Porodica Trkulja: Nismo videli ni čuli naše dete više od 240 dana!

Porodica Trkulja: Nismo videli ni čuli naše dete više od 240 dana!

Porodica Trkulja: Nismo videli ni čuli naše dete više od 240 dana!

PUNIH 8 MESECI NISU VIDELI SVOJE DETE!

19.00 je časova. Prilazimo kolima beogradskom naselju u kome živi porodica Trkulja kojima je Centar za socijalni rad oduzeo tada 6 godina staru ćerkicu. Ona sada već ima 7 godina. Ne tako dugo napuniće 8 …

Skrećemo sa glavne ulice u sporednu i tu zastajemo. U blizini se nalazi njihov dom. Okrećemo telefon, predstavljamo se, izvinjavamo se što zovemo možda u nezgodno vreme i pitamo možemo li ih posetiti. Srdačan glas, pomalo iznenađen, sa druge strane žice govori nam da smo dobrodošli i objašnjava kako da dođemo do njih kroz malene uličice.

Dok prilazimo uskim uličicama pitamo se kako je sve izgledalo tog 03. oktobra 2017. godine … u tim ranim jutarnjim satima. Verovatno će to biti trauma koje će se sećati celoga života.

Roditelji male M.T. otvaraju kapiju kako bi mogli da parkiramo auto. Ispred nas je divna kuća. Ulazimo u topli dom. Nataša nas nudi kafom, keksom, razno posluženje je već tu ispred nas. Iako izgleda da je sve na svom mestu čini se kao da nešto nedostaje … njih troje je tu živelo … sada ih je dvoje … tugu koja se vidi u njihovim očima ne mogu skriti.

NORVEŠKA JE KRŠILA LJUDSKA PRAVA U SLUČAJEVIMA ZAŠTITE DECE! – Zaključio je Evropski Sud za Ljudska Prava u Strazburu

Nakon 15-ak minuta opuštenijeg razgovora pitamo kako se sve to dogodilo tog 03.10.2017. godine. Otac Ivan ispred nas iznosi hrpu dokumenata. Bezbroj prigovora, žalbi, molbi, obraćanja, tužbi nalazi se ispred nas … more dokumenata … čini se da ne postoji institucija kojoj se nisu obratili …

Pokazuju nam sobu odakle je dete odvedeno i pojavljuju se suze u očima i Nataše i Ivana … tamo stoje njene igračke koje još uvek čekaju na nju. Ali nje nema. Soba je lepa, sređena, ima sve, ima sve što treba čini se… ali je opet tako užasno prazna … oseća se i duboka praznina u njihovim dušama ali i spremnost da se bore do kraja za svoje dete. Otac izgovara: „Bolje je da su nas ubili nego što su nam ovo uradili … ovo je kao da preživljavamo hiljadu smrti svakoga dana“. Nataša počinje da tiho plače … izlazimo iz sobe, prolazimo kroz ceo stan, kupatilo cakli, sve je u savršenom stanju, izlazimo na terasu i dvorište gde se nekada igrala. Odatle se vidi čini se pola Beograda, prizor je zaista očaravajući. Gledamo da li postoji ikakva mogućnost da se dete negde povredi prilikom izlaska iz kuće na terasu i u dvorište, zaključujemo da je to nemoguće. Tiho se vraćamo u stan i započinje jedna od najtužnijih priča koju smo ikada čuli. Pokušavamo da shvatimo šta to nije bilo u redu što bi dovelo do takvoga čina Organa od koga svaki roditelj strepi.

Porodica Trkulja: Sud doneo Rešenje ali svoje dete još nisu videli niti čuli sada već više od 150 dana

Kažu da je njihova devojčica, kako navode bez ikakvog papira ili objašnjenja, prvobitno odvedena u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine – RJ Prihvatilište za urgentnu zaštitu zlostavljane dece što su saznali tek kasnije kada su ih zvali telefonom da im to saopšte. Navode, da se sva dalja komunikacija odvijala isključivo telefonom, a da im se vrlo retko dozvoljavalo da vide svoju ćerku. Dozvola viđanja sopstvenog deteta dešavala se u velikim vremenskim intervalima i pored brojnih apela roditelja. I u tako retkim viđanjima dete su mogli da vide 45 minuta do sat vremena uz prisustvo velikog broja osoba i pripadnika policije u prostorijama Centra za socijalni rad. Posete su se najčešće završavale naprasno i bez objašnjenja. Ono što čudi jeste da Organ nije dozvolio da vide i čuju svoje dete čak i za slavu koju slave (roditelji su veliki vernici, vrlo pobožni) pa čak ni za Božić!

