko ste došli u stranu zemlju u potrazi za boljim životom, budite spremni na to da će vam doći i reći: “Vi nepravilno vaspitavate svoje dete, suviše često ga grlite, suviše često ga terate da pere ruke““. – govori Astahov.

Ali zato ta organizacija može da primora roditelje da često daju mokraću na analizu, svakodnevno. Prema zvaničnoj verziji, ta analiza treba da pomogne u vaspitanju dece. A realno – treba da priveže roditelje za mesto stanovanja i da im veže i ruke i noge. Porodica se nalazi pod stalnim nadzorom. Nad njom je pokrenut tajni proces. A to znači da će im ranije ili kasnije ipak uzeti dete. I jedini izlaz za one na koje je Barnevarn samo pogledao je da beže. Kao što je bežala Natalija Suhanovskaja sa ćerkom. U onome u čemu su bile, prvim letom. Muž je ostao da pokupi stvari. Njega mogu da optuže za kidnapovanje svog rođenog deteta. Rusko dete je pobeglo sa udice. Međutim Barnevarn to ne oprašta …  (nastaviće se)

Pogledajte VIDEO – Uznemirujući Sadržaj

Balkans Press

Autori: Marija Bogomolova, Jekaterina Simanovič, Andrej Kostrov, Jurij Timošin.

Emisija: U centru zbivanja. Film TVC. http://www.tvc.ru/news/show/id/55171

Prevod: Duška Zdravković, Pravoslavnaporodica

UPDATE: ODUZIMANJE DECE – Širom sveta otimaju decu i tako zarađuju ogroman novac! (14.6.2019)

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Z8BHA0r_OIg[/embedyt]

Centar za socijalni rad Zvezdara – Porodica Trkulja – Dan 94. – OBRAĆANJE RODITELJA – I DETE I RODITELJI ŽIVOTNO UGROŽENI?

Vezano: 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! Naš rad više neće biti moguć bez vaše podrške… PayPal: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project. Our work wouldn’t be possible without your help… PayPal: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*