DECA NISU VLASNIŠTVO DRŽAVE!


DECA NISU VLASNIŠTVO DRŽAVE!

U celosti prenosimo proglas Udruženja Građana “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju”

USTANI SRBIJO!

U znak oštrog PROTEST-a zbog najnovijih izmena zakona o prisilnoj vakcinaciji dece i uvođenja drakonskih kazni roditeljima koji odbijaju poslušnost, 12. marta 2016. godine, na Trgu Republike u 12 časova okupljaju se roditelji i građani da kažu odlučno:

NE, EKSPERIMENTIMA! NAŠA DECA NISU PROCENAT!

– STOP prisilnoj vakcinaciji! / ZA slobodu izbora!
– STOP zastrašivanju roditelja! / ZA informisanu odluku
– STOP cenzuri u medijima! / ZA istinu o vakcinaciji
– STOP ucenama lekara! / ZA objektivnu i nezavisnu stručnu debatu!

Podsećamo javnost da se kontinuiranim pooštravanjem sankcija roditeljima i izmenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, zapravo radi o prisilnoj vakcinaciji dece, uvođenju novih vakcina, zabrani upisa nevakcinisane dece u obdaništa i škole, pretnjama socijalnih službi oduzimanjem dece, kao i drakonskim kaznenim merama.

Time se postupa suprotno Ustavu Republike Srbije, Zakonu o pravima pacijenata, kao i pravu na poštovanje porodičnog života Evropske konvencije o ljudskim pravima. Zatim ratifikovanom Međunarodnom paktu o građanskim i političkim pravima i ratifikovanoj Konvenciji o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u primeni biologije i medicine (“Konvencija o ljudskim pravima i biomedicini”).

Svesni da je vakcinacija kontroverzna i kompromitovana preventivna medicinska mera, borimo se i zahtevamo pravo roditelja/staratelja na slobodu izbora.

U ovoj problematici ključno pitanje treba da bude bezbednost vakcina, a ne pooštravanje kazni roditeljima zbog odbijanja imunizacije.

Smatramo da vakcinacija dece treba da bude na nivou preporuke zdravstvenih radnika sa jedne strane i sa druge informisane odluke samih roditelja, kao što je to slučaj u većini razvijenih zemalja Evrope, a ne – zakonska obaveza.

Želimo da svojoj deci omogućimo da rastu zdravo, budu sigurna i imaju srećno detinjstvo, podsećamo da su deca NAŠA, a ne državna i zato beskompromisno zahtevamo slobodu izbora u odlučivanju kada su njihovi životi u pitanju, njihovo zdravlje i budućnost!

Obaveštavamo sve građane Srbije da će roditelji u znak protesta novim zakonskim izmenama i prisilnoj vakcinaciji dece, održati javni miting 12. marta 2016. godine u 12.00 časova na Trgu Republike u Beogradu i ovom prilikom pozivamo vas da nas podržite i da nam se pridružite na velikom protestu!

UG “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju

protest-2016-latinica

Иницијатива НоВа – Inicijativa NoVa

Više:

VAKCINE, SVE ŠTO NISTE ZNALI O VAKCINAMA, SVE ONO ŠTO NE MOŽETE DA SAZNATE NA DOBRO KONTROLISANIM MASMEDIJIMA

Global Media


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*