U Srbiji osvanuli grafiti podrške narodu Venecuele! Dalje ruke od Venecuele! – PHOTOS

U Srbiji osvanuli grafiti podrške narodu Venecuele! Dalje ruke od Venecuele! - PHOTOS | Grafiti i nešto malo više što svako mora da zna

U Srbiji osvanuli grafiti podrške narodu Venecuele! Dalje ruke od Venecuele poručuje Srpska Atina! – PHOTOS

Srpska Atina osvanula je sa grafitima podrške narodu Venecuele i Predsedniku Nikolas Maduru

Kako prenosi novosadski 021 grafiti koji su se pojavili su: “Čavez zauvek”, “Maduro predsednik”, “Idemo Venecuela”, “Čavez živi, borba se nastavlja”, “Kosovo je Srbija”, “Otadžbina, socijalizam ili smrt”. Grafiti su ispisani u blizini Skupštine grada, kod zgrade Pošte, u Stražilovskoj i na drugim mestima.

Pogledajte slike sa lica mesta:

Grafiti u Srbiji - podrška narodu Venecuele: "Otadžbina ili smrt", "Chavez Zauvek", "Predsednik Maduro" samo su neki od grafita koji su preplavili Srpsku Atinu, Novi Sad.
Grafiti u Srbiji – podrška narodu Venecuele: “Otadžbina ili smrt”, “Chavez Zauvek”, “Predsednik Maduro” samo su neki od grafita koji su preplavili Srpsku Atinu, Novi Sad.
Predsednik Maduro - Idemo, napred Venecuela - grafit ispisan sa jasnom podrškom Predsedniku Maduru i građanima Venecuele
“Predsednik Maduro”, “Idemo, napred Venecuela” – grafit ispisan sa jasnom podrškom Predsedniku Maduru i građanima Venecuele
Čavez živi - Otadžbina ga sledi je još jedan grafit koji je osvanuo.
Čavez živi – Otadžbina ga sledi je još jedan grafit koji je osvanuo.
Save the Humanity. Say NO to American and European imperialism and colonialism. - Sačuvajmo Čovečanstvo! Kažimo NE Američkom i Evropskom imperijalizmu i kolonijalizmu. - ispisano je na šetalištu velikim slovima. Poruka je i više nego jasna.
Save the Humanity. Say NO to American and European imperialism and colonialism. – Sačuvajmo Čovečanstvo! Kažimo NE Američkom i Evropskom imperijalizmu i kolonijalizmu. – ispisano je na šetalištu velikim slovima. Poruka je i više nego jasna.

Grafiti i nešto malo više što svako mora da zna

Grafiti su ispisani na dan kada je i premiuo legendarni i narodu omiljeni Predsednik Venecuele Ugo Čavez (Hugo Rafael Chávez Frías). Istorijski je kuriozitet da su ga građani Venecuele nakon neuspelog puča vratili na mesto Predsednika za manje od 48 sati. Cela Venecuela se podigla da vrati svog Predsednika koji je zaista bio Predsednik, i koji je zaista voleo svoj narod. Sve ono što je učinio zahteva mnogo više tekstova od ovog jednog. Retki su predsednici koji se brinu o svom narodu a Čavez je bio jedan od njih. Izgradivši milione besplatnih stanova za sirotinju po dolasku na vlast i stvarajući vrlo jaku socijalno odgovornu državu postao je lider cele Južne Amerike.

Svet po meri čoveka

Boreći se za svet dostojan običnom malom čoveku postao je trn u oku svetskoj oligarhiji i svetskoj eliti, pre svega Sjedinjenim Američkim Državama, koji nisu uspeli da ga pokore kao što nisu uspeli da naprave roblje ni od hrabrih građana Venecuele, iako su to pokušale nebrojeno puta. Nije im pošlo za rukom da od Venecuele naprave, još jednu u nizu, koloniiju a sve u ime “demokratije” koju su, o tako surovo i uspešno, u svom pljačkaškom pohodu nametnuli mnogim narodima, uvek primenjujući gotovo isti obrazac. Upravo centar za “obuku” tzv “nenasilnih”, “mekih” pučeva, za promenu legitimno izabranih državnika koji se usude da se ne pokore imperijalistima, nalazi se u glavnom gradu Srbije, u Beogradu.

