Bolesna starica Mara Džanković (94) koja je sa ćerkom BRUTALNO izbačena na ulicu podnela krivičnu zbog PREVARE – Za krov nad glavom

Mara Džanković (94) žrtva prevare! PREVARENA Mara Džanković koja je BRUTALNO izbačena na ulicu sa svojom ćerkom od strane u narodu čuvene izvršiteljke Mirjane Dimitrijević podnela je krivičnu prijavu za krivično delo prevare za koje je zaprećena kazna zatvora do deset godina zatvora.

Bolesna starica Mara Džanković (94) koja je sa ćerkom BRUTALNO izbačena na ulicu podnela krivičnu zbog PREVARE – Za krov nad glavom

PREVARENA STARICA Mara Džanković podnela Krivičnu prijavu koja će trajati godinama ali su je na ulicu izbacili EKSPRESNO – PRAVNA ILI MAFIJAŠKA DRŽAVA?

Kako prenosi portal Za krov nad glavom istoimene organizacije koja se na terenu lavovski bori protiv pomahnitalnih tzv “izvršitelja” sprečavajući iseljenja čitavih porodica pa i samohranih majki (kojima osim stana kasnije Centri za socijalni rad mogu oduzeti i decu zbog siromaštva i bede do kojih su dovedeni najčešće ako ne i uvek prevarnim radnjama), a povodom brutalnog prinudnog iseljenja Mare Džanković, bolesne starice od 94 godine i njene ćerke što je potreslo javnost Srbije bar onu javnost koja još ima savesti prenosimo njihovo saopštenje u celini:

Written by Za krov nad glavom

Pre dva meseca javnost Srbije je potreslo brutalno prinudno iseljenje Mare Džanković, starice kojoj su u 94. godini života policajci sa Savskog venca po naređenju javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević nenajavljeno upali u stan u Sarajevskoj ulici, i izbacili na ulicu nju i njenu ćerku ne dozvolivši im da ponesu ni lekove i lične stvari. Nakon što je preživela izbacivanje iz svog doma, baka-Mara je doživela još jedan šok kada je njena ćerka Danijela 23. aprila preuzela od javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević Zaključak o utvrđivanju troškova izvršnog postupka, iz kog su Mara i Danijela saznale da su se od prodaje njihovog doma naplatila tri, umesto dva poverioca, i da su oštećene za 20 hiljada evra! Naime, poverioci Vesna Mijatović i Sanja Milićević su javnoj izvršiteljki jedno potraživanje predstavile kao dva. Odmah sledećeg dana, Mara i Danijela su podnele Mirjani Dimitrijević zahtev za otklanjanje nepravilnosti, na koji su dobile odgovor da se obrate policiji i tužilaštvu, odnosno da javna izvršiteljka nema ovlašćenja da im pomogne.

Podnela krivičnu prijavu za krivično delo prevare, za koje je zaprećena kazna zatvora do deset godina zatvora

Mara Džanković je protiv poverilaca Vesne Mijatović i Sanje Milićević podnela krivičnu prijavu za krivično delo prevare, za koje je zaprećena kazna zatvora do deset godina zatvora. Posle svega što su preživele, predstoji im dug put da dokažu prevaru.

Ovo je samo još jedan u nizu slučajeva koji pokazuju da Zakon o izvršenju i obezbeđenju pogoduje isključivo prevarantima i da obični građani nemaju nikakve efektivne pravne mehanizme da se zaštite od pljačke. Potpuno je neprihvatljivo da javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević ima moć da komanduje policiji da se brutalno obračunava sa nemoćnima, a da potom sleže ramenima na činjenicu da je poveriocima naplatila 20 hiljada evra više nego što im pripada. U pitanju je sistemski problem koji se neće rešiti samo krivičnom odgovornošću prevaranata. Važno je da krivci budu kažnjeni i da se žrtve obeštete, međutim još je važnije da se Zakon o izvršenju i obezbeđenju hitno promeni tako što će se obuzdati samovolja izvršitelja. Promene koje je Ministarstvo pravde iznelo u Nacrtu izmena i dopuna ZIO neće sprečiti da se ovakve prevare ubuduće događaju. Naprotiv, ukoliko se Nacrt usvoji kontrola rada javnih izvršitelja biće još manja, a ovakve prevare će biti svakodnevne.

Združena akcija Krov nad glavom

Više od milion građana Srbije na udaru izvršitelja javlja RTS

Protest Združena Akcija KROV NAD GLAVOM – Beograd, Srbija – VIDEO CEO SNIMAK

SOLIDARNO PROTIV IZVRŠITELJA!

Najnovija dešavanja možete pratiti na:

Združena akcija Krov nad glavom – Facebook
https://www.facebook.com/zakrovnadglavom/

Združena akcija Krov nad glavom – Twitter @zakrovnadglavom
https://twitter.com/zakrovnadglavom

Združena akcija Krov nad glavom – Website
http://zakrovnadglavom.org/

SOLIDARNO PROTIV IZVRŠITELJA!

Ako pak vi imate želje, volje i potreba da vi njima zakucate na vrata kako bi vam razjasnili sve one stvari koje vam nisu možda dovoljno jasne spisak svih izvršitelja i njihovih zamenika možete pronaći na OVOM linku sve sa brojevima telefona, fiksnim, mobilnim, adresama, mail adresama:

IMENIK JAVNIH IZVRŠITELJA I ZAMENIKA JAVNIH IZVRŠITELJA

https://pastebin.com/x9M1NaHy

Preporučeno:

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*