BRUKA: Lopovi opljačkali zgradu policije i odneli 280.000 eura i 2 kg. zlata! – VIDEO


BRUKA: Lopovi opljačkali zgradu policije i odneli 280.000 eura i 2 kg. zlata

Iz središta Kriminalističke policije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala opljačkano 280.000 eura i dva kilograma zlata!

Šefu hrvatske policije iz sefa u sedištu MUP-a u Zagrebu ukradeno dva kilograma zlata i 280.000 evra. Još uvek nije poznato poreklo ovog novca i ove količine zlata.

Zagrebačka policija saopštila je da su nepoznati počinioci provalili u zgradu MUP-a i iz sefa kancelarije načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Željka Dolačkog, ukrali dva kilograma zlata i 280.000 evra.

U policiji kažu da je istraga u toku, prenosi Hina.

Lopov ili više njih, došli su do drugog sprata preko požarnih stepenica, a za sada nije poznato da li su uz novac i zlato ukradeni i poverljivi dokumenti.

Ovo je zaista dobro organizovana krađa tvrde izvori iz policije.

mup-sbpok-2016-global-media
Ostali samo dugmići

NOVIJE

Iz policije je RTL-u potvrđeno da su provalnici iz policijske zgrade u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, osim 280.000 eura te dva kilograma zlata, odnijeli još stvari, ali zasad nije jasno otkriveno o čemu je riječ. U policiji navode da to ne žele otkriti radi ispitivanja na poligrafu kojem će određeni osumnjičenici biti podvrgnuti.

Također, policija je RTL-u potvrdila da se sumnjivci još traže, ali da će među prvim ispitanima biti i neki djelatnici policije iz Heinzelove.

Kao što smo javili, dosad neviđena pljačka odvila se u noći s nedjelje na ponedjeljak. U Heinzelovoj se nalazi sjedište kriminalističke policije.

Inače, kriminalisti pretpostavljaju da su ukradeni oduzeti predmeti iz istraga te da je motiv drske pljačke financijska korist, a ne uništavanje dokaza.

Kriminalist Željko Cvrtila smatra da su ukradeni zlato i novac dokazni materijal. Za motiv pljačke kaže da je očito financijske prirode, a ne uništavanje dokaza jer se s oduzimanjem predmeta iz istrage ne bi ništa postiglo s obzirom da ostaju potvrde o njihovom oduzimanju. “Nitko na sud ne donosi novce i zlato nego potvrde o oduzetim predmetima”, kazao je Cvrtila koji je svojevremeno bio i pomoćnik ravnatelja policije.

Cvrtila kaže da je zgrada u kojoj se nalazi sjedište zagrebačke kriminalističke policije relativno dobro osigurana, ali očito ne potpuno. “Ona ima određeni vid tehničke zaštite koliko sam upoznat – ima video nadzor, ali nema očito alarmne sustave. Što se tiče tjelesne zaštite znamo da su na ulazu policajci, ali je pitanje koliko oni često, posebno noću, obiđu zgradu i provjere sporedne ulaze”, rekao je Cvrtila.

Upitan je li mu poznat slučaj da je policija opljačkana, kaže da ima slučajeva kada se dogode provale u prostorije u kojima su čuvaju predmeti oduzeti u kriminalističkom istraživanju. Tada je motiv pokušati uništiti dokaze, no ovdje je očito financijske prirode jer su ukradeni novac i zlato, kazao je Cvrtila.

Prisjetio se kako je u Hrvatskoj zabilježen slučaj da je lopov ušao u policijsku zgradu u Petrinjskoj ulici gdje je policajcima ukrao službene značke i novčanike. “Vrlo brzo je to bilo riješeno, ali je to isto tako bio propust u sigurnosti”, dodao je.

Zagrebački privatni detektiv i kriminalist Goroslav Šmaguc pretpostavlja također da su stvari ukradene iz policijskog sefa bile oduzete u nekom kaznenom postupku. Ta drska krađa za policiju, zaključuje Šmaguc, po mjestu i načinu izvršenja nije nimalo ugodna.

provala_policija1_1053462S0
Opljačkan ured načelnika krim-policije (Marko Todorov/CROPIX)

Ravnateljstvo policije o provali u Heinzlovoj: Provode se očevid i krim istraga

O provali u sjedište zagrebačke kriminalističke policije, iz kojeg je, prema neslužbenim navodima, ukradeno oko dva kilograma zlata i 280 tisuća eura, u ponedjeljak popodne se oglasilo i Ravnateljstvo policije koje je priopćilo da se provodi očevid i kriminalističko istraživanje zbog ‘provale u službene prostorije PU zagrebačke tijelom noći s 3. na 4. travnja’.

“U tijeku je očevid kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a kriminalističko istraživanje provodi Ravnateljstvo policije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom”, stoji u kratkom priopćenju.

provala_policija9_1053438S0
Opljačkan ured načelnika krim-policije (Marko Todorov/CROPIX)

PRVA VIJEST

Nepoznati počinitelji provalili su sinoć u Ured načelnika službe organiziranog kriminala, Željka Dolačkog, u zgradi MUP-a u Heinzelovoj i ukrali dva kilograma zlata i 280.000 eura, doznaje Jutarnji list.

Ujutro je pronađen prevrnut provaljeni sef, a počinitelj ili više njih ušli su na drugi kat zgrade preko vanjskih požarnih stepenica. Još nije poznato jesu li uz novac i zlato otuđeni i povjerljivi dokumenti.

Informacije o provali potvrdila je za Jutarnji list i zagrebačka policija. Inače, na porti zgrade 24 sata nazočan je policajac.

Očevid je u tijeku, a saznajemo da se na poprištu događaja nalazi i Državno odvjetništvo.

VIDEO: HALO OVDJE POLICIJA … SVE SU NAM OPLJAČKALI!

(slobodnadalmacija.hr RTL 24sata i drugi izvori)

novac-evri-zlato-mup

 

JOŠ MALO NA TEMU PLJAČKI U HRVATSKOJ ALI I MALO ŠIRE – OBAVEZNO POGLEDATI VIDEO DO KRAJA JER MATRICA JE ISTA:

Video čestitka Kolindi Grabar–Kitarović i Co. povodom rođendanaInauguracija predsjednika Republike Hrvatske uobičajeno se događa svake pete godine na dan 18. veljače. S obzirom da je lani američki predsjednik Barack Obama 18. veljače bio zauzet neodgodivim poslovima, gospođa Kolinda Grabar–Kitarović inauguraciju je, računajući na njegov dolazak, upriličila 15. veljače prošle godine. Na dužnost je stupila četiri dana kasnije, 19. veljače 2015. Obama se ipak nije pojavio…(šmrc,šmrc…)Tako se upravo danas navršava prva godina njezinog mandata a Global Media povodom prvog rođendana odašilje prigodnu video čestiku kako predsjednici tako i cijelokupnoj vladi RH uz pjesmu “Lopov”. Uživajte (ako možete)!#rodjendan #rođendan #balkan #vlada

Posted by Global Media on Friday, February 19, 2016

 

Global Media

 

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti preko PayPal-a na GlobalMediaPlanet@gmail.com 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*