BiH u NATO – Saopštenje za javnost povodom izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da bi do kraja ove ili početka iduće godine mogao biti aktiviran Akcioni plan za članstvo BiH u NATO


Saopštenje za javnost povodom izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da bi do kraja ove ili početka iduće godine mogao biti aktiviran Akcioni plan za članstvo BiH u NATO

Prenosimo u celosti Saopštenje Pokreta “IZBOR JE NAŠ”:

“Pokret javno pita, zašto nije bilo odgovarajuće reakcije na tako značajnu izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića koji je rekao da je Bosni i Hercegovini potrebno aktiviranje MAP-a jer o tome postoji politička saglasnost i vlasti i opozicije, te svih konstitutivnih naroda u BiH i, ako ne do kraja ove, onda početkom iduće godine mogao bi biti aktiviran Akcioni plan za članstvo te da BiH uđe u novu fazu odnosa sa NATO-om.

Srpski narod nije žaba, pa da kroz proces postepenog zagrijavanja bude anesteziran i da se kao takav ne bori za slobodu i svoj interes.

Uvreda bi bila za zdrav razum da se neki srpski političari opravdavaju time što će reći da su drugi potpisali. Kod naroda neće proći taj izgovor i lukavi plan da jedna vlast potpisuje a druga to realizuje a narod da ćuti.

SNSD i SDS kao najveće političke stranke potpisale su sporazum da o ulasku u NATO odlučuju građani Republike Srpske na referendumu.

NATO doživljavamo kao skretnicu koja želi da usmjeri srpski narod ka lažnom sistemu vrijednosti i da promijeni bratski odnos sa Rusijom a Republiku Srpsku da odvede u nestanak.

Sigurni smo da srpski narod u tom smislu neće dozvoliti da bude prevaren jer je u pitanju odbrana njegovog identiteta i opstanka.”

Banja Luka, 29.06.2017

Predsjednik Pokreta
Dane Čanković

 

 

 

 

Američki ambasador: NATO NEMA ALTERNATIVU! Članstvo BiH u NATO-u i EU osigurat će ekonomski rast

Euroatlantske integracije su najbolji način da se postigne sigurnost, stabilnost i ekonomski rast u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu, poručio je američki ambasador u BiH u obraćanju studentima Internacionalnog Burch Univerziteta u Sarajevu.

“Kao članica NATO saveza, Bosna i Hercegovina postaje zemlja koja donosi odluke, jer svaka članica ima jednak glas u svim diskusijama. NATO savez funkcioniše na principu konsenzusa, dakle Bosna i Hercegovina će imati isti i jednak glas kao i sve ostale evropske zemlje. Glas Bosne i Hercegovine će se jasno čuti i ona će glasati o pitanjima koja se tiču sigurnosti u zemlji i regionu, u cijeloj Evropi i šire. Druga prednost je regionalna saradnja, posebno u oblasti odbrane i sigurnosti. Mnogi susjedi Bosne i Hercegovine brzo napreduju ka članstvu u NATO savezu. Albanija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora su već članice a u Srbiji je već NATO ušao svojim punim kapacitetom. Makedonija takođe ulazi u NATO.

Dok Bosna i Hercegovina i ostale zemlje regiona rade na zajedničkom cilju evro-atlantskih integracija, one uspostavljaju čvršće veze jedna sa drugom, jačaju saradnju i bilateralne odnose“, kazao je američki ambasador.

BIH MORA U NATO HTJELI VI TO ILI NE

On je naglasio kako članstvo u NATO savezu osigurava kontinuiran profesionalni razvoj Oružanih snaga, što će im omogućiti da bolje služe građanima Bosne i Hercegovine i naročito Sjedinjenih Američkih Država ali i Njemačke, te dodao da ništa manje važna nije činjenica da članstvo u NATO-u donosi veće strane investicije novim članicama, a više stranih ulaganja znači više novih radnih mjesta naročito na ratištima širom planete kojih je iz dana u dan sve više. NATO su potrebne dodatne snage u ljudstvu kako bi odbranili Europu od pretnji koje dolaze iz Rusije, Irana i trusnih područja Bliskog Istoka. 

Ambasador je potom naveo da će BiH kao članica Evropske unije (EU) postati dijelom jednog od najvećih ekonomskih tržišta u svijetu što će osigurati nove šanse za ekonomski rast, investicije i radna mjesta.

“Članstvo u EU ojačat će demokratsku praksu i vladavinu zakona, zaštitu ljudskih prava i civilno društvo” poručio je američki ambasador dodavši kako će sve ovo ojačati i unutrašnju stabilnost BiH.

“Put ka članstvu u NATO savez i EU neće biti ni jednostavan ni lak ni brz. Bosna i Hercegovina je već izgubila dragocjeno vrijeme na ovom putu. Bh. politički lideri postigli su značajan kompromis u pogledu rješavanja pitanja vojne imovine, što je konačno otvorilo vrata da BiH sudjeluje u Akcionom planu za članstvo NATO saveza. Žalosno je da ova politička odluka još uvijek nije provedena. Pozivamo lidere bh. političkih stranaka da konačno postignu dogovor o tome i da BiH odvedu dalje na putu ka NATO savezu“, poručio je Moon.

