Zašto su u Japanu zabranili MMR vakcine?

Ako su MMR vakcine tako bezbedne zašto ih je Japan zabranio?

Zašto su u Japanu zabranili MMR vakcine?

Tokio – Japan je prestao da koristi MMR vakcine pre 7 godina. To je praktično jedina razvijena zemlja koja je odustala od ove vakcine. Životni vek stanovnika Japana je najduži u svetu pored Norveške i Švajcarske.

Iz Ministarstva zdravlja tvrde da je četvorogodišnji eksperiment sa ovom vakcinom imao visoke finansijske i ljudske troškove.

Od 3.969 naknada štete zbog zdravstvenih problema vezanih za vakcinacije u zadnjih 30 godina, četvrtina je bila u vezi sa teškim posledicama korišćenja kombinovane vakcine protiv malih boginja, zaušaka i srednjih boginja (MMR) – rekli su oni.

Trostruka vakcina je zabranjena u Japanu 1993. godine, nakon što je 1,8 miliona dece vakcinisano sa dva tipa MMR vakcina nakon čega je rekordan broj dece dobio ne-virusni meningitis i druge negativne reakcije.

Po zvaničnom izveštaju, desila su se 3 smrtna slučaja, dok je osmoro dece ostalo sa trajnim hendikepom, od oštećenja sluha, do slepila ili gubitka kontrole nad ekstremitetima.

Japanska Vlada je 1999. godine ponovo razmatrala korišćenje MMR vakcine, ali je donela odluku da je sigurnije zadržati zabranu i nastaviti sa korišćenjem pojedinačnih vakcina za male boginje, zauške i rubeole.

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije je izjavilo da je u Japanu korišćena MMR vakcina koja je uključivala jedan tip vakcine protiv zaušaka koja je imala određene probleme i zbog čega je vakcinacija tom vakcinom je prekinuta u Velikoj Britaniji zbog brige o bezbednosti.

Japanska vlada je uočila da su se problemi pojavili odmah nakon početka upotrebe vakcine MMR, u aprilu 1989. kada je vakcinisanje bilo obavezno. Roditelji su odbili vakcinisanje njihove dece, morali su da plate malu kaznu.

Analiza vakcinacije u periodu dužem od tri meseca pokazala je da je jedno od 900 vakcinisane dece imalo probleme. Ovo je više od 2000 puta više od očekivanog broja – da samo jedno dete od 100.000 ili 200.000 ima problem kao posledicu vakcinacije.

Ministarstvo zdravlja Japana je u oktobru 1991. godine prešlo na upotrebu druge vrste MMR vakcine, ali je učestanost problema nakon vakcinacije bila još vrlo visoka: 1 na 1,755 vakcinisane dece. Nije vođena posebna evidencija o pojavi autizma.

Izvršena je analiza kičmene tečnosti kod 125-oro dece koja su imala problem nakon vakcinacije, kako bi se videlo da li je kod te dece vakcina ušla u nervni sistem. Otkriven je jedan slučaj kod koga je to potvrđeno, kao i dva slučaja koja su i dalje pod sumnjom.

1993. godine, nakon javnog protesta protiv vakcine od gripa, vlasti su odustale od zahteva da se deca vakcinišu protiv malih i srednjih boginja.

Dr. Hiroki Nakatani direktor Službe za infektivne bolesti pri Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Japana izjavio je da vakcinisanje pojedinačnim vakcinama košta duplo više nego davanje kombinovanih vakcina, “ali mi verujemo da je vredno toga.”

U nekim oblastima roditelji plaćaju, dok u drugim to čine japanske vlasti.

Međutim, on je izjavio da je strah od MMR vakcine ostavio traga. Kao posledica niskog stepena vakcinacije, usled epidemija malih boginja u poslednjih 5 godina izgubljeno je 94 života.

Za SRBski FBReporter prevela Ljiljana Jovanović 

by JENNY HOPE, Daily Mail 

Why Japan banned MMR vaccine – Japanese Government Continues to Ban the MMR Vaccine

Preporučeno:

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podeli ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*