Za svaku eventualnu posetu opet su obaveštavani putem mobilnih telefona službenice Organa. Po rečima roditelja, devojčica je molila da je vrate kući ili bar da ostanu sa njom. Dalje navode da su se prema njima ponašali vrlo brutalno i vrlo okrutno bez trunke ljudske empatije, na neljudski i neprimeren način a sve se to još više pojačalo naročito i onda kada su uočili promene na svom detetu i upitali odakle joj rane po telu, vaške u kosi (majka je izjavila da je tada čak i sačuvala jednu kao dokaz).

Porodica Trkulja kome je CSR oduzeo ćerkicu – Sudsko Medicinsko Veštačenje: Potpuno su zdravi!

Kada su prilikom jedne od sve ređih poseta svom detetu uočili i raširene zenice, ukočen pogled i potpunu odsutnost na njih kao njene roditelje ali i gomilu poklona koje su joj doneli i nakon podnošenja krivične prijave od strane roditelja, devojčica je hitno izmeštena u hraniteljsku porodicu na njima nepoznatu lokaciju.

Od tada su je videli samo dva puta a čuli telefonom samo jednom! I to je bilo poslednji put kada su je čuli i videli … od tada je prošlo do pisanja ovog članka tačno 241 dan! Što znači punih 8 meseci!

Upravo zbog ovakvog kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda zajamčenim Evropskom deklaracijom o ljudskim i građanskim pravima Norveška je osuđena od strane Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu a što možete pogledati OVDE

Član 8 Evropske konvencije o ljudskim pravima. Ovaj član Evropske Konvencije o Ljudskim Pravima navodi da svako ima pravo na zaštitu privatnosti i porodičnog života.

ČLAN 8. Evropske Konvencije o Ljudskim Pravima

Pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života

  1. Svako ima pravo na poštovanje svog privatnog i porodičnog života, doma i prepiske.
  1. Javna vlast se ne meša u vršenje ovog prava, osim ako je takvo mešanje predviđeno zakonom i ako je to neophodna mera u demokratskom društvu u interesu nacionalne sigurnosti, javne sigurnosti, ekonomske dobrobiti zemlje, sprečavanja nereda ili sprečavanja zločina, zaštite zdravlja i morala ili zaštite prava i sloboda drugih.

Roditeljima NIJE ODUZETO RODITELJSKO PRAVO! Naprotiv stalni Sudski veštak na čitavih 17 strana doneo je Zaključak kojima se potvrđuje da su OBA RODITELJA U POTPUNOSTI SPOSOBNA ZA VRŠENJE RODITELJSKOG PRAVA! Kako i zašto onda ne mogu ni da čuju niti da vide svoje dete!?

OZLOGLAŠENI BARNEVERNET SISTEM I U SRBIJI? – DECA KAO VRLO PROFITABILAN BIZNIS – Veliko istraživanje deo 1.

Predsednik Višeg Suda je naložio u predmetu lišavanja roditeljskog prava koji je pokrenut od strane Centra za socijalni rad Prvom osnovnom Sudu u Beogradu da roditelji imaju prava na suđenje u razumnom roku (a koje je prekršeno) i da se suđenje završi u roku od 30 dana i da se o tome obavesti Predsednik Višeg Suda što je i učinjeno i roditelji NISU LIŠENI RODITELJSKOG PRAVA. Ono što je zanimljivo jeste da se službena lica Organa – Centra za socijalni rad koji je i podneo Tužbu nisu pojavljivala na ročištima pa ni pravnik Organa iako su redovno primali pozive za ročišta! Koji je razlog ostaje misterija s obzirom da u tom Organu ima više od 40 zaposlenih. Rešenje Suda doneto je u korist roditelja. Međutim to Rešenje nije uticalo na to da roditelji konačno vide svoje dete iako su potpuno sposobni za obavljanje roditeljskog prava.

