VIKILIKS: SAD SPONZORISALE PANAMSKI SKANDAL, GLAVNA META PUTIN!


Vikiliks je objavio informaciju da je Vlada SAD direktno finansirala objavljivanje dokumenata panamske firme “Mosak Fonseka”

Objavljivanje „panamskih“ dokumenata predstavlja informacioni napad na Rusiju i Vladimira Putina lično, navodi se iz Vikiliks-a.

Vikiliks, koji je obelodanio najviše tajnih dokumenata u istoriji sveta saopštio je da je skandal, koji je nastao zbog objavljivanja dokumenata panamske advokatske firme sa podacima o nelegalnim ofšor kompanijama i računima, organizovao američki Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala (OCCRP) u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Sorošovim fondom.

„#PanamaPapers napad na Putina organizovao je Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala. Napad je usmeren na Rusiju i bivše države SSSR-a i sponzorišu ga Agencija SAD za međunarodni razvoj i Soroš“, navodi se u saopštenju.

Vikiliks tvrdi da finansiranje panamskog skandala čak nije bilo ni indirektno — sprovedeno je direktno od strane Vlade SAD. I ta činjenica ne može da ne utiče na reputaciju Bele kuće.

„Američki Centar za istraživanje korupcije i organizovanog kriminala može dobro da radi, ali činjenica da je Vlada SAD direktno finansirala napad na Putina preko #PanamaPapers, ozbiljno podriva njenu reputaciju“, piše u jednom od tvitova Vikiliksa.

Kako se navodi na sajtu Centra, ova organizacija zvanično je registrovana pod imenom Asocijacija razvoja novinarstva (The Journalism Development Network) u američkoj državi Merilend. U sastav Centra ulazi i niz organizacija iz istočne Evrope i bivšeg SSSR-a. Projekat Centra dobijao je i nastavlja da dobija pomoć Fonda za demokratiju UN, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i instituta „Otvoreno društvo“ (the Open Society Foundations).

U Srbiji taj posao obavlja nevladina organizacija pod nazivom: “KRIK – Mreža za istraživanje kriminala i korupcije” koja se finansira od istih gore navedenih sponzora.

Na web stranici ove organizacije registrovane u Srbiji može se naći tekst sledeće sadržine:

“Među stranim institucijama i fondacijama koje su pomogle naš rad do sada su: OCCRP, National Endowment for Democracy (NED) i Open Society Foundations (OSF). Takođe, izvor našeg finansiranja su i individualne uplate pojedinaca koji razumeju značaj i važnost istraživačkog novinarstva.”

Vikiliks-Panama-Krik-Serbia

Američka vlada sponzor? Nevladine ili vladine organizacije? Opet Soroš?

 

Ostali “mediji” u Srbiji kao i prodani i preplaćeni kvazi novinari, “istraživački novinari”, “istraživači javnog mnjenja”, kvazi “elita” oličena u kvazi “ekspertima” kriminalne prošlosti i sadašnjosti, “analitičari”, udruženja novinara kao i “javne” ličnosti slepo i bespogovorno izvršavaju zadatke američke administracije i Džordža Soroša a sve za račun multikorporacija i bankarske oligarhije koje ubrzano preko do krajnjih granica korumpiranih političara preuzimaju Srbiju u svakom njenom segmentu a sve na štetu njenih građana i nadolazećih generacija. Uverite se sami … 

 

Vikiliks-Panama-Krik-Srbija
Uz svesrdnu pomoć Amerike i Soroša? Istraživački novinari ili nešto drugo?

 

WikiLeaks-Panama-Papers
WikiLeaks – sinonim za PRAVO na ISTINU

 

Global Media – samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati: Sunce, Mesec i ISTINA

 

Global Media INTRO video“Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.”- Buddhawww.globalmediaplanet.info#buddha #truth #news

Posted by Global Media on Monday, August 24, 2015

 

Nas ne finansira niko… zato imamo na stotine pokušaja provale na sajt dnevno… izdržavamo vrlo jake, vrlo žestoke udare, DDOS napade svakodnevno… sajt nisu uspeli da obore nijednom iako to pokušavaju 24 sata dnevno svih 7 dana u nedelji… linkovi i permalinkovi nam se seku do vas naših čitalaca… ostajemo i dalje i još čvršće na svojim nogama i ne posustajemo uprkos sve većim napadima i sve žešćim pritiscima iz dana u dan.  

Zato:

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti preko PayPal-a na GlobalMediaPlanet@gmail.com 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da povećamo bezbednost, da vam ponudimo i nadalje kvalitetne, iscrpne i istinite sadržaje, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!


Facebook Comments

1 Comment

  1. Zalosno! Pojedinci bi prodali i sopstvanu majku, sestru i svoju zadnjicu zarad sice koju dobiju od “prijatelja” Srbije i Rusije. Da nijesam svojim ocima vidio i pogledao statistiku Rusije nebih znao sta je taj (jedini svetski drzavnik) uradio za svoju zemlju i svoje zemljake. Zaustavio je bijelu kugu a ostalo neka objave istrazivacki novinari ako imaju m.da i smiju od svojih sponzora

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*