RUSKA FLOTA SA NOSAČEM AVIONA KRENULA KA ISTOČNOM MEDITERANU


RUSKA FLOTA SA NOSAČEM AVIONA KRENULA KA ISTOČNOM MEDITERANU

Norvešška vojska snimila je noćas rusku flotu, uključujući nosač aviona, koji su primećeni uz norveššku obalu na putu za istočni Mediteran.

Admiral Kuznetsov
Admiral Kuznetsov

Nosač Admiral Kuznjecov, stacioniran u Severomorsku u Barencovom moru, i sedam brodova u njegovoj pratnji snimljeni su sinoć u međunarodnim vodama oko Norvešške, saopštila je portparolka vojske Elizabet Eikeland.

 

– Dobili smo informacije da se kreću prema Sredozemlju – rekla je ona.

Rusija je u subotu objavila da će nosač aviona Admiral Kuznjecov ojačati rusko vojno prisustvo u istočnom Mediteranu gde ruske snage učestvuju u ratu u Siriji.

Global Media Planet INFO

Počele ruske vojne vežbe u Sredozemlju blizu Sirije

Ruska vojska saopštila je da je počela vojne vežbe u istočnom Sredozemnom moru blizu Sirije kako bi testirala mogućnosti svoje mornarice da reaguje na “kriznu situaciju terorističke prirode”.

Foto: Reuters Ruska vojska
Foto: Reuters Ruska vojska

 

Ministarstvo odbrane navelo je da će u vežbama pomorske snage pucati iz artiljerijskog oružja kao i da će ispaljivati rakete u uslovima nalik borbi.

U saopštenju se navodi da u vežbama učestvuju dve korvete klase “Bujan-M” opremljene raketnim projektilima velikog dometa koje su korišćenje za napade na Islamsku državu u Siriji prošle godine.

Od početka intervencije u Siriji prošle godine, Rusija drži svoje vojne brodove uz sirijsku obalu, kao u vreme Sovjetskog Saveza kada su sovjetski brodovi stalno bili prisutni u Sredozemnom moru, navodi agencija Asošiejtid pres.

Rusko ministarstvo odbrane prošle nedelje je najavilo da će u saradnji sa snagama stalno prisutnim u Sredozemnom moru ruski brodovi “Serpuhov” i “Zeleni dol” uvežbavati komunikacione procedure, pomoć brodovima oštećenim u napadu i presretanje brodova koji prevoze “ekstremiste”.

PREPORUČENO:

ALEPO ZAGONETKA: KAKO IZVUĆI NATO OFICIRE IZ ZAROBLJENOG GRADA

OTVORENO PISMO AMERICI: Ne pomažite više nikome, molimo vas!

Otvoreno pismo Americi i ambasadorki SAD u Crnoj Gori Su Kej Braun crnogorskog novinara Marka Milačića: „Ne pomažite, please“. Zašto ratujete sa svetom?

AMERIKA GUBI STRATEŠKOG SAVEZNIKA NA PACIFIKU! MOĆNI “Panišer” okreće Filipine ka Rusiji i Kini!

OBAMA KURVIN SINE – PREDSEDNIK FILIPINA OŠTRO OBAMI! – VIDEO HIT

NAJČITANIJE:  Pismo Druga Tita

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*