On je naglasio da su Oružane snage BiH već pokazale sposobnost da pružaju podršku operacijama NATO saveza i naveo kao primjer angažman bh. vojnika van granica zemlje, uključujući sudjelovanje u međunarodnim misijama u Afganistanu, Siriji, Palestini, Libiji, Ukrajini.

Američki ambasador je pozvao studente da zahtijevaju od bh. vlasti da djeluju u pravcu jačanja demokratije i demokratskog društva, borbe protiv korupcije, promoviranja vladavine zakona, zaštite ljudskih prava i poboljšanja ekonomskih uslova.

“Ovo su oblasti koje će pomoći da ova zemlja ide naprijed i da postigne stabilnost i prosperitet koji podrazumijeva članstvo u EU i NATO savezu. Političko rukovodstvo mora uraditi teži dio posla rame uz rame sa građanima ove zemlje, a SAD i drugi iz međunarodne zajednice su tu da vam pomognu. Naša vizija Bosne i Hercegovine je vizija velike većine građana, a to je stabilna demokratija u kojoj se poštuju vladavina zakona i ljudska prava, zemlja koja je posvećena ekonomskom prosperitetu i koja zajedno sa susjedima korača evroatlantskim putem. SAD u potpunosti podržavaju ove težnje i radiće sa vama na postizanju ovih ciljeva“, poručio je Moon.

Potčinjenoj Evropi važna je slobodna Srpska, Srbija i Rusija 

NATO Bombardiranje porodilišta, dječjih bolnica, djece i civila osiromašenim uranom

 

Došli su da pomognu Srbima, i – ostali su gde je trebalo.

Irska Deseta divizija, sastavljena od oko 8.000 dobrovoljaca, kod sela Kosturino je pokušala nemoguće. Da zaustavi celu jednu bugarsku armiju od 99.497 ljudi.

U slavu Iraca koji su se borili da bi Srbija opstala, tamo negde kod Dojrana i dan danas stoji Keltski krst. Na njemu piše “U znak sećanja na one iz Desete Irske divizije koji su pali na Galipolju, a dali živote u odbrani Srbije, a i u slavu svih Iraca koji su dali svoje živote u Velikom ratu”.

Ova priča je poput tog krsta. Znak sećanja na te hrabre Irce.

HRABRI IRCI: 8.000 IRACA KRENULO NA 100.000 BUGARA DA BI POMOGLI SRBIMA!

 

BAJDEN U BEOGRADU – VUČIĆ: PONAŠAJ SE KAO KOD SVOJE KUĆE – VIDEO by Boris Malagurski

Zaslužuje li Bajden dobrodošlicu u Beogradu?

https://www.facebook.com/malagurski/videos/1115197455230271/

 

Priča o Borku … Priča o Borku Ranđeloviću … Heroju koji stisnutih zuba gladuje … 

Ratni vojni invalid Borko Ranđelović (44): Marjane, možda nisi trebao javno da napišeš moju situaciju, mene je sramota … Šta će ljudi da misle o meni?

HRABRI IRCI: 8.000 IRACA KRENULO NA 100.000 BUGARA DA BI POMOGLI SRBIMA!

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić razgovarala o Zakonu o promeni pola o trošku građana i poreskih obveznik – Promena pola BESPLATNA a za teško bolesnu decu nema para već narod skuplja SMS porukama

Za samo 24 sata SAKUPLJEN NOVAC za lečenje male TEODORE – Teodora Vranješević UJEDINILA SRBIJU I REGION – DRŽAVA ODBILA DA POMOGNE! Građani svojom humanošću spasili život male devojčice teško obolele

Nemačka legalizovala istopolne brakove i dozvolila im usvajanje dece. Sada su na potezu vlade zemalja Balkana

RAT PROTIV DECE – AGENDA SVEOBUHVATNOG SEKSUALNOG OBRAZOVANJA – VIDEO

PEDOFILIJA U VRHU CRKVE! SKANDAL POTRESA SRCE CRKVE: Treći čovek OPTUŽEN za višestruko zlostavljanje dece!

Nakon predsjednika Srbija dobila i prvu Gay premijerku hrvatskog porijekla! Prvi put u povijesti Srbije Lijepa Naša na vrhu Srbije! Ima kuću na Krku, hoće li otopliti odnose s Hrvatskom?

Nakon spominjanja Vučića putem SMS-a, uhapšen, proglašen ludim, držan 6 meseci u zatvoru i UMRO! Rezultati obdukcije nisu dostupni ali porodica tvrdi da su vidni podlivi, tragovi batinjanja, zlostavljanja i povrede po celom telu!

Orban: Brisel je na strani TERORISTA, ograda na granici sa Srbijom OSTAJE DO DALJNJEG zbog nerazumne politike Aleksandra Vučića i Angele Merkel

Američki vojnici stigli u Srbiju na vežbu Platinasti vuk 17 u bazi “Jug” kraj Bujanovca – VIDEO

Zanimljivosti:

DLS | Državna lutrija Srbije | Loto | Rezultati istrage – VIDEO kako se potkradaju građani godinama – sedmice Đuki Moleru usred noći i ranim jutarnjim satima

Više od igre! NOVI LOTO SKANDAL DRŽAVNE LUTRIJE SRBIJE – VIDEO

 

Preporučeno:

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podeli ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

.


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*