Dr Srećko Sladoljev: Cjepiva su bila i ostala medicinski NEISPRAVNA po sebi, ali ne zbog prekida „hladnog lanca“. Cjepiva su neispravna kao medicinski postupak!

Dr Sladoljev – Dajte djeci dom i ljubav i branite ih od lažne medicine. To je najbolje što možete učiniti. Cjepiva su bila i ostala medicinski NEISPRAVNA po sebi, ali ne zbog prekida „hladnog lanca“. Cjepiva su neispravna kao medicinski postupak.

Dr Srećko Sladoljev: Cjepiva su bila i ostala medicinski NEISPRAVNA po sebi, ali ne zbog prekida „hladnog lanca“. Cjepiva su neispravna kao medicinski postupak!

Dr Sladoljev – Dajte djeci dom i ljubav i branite ih od lažne medicine. To je najbolje što možete učiniti. Cjepiva su bila i ostala medicinski NEISPRAVNA po sebi, ali ne zbog prekida „hladnog lanca“. Cjepiva su neispravna kao medicinski postupak.

U Srbiji su prethodnih dana štampani mediji pokrenuli žestoku polemiku o “pokvarenim” cepivima usled proboja “hladnog lanca” u frižiderima pojedinih zdravstvenih ambulanti. Nadležni uveravaju da su takve vakcine ispravne, dok se par imunologa izjasnilo suprotno. Zato smo pozvali u pomoć svetski čuvenog stručnjaka iz hrvatskog Imunološkog zavoda, dr Srećka Sladoljeva, direktora Odjela istraživanja, izumitelja stotine različitih vakcina i “pametnih” lekova, da nam objasni ko je u pravu…

Isključili frižider, pa uništili vakcine. Ipak, i kao takve, daju se deci i odraslima.
Isključili frižider, pa uništili vakcine. Ipak, i kao takve, daju se deci i odraslima.

 

Potrebno je da vakcine utrošite u što kraćem roku kako znate i umete.
Potrebno je da vakcine utrošite u što kraćem roku kako znate i umete.

 

Vakcine baciti i narućiti novu dozu preko BLIC-a ili ne?
Vakcine baciti i narućiti novu dozu preko BLIC-a ili ne?

 

Preporuka Institua za javno zdravlje. Ups ....
Preporuka Instituta za javno zdravlje. Ups …. “javno zdravlje”?

 

Najosetljivija MMR vakcina. Deca podnose sve.
Najosetljivija MMR vakcina. Deca podnose sve.

 

Vakcine INFO: Molim Vas da nam objasnite šta je “hladni lanac” i zbog čega je važno da bude ispoštovan?

Dr Srećko Sladoljev:

Sa zanimanjem sam pratio raspravu suprotstavljenih „tabora“…. i mogu reći da su se „pogubili“ i jedni i drugi. Cjepiva su bila i ostala medicinski NEISPRAVNA po sebi, ali ne zbog prekida „hladnog lanca“. Cjepiva su neispravna kao medicinski postupak.
 
„Hladni lanac“ je obveza poštivanja propisanih tehničkih uvjeta čuvanja cjepiva u zadanom trajanju od finalizacije do krajnjeg korisnika. Tehnički uvjeti moraju biti pridržani jer jedino tada proizvođač preuzima odgovornost za svojstva ovog „lijeka“ prema dokumentaciji.
 
Tehnički uvjeti „hladnog lanca“ podržani su „stabilitetnim studijama“ proizvođača. Supstrat ovih studija je da se aktivni materijal godinu, dvije ili tri čuva na konstantnoj temperaturi (recimo 4 0C) i periodički ispituje na vitalnost  testom citopatskog učinka. Rezultati moraju potvrditi uporabni rok i temperaturu čuvanja a ona je obično 2 – 8 0C. Možete postaviti pitanje zašto 2 – 8 0C, ako se stabilitetne studije rade na konstantnoj temperaturi? Naprosto zato što rashladna oprema po ambulantama nije farmaceutski certificirana, koristi se kućanska „bijela tehnika“, temperature nisu jednake pri dnu ili najvišim policama. Proizvođač zapravo prilagođava „hladni lanac“ karakteristikama rashladne opreme na terenu da bi lakše prodao robu.
 
Po odobrenju za upotrebu, cjepiva se prevoze u rashladnim komorama avionskim i cestovnim prometom do krajnjeg korisnika. Paketi s cjepivom moraju biti opremljeni temperaturnim indikatorima koji promijene boju ukoliko dođe do prekida „hladnog lanca“ itd.
 
„Vikend incident“ ispada „hladnog lanca“ kakav se desio u Srbiji neće promijeniti „performanse“ cjepiva. Imajte na umu da se virusi za cjepiva proizvode na 37 0C! Po ubrizgavanju, cjepiva mjesecima rade opet na 37 0(točnije tjelesnoj temperaturi). Znači da se cjepiva i proizvode i djeluju znatno izvan parametara „hladnog lanca“. Što se moglo desiti ako su dan – dva provela na 10 0C? Ništa.
 