Po predmetu za povraćaj maloletne M.T. (sada već 7 godina starosti) Organ se NIJE izjasnio u zadatom roku a Presuda da se dete roditeljima vrati još uvek nije doneta iako su probijeni svi rokovi za suđenje u razumnom roku.

STRAHOVITI PRITISCI I PRETNJE

Gotovo neverovatni, strahoviti pritisci se vrše na novinare i medije koji se i usude da izveštavaju o ovom slučaju a slika u prilogu koju dobijaju razni mediji i novinari govori sve. Dobro je pogledajte:

Crisis Centre for Men Serbia – Belgrade - Krizni centar za muškarce
Pismo upozorenja – jedno od

Emisija Happy TV koju je vodio Vanja Bulić je nakon više od 87.000 pregleda skinuta samoinicijativno ili pod pritiskom što možete i videti OVDE. Videozapis je uklonjen od strane korisnika.

Emisije kao i članci misteriozno nestaju… Kažu: “Možete pogledati u emisiji a mi se pitamo: U kojoj emisiji? Gde je ta emisija? DANAS U EMISIJI “POSLE RUČKA” OTKRIVAMO: Najnoviji preokret u istrazi o ukradenim bebama u Srbiji! Pogledajte i OVDE pa pokušajte da pronađete tu emisiju. David Copperfield učinio da sve to nestane? Ili je pak u pitanju nešto drugo, nešto mnogo ozbiljnije …

Vanja Bulić Happy pre i posle ručka
Vanja Bulić Happy pre i posle ručka

Novinari, voditelji (kao što je Vanja Bulić ali nije i jedini tu je i Balkan INFO), mediji, građani, roditelji, pokreti, udruženja, akademski građani i javne ličnosti su do te mere preplašeni i u paničnom strahu čak i da izveste ili progovore o ovom i sličnim slučajevima jer se dešavaju u najmanju ruku vrlo “čudne” i neobične stvari koje nisu primerene savremenim, civilizovanim društvima dok su slobode medija, javnog istupanja i javnog izveštavanja zajamčene Univerzalnom deklaracijom Ujedinjenih Nacija, Ustavom kao najvišim pravnim aktom i pozitivnim propisima zemlje – zgažene i spržene do temelja. Ipak postoje i oni koji se do smrti bore za istinu a ima i ko će se boriti za njih.

37.000 napada na sajt? Pa smešni ste ko crtani. Onako, svi u kompletu…

Za Global Media Planet INFO – D.M. i D.V.

Porodica Trkulja: Postupajući sudija po nalogu Višeg Suda konačno doneo rešenje ali roditelji još uvek nisu videli svoju ćerkicu
Porodica Trkulja: Postupajući sudija po nalogu Višeg Suda konačno doneo rešenje ali roditelji još uvek nisu videli svoju ćerkicu

Pročitajte još:

Zakon o sprečavanju nasilja u porodici – ISTINE I ZABLUDE – Prof. dr Branislav Ristivojević

Siromaštvo nije zločin! Država oduzima decu i zbog nemaštine (6) – dr Zoran Milivojević

PORODICA NA UDARU: Roditeljima oduzeto čak 5.668 dece za pet godina

SAMO TRI STVARI SE NE MOGU DUGO SKRIVATI: SUNCE, MESEC I ISTINA!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JfsF6KiYdBI[/embedyt]

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 
Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 
Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite naš rad: PayPal

Pratite našu Facebook stranicu sa mnogo više sadržaja OVDE: Global Media

Dešavanja u realnom vremenu širom sveta možete ispratiti na našem Twitter kanalu OVDE: Global Media Plus

Vaš Global Media Planet INFO 

Global Media Planet INFO ENGLISH

*NAPOMENA: Sve sadržaje sa sajta možete pratiti na bilo kom jeziku koji odaberete klikom na zastavicu ili iz padajuće liste (na vrhu desno) – SVI JEZICI PODRŽANI

Hvala što nas pratite!

Podelite ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

1 Comment

  1. Nr mogu da verujem da baš nikako advokati nisu u stanju da, pored toliko dokaza povrede i prava deteta i povrede zakonskih prava, dovedu dete kući. Ovo je gore nego u KAFKINOM Procesu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*