Velika pomoć Kine Srbiji: U Srbiju pored vrhunskih stručnjaka stiže još 10 aviona pomoći


Velika pomoć Kine Srbiji: U Srbiju pored vrhunskih stručnjaka stiže još 10 velikih aviona pomoći iz Kine

Avionom Er Srbije na beogradski aerodrom stigli su stručnjaci i medicinska pomoć iz Kine, a planirano je da još oko deset aviona dopremi pomoć iz te zemlje, pišu „Novosti“.

Dok je „erbas A-330“ leteo ka Beogradu, još jedan avion Er Srbije, „erbas A320“ krenuo je u subotu u 06.15 za Šangaj po drugu turu pomoći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se kineskom predsedniku Siju Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je došla u Srbiju

Vučić je na aerodoromu „Nikola Tesla“, po dolasku prvog aviona iz Kine, istakao da je sve to besplatna pomoć i velika podrška Kine.

Avion iz Kine sa stručnjacima i opremom sleteo na Aerodrom Nikola Tesla 

Najveći srpski avion, erbas A330 „Nikola Tesla“, doleteo je iz Kine sa najvećom pošiljkom pomoći za Srbiju: medicinskim aparatima, zaštitinom opremom i kineskim ekspertima, a lično ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kineski piloti su kroz prozore kokpita istakli kinesku i srpsku zastavu i mahali njima u odgovor na dobrodošlicu domaćina.

To je do sada najveća pošiljka medicinske pomoći za Srbiju u borbi protiv koronavirusa, koju je poslao predsednik Kine Si Điping.

Pomoć iz Kine dogovorena je zahvaljujući ličnom angažmanu predsednika Srbije Vučića, prenosi Tanjug. 

Na paketima medicinske pomoći koja je stigla iz Kine ispisano je, na kinsekom jeziku i ćirilici – „Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!“, uz srce na čijoj jednoj polovini je zastava Srbije, a na drugoj zastava Kine.

U Srbiju je, kako je ranije najavljeno, sa medicinskim timom doputovalo šest vrhunskih epidemiologa iz područja Vuhana u Kini koji je bio najpogođeniji korona virusom i njihovo iskustvo biće od velikog značaja za lekare u Srbiji.

Inače, još jedan avion Er Srbije, erbas A320, poleteo je jutros u 06.15 za Šangaj po drugu turu pomoći.

Kineski predsednik Si je u pismu, koje je primio predsednik Srbije Vučić, poručio da Kina podržava napore Srbije u borbi protiv korona virusa i da će joj pružati materijalnu i medicinsku pomoć, obezbediti podršku u nabavci neophodne robe u Kini, kao i stručnu pomoć.

Predsednik Srbije je prethodno pozvao Sija da pomogne Srbiji, a Vučićev apel je u Kini videlo oko 500 miliona ljudi.

Aplauz epidemiolozima iz Kine

Avionom koji je doleteo iz Kine u Beograd stiglo je šest najeminentnijih kineskih epidemiologa, koji su na pistu izašli sa masakama, a višeminutnim aplauzom su ih dočekali predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade.

Ispred aviona organizovan je svečani doček uz zastave dve zemlje, a predsednik Srbije pozdravio se sa kineskim lekarima laktovima.

Među članovima Vlade bili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Aleksandar Vulin, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Među okupljenima koji su dočekali kineski avion bila je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Vučić: Hvala Siju, Komunističkoj partiji i kineskom narodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se kineskom predsedniku Si Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je stigla u Srbiju.

Vučić je na aerodromu Nikola Tesla po dolasku prvog aviona iz Kine istakao da je ovo sve besplatna pomoć i velika podrška Kine.

„Čekam Sija u Srbiji i dočekaće ga stotine hiljada ljudi“, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je izrazio i zadovoljstvo što Srbija ima avione A-330 i A-320, kojima ovolika pomoć može da se dopremi

U paketima na kojima piše „čelični prijatelji, delimo dobro i zlo“, nalaze se maske, rukavice, zaštitna oprema i, što je najvažnije, u Srbiju je stiglo i šestoro vrhunskih epidemiologa iz područja Vuhana u Kini koji je bio najpogođeniji virusom korona.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić rekao je da će kineskim stručnjacima domaćin biti Ministarstvo odbrane i da je već napravljena satnica gde će oni sve boraviti i koje edukacije će sporovoditi na klinikama.

