Uhapšena direktorka Centra za socijalni rad

Uhapšena direktorka Centra za socijalni rad - Neovlašćeni pristup podacima koji se prema Zakonu smatraju službenom tajnom

Uhapšena direktorka Centra za socijalni rad

Isplaćivala ugovorenu novčanu naknadu ili jednokratnu novčanu ljudima koji nisu obavljali niti jedan posao u Centru

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Кraljevu, uhapsili su B.M.S. (56), direktorku Centra za socijalni rad u Paraćinu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Ona se sumnjiči da je u periodu od 2015. do 2019. godine zaključila ugovore o radnom angažovanju na privremenim i povremenim poslovima i o volontiranju sa četiri osobe iz Paraćina, a zapravo ih je uputila da faktički obavljaju administrativno-tehničke poslove u Odeljenju za lokalnu poresku administraciju Opštinske uprave u Paraćinu.

Neovlašćeni pristup podacima koji se prema Zakonu smatraju službenom tajnom

Sumnja se da je B.M.S. na ovaj način ovim osobama omogućila neovlašćeni pristup podacima koji se prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji smatraju službenom tajnom, a pritom im isplaćivala ugovorenu novčanu naknadu ili jednokratnu novčanu pomoć za sve vreme radnog angažovanja, iako oni nisu obavljali niti jedan posao u Centru za socijalni rad, u kojem je osumnjičena odgovorno lice.

Ona se takođe sumnjiči da je u istom vremenskom periodu zaključila ugovore o nabavci robe široke potrošnje sa jednim privrednim društvom iz Paraćina, kao i da je od jedne radnje nabavljala pogrebnu opremu bez ugovora o kupoprodaji robe. Na ovaj način je favorizovala navedene dobavljače, omogućila im plasman i prodaju njihove robe mimo zakona, kao i korist u iznosu od 2.096.054 dinara.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javno tužilaštva u Кraljevu.

(Telegraf, Novosti)

Global Media Planet INFO – Vesti o stvarnom svetu oko vas

Preporučeno:

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala jer bez vaše pomoći naš dalji rad više neće biti moguć. 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

 

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*