Vlada donela uredbu: Migrantima od 200.000 do 1.400.000 dinara za pokretanje biznisa


Vlada donela uredbu: Migrantima od 200.000 do 1.400.000 dinara za pokretanje biznisa

Ova vest izazvala je različite komentare. Dok jedni podržavaju Uredbu vlade, drugi zameraju.

Vlada Srbije donela je Uredbu o programu podsticaja za migrante u 2017. godini kojom je predviđeno da se iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara kako bi se poboljšali uslovi života tim ljudima.

To praktično znači da će porodice migranata moći da dobiju od 200.000 dinara nepovratnih sredstava, koliko je predviđeno za pokretanje sopstvenog biznisa u poljoprivredi ili zanatstvu, pa sve do 1.400.000 dinara koliko je država spremna da finansira kupovinu i adaptaciju seoskog domaćinstva da bi im se obezbedio krov nad glavom.

Za novac iz republičkog budžeta konkurisaće lokalne samouprave koje će procenjivati koji će vid pomoći migranti dobijati.

Vlada Srbije se opredelila za takav način poboljšanja uslova života jer je očigledno da rešavanje njihovog izbegličkog statusa u Srbiji može da potraje duže nego što se procenjivalo.

Zbog restriktivne politike za prijem migranata u EU njihov broj u Srbiji sve više raste pa je Vlada odlučila da tim ljudima pruži humanije uslove života. Procenjeno je i da je to dugoročno jeftinije za državu jer će migranti zarađivati sebi za život što sada nije slučaj. Takođe adaptiraće se u društvenu zajednicu kao njeni punopravni članovi.

MIGRANTSKA KRIZA: Stigli autobusi za prevoz migranata – Železnica odbija da ih vrati dok se ne plati prevoz

Nakon uvođenja ovde Uredbe vlade Srbije povećan broj pokušaja ulazaka migranata u Srbiju

Nakon objave ove Uredbe vlade Srbije evidentiran je povećan broj pokušaja ilegalnih ulazaka migranata u Srbiju, jer ovakve pogodnosti ne nude ni daleko bogatije zemlje poput Nemačke ili Švedske. 

“Ovih dana beleži se povećan broj pokušaja ilegalnog ulaska migranata u Srbiju”, potvrdio je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić.

CNN televizija greškom autobuse sa SNS pristalicama proglasila za migrante!

Krivokapić je naglasio da su udružene snage vojske i policije na granici sa Bugarskom i Makedonijom do sada evidentirale više od 20.000 migranata. Sa lepim vremenom, kako kaže, povećan je i broj ulazaka migranata.

– U potpunosti pratimo razvoj situacije. Ukoliko i dođe do nekih promena na međunarodnoj sceni, to neće biti nikakav problem za Srbiju – rekao je Krivokapić za RTS odgovarajući na pitanje da li su vojska i policija spremne da odgovore na nove izazove ukoliko dođe do raskida sporazuima između Turske i EU.

U Nemačkoj uhapšeni sirijski teroristi “Nusra fronta” kao lažni migranti

Srbija je spremna da primi daleko veći broj migranata za razliku od zemalja Evropske Unije koje trpe veliki pritisak domaće javnosti. 

granica-srbija-hrvatska-migranti-tovarnik-28-620x350

PUTIN ŠOKIRAN OSLOBAĐANJEM SILOVATELJA SRPSKOG DEČAKA: “Zašto je sud oslobodio migranta, gde im je pamet?”

Zahtev koji se može naći na internet stranici Komesarijata (www.kirs.gov.rs) i prateću dokumentaciju potrebno je dostaviti na adresu: Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, ul. Narodnih heroja br. 4, Novi Beograd, sa naznakom : „JAVNI POZIV – dohodovne aktivnosti za interno raseljena lica.“

Pristigle zahteve razmatra Komisija za izbor jedninica lokalne samouprave kojima se dodeljuju sredstva za ekonomsko osnaživanje porodica interno raseljenih lica na njihovoj teritoriji (u daljem tekstu: Komisija), u skladu sa navedenim kriterijumima i utvrđuje listu jedinica lokalne samouprave koje ispunjavaju uslove i kriterijume za dodelu sredstava.

Odluku o izboru jedinica lokalne samouprave kojima se dodeljuju sredstva donosi komesar, na predlog Komisije.

Nepotpuni zahtevi biće izuzeti iz razmatranja.

Tajna migraciona agenda – Friderik Bek | Globalno odvezivanje ljudske mase – INTERVJU

Izvori: Telegraf.rs, Vesti.rs, Vaseljenska TV, RTS, Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije, Komesarijat za izbeglice i migracije vlade Srbije

 

Aktuelno 21.03.2017 – Komesarijat za izbeglice i migracije

Migranti proslavili Iransku novu godinu

Migranti smešteni u centrima za azil proslavili su kurdsku, avganistansku i iransku novu godinu.

Proslava je upriličena i u centru za azil u Sjenici.

Uz druženje, muziku, ples, sokove i kolače svi su se dobro proveli.

 Izvor: Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije

Kompletan Balkan Se Prazni Do Koske – Tajna Migraciona Agenda – ISTRAŽIVANJE

Preporučeno:

MUK ZBOG TRAGEDIJE U FABRICI Izbacili ga iz autobusa jer nije imao novca za kartu, došao na posao i OBESIO SE ZBOG BEDE

CNN televizija greškom autobuse sa SNS pristalicama proglasila za migrante! – VIDEO

Pomozimo ovoj majci da se probudi iz kome! Njena agonija traje već 7 godina!

 

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

Koje je vaše mišljenje? 

Podelite ovaj članak sa drugima


Facebook Comments

1 Comment

  1. te pare su meni potrebno danas jer ja sam privatnik od 1977 godine do danas radim savki dan od 7 ujutro do 19 sati naveče. Za ovih 42 godine samo mi vratite što sam Vam davao savkog prvog u mesecu, to će aktiviorati i proširiti ne samo moj posao već će i proširiti dvanje iz mog “hermes-a” svakog prvog u mesecu moje obaveze po Zakonu. Tu treba da se ivestira a ne Migrantima koji ne da neznaju Srpski jezik već Vi meni jasno i kratko kažite šta to oni znaju i umeju a to će skrenuti pažnju nas da kod njih tražimo uslugu. Posle ove Vaše jalove investicije Migrantima pa kada se pokaže da je to promašen posao hoće te li Vi i svo članstvo iz Vaše političek partije to sve da nadomesti i nadoknadi za materijalnu štetu koju ste Vi indirektno proizveli a da sada ne spominjem jer nisam vidovit, premaćanje, pljačku i silovanje nad nama u Srbiji. Sve ima svoju cenu i morate biti spremni ako se to izjalovi da je nadoknadite u celosti DRAGANeškovi http://www.hermes.co.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*