„Do sada je održano desetak video-konferencija sa kineskim stručnjacima, što je pomoglo u uvođenju novih mera za sprečavanje širenja virusa i načinu lečenja. Njihova pomoć će biti od izuzetnog značaja,“ rekao je Vekić i naveo da će kineski medicinari primeniti u Srbiji neke svoje metode i iskustvo u vezi sa lečenjem zaraženih od korona virusa.

Izvor: Sputnik: U Srbiju iz Kine stiže bar deset aviona donoseći pomoć 

Avion iz Kine sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla – VIDEO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Z5-Vh6GOZCI[/embedyt]

Aerodrom Nikola Tesla – Pomoć Narodne Republike Kine – VIDEO – Kompletan Snimak 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=u8Ik5WkL9Og[/embedyt]

#srbija #beograd #covid19

Global Media Planet INFO

Preporučeno: 

Imamo malu molbu za vas

U svetu lažnih vesti, nikada nije postojala veća potreba za kvalitetnim novinarstvom. Naša Misija je da pružimo najnovije i relevantne vesti iz ljudske perspektive. Ali to ne možemo bez vas.

Za razliku od mnogih drugih – želimo da naše novinarstvo bude potpuno slobodno i što je moguće otvorenije. Izlazak naših članaka, održavanje sajtova kao i celokupne strukture, zakup hostinga, domena kao i ostalih troškova zahteva mnogo vremena, novca i napornog rada. Niko ne objavljuje članke i vesti na način kako mi to radimo, dakle potpuno nezavisni od bilo kojih struktura moći, interesnih grupa ili pak pojedinaca, pa nam pomozite da tako nastavimo i dalje.

Vaša mesečna podrška će napraviti razliku. Hvala vam. 

PayPal

Global Media Planet INFO – vesti o pravom svetu oko vas

*Prilikom prenošenja tekstova, članaka, video, audio snimaka, fotografija kao i ostalog materijala, citiranja istih u kompletu ili u delovima obavezno navesti izvor uz link prema izvoru.  

Podelite ovaj članak sa drugima!

O Nama – Global Media

Verujemo u suštinske promene kroz novi način razmišljanja van boksa. Cilj nam je da promenimo dosadašnji šablonski poredak stvari baveći se onim temama koje su skrivene daleko od očiju najšire javnosti. Tu smo da ohrabrimo i inspirišemo jedni druge za preduzimanje akcija sa ciljem obezbeđivanja života dostojnog svakom stanovniku Planete i stvaranju svetlije budućnosti za sve nas zajedno.

Šta to znači?

To znači živeti održivo. To znači održavanje zdravog načina života. Stvaranje suštinski boljih odnosa među nama. I to znači oblikovanje boljeg, pravednijeg i humanijeg sveta svih nas zajedno. Težimo pravednoj ravnoteži u svetu koji delimo što znači preispitivanje svih aspekata života. Pokrivamo alternativne vesti, zdravlje, nauku i pristupačnu ali ne i novokomponovanu duhovnost i razvoj svesti.

Podizanje nivoa svesti i svesnosti – primarni cilj

Kao nezavisni samonikli portal sa početkom stvaranja krajem 2015. godine postajemo jedan od popularnijih alternativnih medija sa video produkcijom ali i zajednica koja pruža priliku čitaocima da preoblikuju svoj svakodnevni način razmišljanja i pogled na sebe i svet. Naš sadržaj je u rasponu od dugometražnih članaka preko video sadržaja pa sve do događaja uživo od kojih svi imaju jedan zajednički cilj: da podignu svest o tome kako naš svet funkcioniše kao i da ohrabri svesnu i suštinsku promenu.

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*