Veći je problem svjetlost. Svjetlost virusima jako smeta. Isto kao i dijelu “struke” koja zagovara medicinsko nasilje.

 

Vakcine INFO: Kada dođe do njegovog prekida da li se i kako ispituje ispravnost vakcina koje su više dana bile na temperaturi od 16C?

Dr Srećko Sladoljev:

Ako dođe do kompromitacije „hladnog lanca“, „ispravnost“ ili bolje „vitalnost“(!) cjepiva se NE ispituje. Za to se ne mogu dobiti ovlasti niti bi se rezultati priznali! Međutim, zbog informacije, vitalnost bi se nakon „incidenta“ lako mogla ispitati. Srbija ima Torlak, a Hrvatska Imunološki zavod. U stabilitetnoj studiji „s incidentom“, u kontrolnoj skupini pratila bi vitalnost cjepiva kod stalne, a u pokusnoj vitalnost cjepiva s „vikend incidentima“. Uvjeren sam – ne bi se desilo ništa pa javno pozivam proizvođače cjepiva da to i učine za korist zemalja Trećeg svijeta gdje su „vikend incidenti“ zbog stanja opreme, prekida struje i manjka agregata kao zamjenskih izvora energije manjkavi! Za njihove potrebe neka provedu stabilitetne studije „hladnog lanca s incidentima“, a u dokumentaciji navedu kako hladni lanac trpi npr. „do 10 vikend incidenata“.
 
Odričem se intelektualnih prava za ovu korisnu ideju!

 

Vakcine INFO: Mogu li deca koja su primila cepiva skladištena na nepropisnim temperaturama imati negativne posledice po zdravlje?

Dr Srećko Sladoljev:

Neke posebne negativne posljedice po zdravlje od onih koja su zbog medicinskog neznanja VEĆ „ugrađena“ u cjepiva u igli  – NE.
Posljedica bi bilo samo za zdravstveno osoblje ako bi ih upotrijebilo! „Nuspojave“ se tada ne bi pripisale cjepivu, nego „incidentu“! Stradao bi liječnik koji je „kompromitirana“ cjepiva koristio!

 

Vakcine INFO: Kažete da prekid hladnog lanca ne predstavlja naročitu opasnost, koliko pojačivači u vakcinama. A da li je opravdana zabrinutost roditelja kada pročitaju na uputstvu MMR-a i još nekih vakcina da su za podloge zasejanih virusa korišćene ćelijske linije abortiranih humanih fetusa, konkretno WISTAR RA 27/3 i MRC5?

Dr Srećko Sladoljev:

Nedavno je znanstveno dokazana povezanost pojačivača u cjepivima i autoimunih disfunkcija. Govorimo o ASIA sindromu. Valja reći da su pojačivači po sebi inertni. Ništa se neće desiti ako ih na primjer pojedete. Jedan od najozloglašenijih, skvalen, sastavni je dio naših metaboličkih procesa. Sami ga sintetiziramo. Ništa se neće desiti čak niti ako pojačivač aktivirate imunoprovocirajućim materijalom i sve to pojedete! Fitilj za rizike imunološke preosjetljivosti, upaliti ćete tek kada sve to pospremite iglom u tijelo!
 
Pitali ste me za posebne opasnosti rezidua substrata na kojima se umnožavaju virusi u cjepivima. Ako slučajno zaostaju i nakon pročišćavanja centrifugiranjem i filtriranjem, opasni su jer ulaze u tijelo iglom. Naša prehrana sadrži meso. Ne sjećam se da je netko razvio teoriju o povezanosti npr. autizma i čevapčića? Ali uštrcate li iglom čevapčiće s pojačivaćem sumnjam da vam neće prisjesti!

 

Vakcine INFO: Za kraj, možete li nam reći kako da podižemo imunitet sada kada smo na pragu zime i postoji li ikakva bojazan od napada veštačkih i “divljih” virusa, ako je imuni sistem jak?

Dr Srećko Sladoljev:

Dajte djeci dom i ljubav i branite ih od lažne medicine. To je najbolje što možete učiniti. Samo jako.

Vakcine INFO: HVALA!

 

Izvor: Vakcine INFO – Inicijativa NoVa – Udruženje “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju” – Civil Initiative For Non Mandatory Vaccination – Гражданская инициатива для необязательный вакцинации – Bürgerinitiative für freiwilliges Impfen

Za Inicijativa NoVa Priredila: Dragana Baša

https://www.facebook.com/VakcineINFO/posts/1371877292921814

Preporučeno:

 

https://www.facebook.com/vaxxedthemovie/posts/732217026956003

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*