ALEPO ZAGONETKA: KAKO IZVUĆI NATO OFICIRE IZ ZAROBLJENOG GRADA


ALEPO ZAGONETKA: KAKO IZVUĆI NATO OFICIRE IZ ZAROBLJENOG GRADA

Slagalica se složila: Histerija Zapada oko Alepa ima jednostavno objašenje

Radi se, naravno, o tome što tamo (u Alepu) ima od sveta odsečenih zapadnih specijalaca i vojnih savetnika – o čemu se u poslednje vreme mnogo govori. Mada, nije tu sve baš tako jednostavno. 

Jasno je da je Zapad, boreći se s Asadom, nakotio još jedne ljudoždere. Jasno je i da su islamisti od Zapada dobijali svakojaku pomoć i podršku, uključujući i pomoć vojnih instruktora i specijalaca.
I sad Zapad stoji pred glavnim zadatkom – kako da iz svega toga izvuče svoje ljude. Čak su još i Rusi spremni da ih puste da izađu.

Već smo pisali o tome da u svim tim hibridnim i proksi ratovima (ratovima koje drugi za tebe vode – prim.prev.), koji se dešavaju po periferijama sveta, instruktori i vojni specijalci umešanih država imaju poseban tretman, čak i od strane protivnika.

Problem je, međutim, u tome (kako tvrde insajderi) što su islamske grupacije, opkoljene i osuđene da budu pobijene u Alepu, uzele svoje zapadne vojne savetnike kao taoce – te sad njima ucenjuju Zapad, pokušavajući i sami da se spasu.

Sami sebi napravili problem

I upravo je tu izvor tolke divlje histerije Zapada tokom poslednjih nedelja. Jer jasno je da islamisti mogu da (pred celim svetom) prirede veoma “interesantne predstave” – u kojima će glavnu ulogu igrati zapadni vojnici, koji se nalaze u njihovim rukama.

Upravo se time objašnjava nedavno opet ponovljeno uveravanje Lavrova, da je Rusija spremna da uz pomoć De Misture (specijalnoig savetnika UN) iz Istočnog Alepa propusti borce Džebhat an Nusre. To bi bio način da se odatle izvedu i zapadni savetnici.

Rusija je spremna da potajno udeli milost zapadnim vojnicima.
Ali, dogovarati se s koljačima i glavosečama – to već nije briga Rusije. Tog je monstruma odgajio Zapad, pa nek se on s njima sad i dogovori, kako da oslobode taoce.

Rusija, međutim, neće iz Alepa da pusti i monstruma – on je opkoljen i biće u Alepu uništen.

Tu je i razlog nove runde pregovora sa Amerima. Očigledno je da su već uspeli da shvate da im ništa ne vredi to što na Rusiju pokušavaju da izvrše pritisak putem histeričnih ispada. Sada pokušavaju da traže druge načine da spasavaju svoje ljude.

P.S. Sasvim je jasno da Zapad svoje ljude ne spasava iz nekih humanih pobuda.
Ako islamistički teroristi u živom prenosu počnu da od vojnih instruktora i specijalaca, NATO vojnika i oficira prave ćevape, a oni pre toga pred kamerama ispričaju sve što znaju – zapadne države doživeće strašan udarac i to po više pravaca. U ovome trenutku samo bi im još to falilo…

Irina Alskins – AFTERŠOK / Prevod: Vaseljenska TV

PREPORUČENO:

OTVORENO PISMO AMERICI: Ne pomažite više nikome, molimo vas!

Otvoreno pismo Americi i ambasadorki SAD u Crnoj Gori Su Kej Braun crnogorskog novinara Marka Milačića: „Ne pomažite, please“. Zašto ratujete sa svetom?

AMERIKA GUBI STRATEŠKOG SAVEZNIKA NA PACIFIKU! MOĆNI “Panišer” okreće Filipine ka Rusiji i Kini!

OBAMA KURVIN SINE – PREDSEDNIK FILIPINA OŠTRO OBAMI! – VIDEO HIT

NAJČITANIJE:  Pismo Druga Tita

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*