Huan Gvaido polaznik CANVAS-a (OTPOR)

Taj i takav centar, o kome je i sam Čavez govorio i upozoravao svetsku javnost, registrovan je pod nazivom CANVAS tj OTPOR i postao je brand za izazivanje krvoprolića širom sveta gde Sjedinjene Američke Države imaju svoje otvorene interese. Upravo u tom centru i upravo u Beogradu pre 14 godina obuku je završio sadašnji samoproglašeni “predsednik” Huan Gvaido (Juan Gerardo Guaidó Márquez) koji svim mogućim načinima pokušava da ispuni dodeljeni mu zadatak: rušenje Venecuele i Predsednika Nikolas Madura. U slučaju da mu taj dodeljeni zadatak uspe, od Venecuele neće ostati ništa, pretvoriće Venecuelu u prah i pepeo. Aktivisti CANVAS-a to jest OTPOR-a su to vrlo uspešno uradili u nizu zemalja, koje su pre njih živele u izobilju, a sada ne postoje ni u fragmentima. Naravno, aktivisti CANVAS-a (OTPOR) su najpre samu Srbiju spržili do temelja za račun Sjedinjenih Američkih Država i postali svetski brend. Stisnuta pesnica postala je simbol za obojene revolucije (colored revolution) širom sveta. 

Kauboji i indijanci

Pravi razlog zašto kolonijalne sile poput Sjedinjenih Američkih Država i ujedinjenih kolonijalnih Evropskih zemalja žele da prigrabe sebi Venecuelu jeste upravo činjenica da Vencuela od svih država na svetu ima najveće dokazane rezerve nafte koje iznose oko 300 milijardi barela, prema podacima američke Administracije za energetske informacije (EIA).

Top 10 država po dokazanim rezervama nafte (u milijardama barela)

EIA International energy statistics - List of countries by proven oil reserves
EIA International energy statistics – List of countries by proven oil reserves

 

Kako ide demokratija “od vrata do vrata” najbolje ilustruje ova slika

WikiLeaks depeša jasno govori:

WikiLeaks Venezuela
WikiLeaks: Venezuela

Ovako izgleda “humanitarna pomoć” to jest Trojanski konj Sjedinjenih Američkih Država – Šablon je svuda isti – pogledajte video prilog – teleSUR

 

Poruka iz Latinske Amerike: “Slušajte yankee… Bićemo vaša noćna mora…”

Jedno je sigurno. Danas se u Venecueli ne brani samo jedan kontinent koji je i previše postradao isključivo i samo zbog ljudske pohlepe. Danas se u Venecueli brani čitavo čovečanstvo, kada se već nije dalo odbraniti u nepreglednom nizu do temelja sprženih zemalja, društava i država koje su vodile računa o ljudima, a ne samo i isključivo o korporacijama i koje su ljudima i služile, a ne samo i isključivo korporacijama, bankama i neljudima. Previše je uništenih civilizacija koje to jesu bile pre uvođenja američke “demokratije” i “brige za ljudska prava”. Antagonizmi su danas dostigli kritičnu tačku iz koje povratka više nema. Kao što ni izbora više nema osim slamanja imperije. Nije ljudski ćutati pred sveopštim tlaćenjem ljudske vrste. Iz tih razloga neminovna je mobilizacija čitavog zdravorazumskog čovečanstva kako bi se isto spasilo. Borba protiv tzv elite, imperijalista, kolonizatora, izrabljivača, neminovna je i vodiće se zasigurno na svim frontovima, svim sredstvima i iz sve snage.

Autor: Duško Velkovski

Šta se stvarno desilo na Kolumbijsko-Venecuelanskoj granici – VIDEO

Preporučeno:

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 
Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 
Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite naš rad: PayPal

Pratite našu Facebook stranicu sa mnogo više sadržaja OVDE: Global Media

Dešavanja u relanom vremenu širom sveta možete ispratiti na našem Twitter kanalu OVDE: Global Media Plus

Vaš Global Media Planet INFO 

Global Media Planet INFO ENGLISH

*NAPOMENA: Sve sadržaje sa sajta možete pratiti na bilo kom jeziku koji odaberete klikom na zastavicu ili iz padajuće liste (na vrhu desno) – SVI JEZICI PODRŽANI

Hvala što nas pratite!

Podelite ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*