EVO ZAŠTO JE VUČIĆ ZABRANIO SUTRAŠNJI SKUP! SAŠA JANKOVIĆ ĆE OBELODANITI KO JE NAREDIO RUŠENJE I VEZIVANJE LJUDI!


U Subotu u 17h u Hercegovačkoj ulici Saša Janković saopštava nove detalje o rušenju Savamale.

Ko je naredio rušenje i vezivanje ljudi i ko je zabranio policiji da intervenise!

Poziv za skup na kome ćemo konačno čuti istinu možete videti na sajtu Saše Jankovića.

Već drugi dan izborni štab Saše Jankovića bez uspeha pokušava da u Policijskoj stanici Savski venac preda dokument o prijavi skupa u Savamali za subotu u 17 časova.

– Oduzeta nam je i mogućnost da MUP odluči o tome da li hoće ili neće da dozvoli skup, jer na pisarnici ne žele čak ni da prime našu prijavu – kažu za Danas.

Nakon što je odbila da primi prijavu javnog skupa, Policijska stanica Savski venac nije odgovorila ni na prijavu skupa poslatu na drugi, zakonom predviđen način – poštom. Umesto da postupa po zakonu, Policijska stanica Savski venac na zahtev koji nije primljen, zaveden, niti pročitan, odgovara saopštenjem za medije u kojem iznosi nepotpune i neistinite informacije.

Povrh svega, PS Savski venac zvanično je saopštila da prijava nije bila u skladu sa zakonom. To nikako nije moglo da bude utvrđeno, a da prethodno prijava ne bude primljena i zavedena, što su radnici na pisarnici, posle konsultacija sa starešinama, protivzakonito odbili da urade. Time se još jednom dokazuje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova instrument u rukama Aleksandra Vučića, spreman ne samo da ćuti na pozive vezanih građana, već i da sprečava svaki pokušaj da se o tome javno govori, kažu iz štaba Saše Jankovića.

– Nećemo dozvoliti da glavni i odgovorni za Savamalu ostane skriven, nećemo dozvoliti da nam pored pravne države i institucija oduzmu i slobodu okupljanja. MUP je o skupu obavešten poštom, a građani će se radi istine i slobode okupiti u Hercegovačkoj ulici, u subotu, 18. marta, od 17 časova.

Oni napominju da je svaki državni organ dužan da od građana primi bilo kakav dokument na pisarnici, te da pisarnica nije mesto donošenja bilo kakve odluke po zahtevu građana i da na ovaj način državna birokratija oduzima pravo predsedničkom kandidatu da se obrati građanima.

– Ideja skupa je da se kaže istina o Savamali i još jednom zahteva od državnih organa da se ovaj slučaj posle skoro godinu dana procesuira, a odgovorni kazne – kažu u izbornom štabu Saše Jankovića.

Predsednički kandidat Janković je na svom Tviter nalogu sinoć napisao: “Između poseta S. Palanci i Požarevcu, saznah da je policija fizički ODBILA DA PRIMI našu prijavu skupa u Savamali, subota 17h! Moj Beograde…”

Kako saznajemo, namera Jankovića je da tokom tog skupa, koji će verovatno biti održan iako policija ne izda dozvolu, obelodani ime “glavnog fantoma iz Savamale”.U prijavi javnog okupljanja koju PS Savski venac ne želi da primi, navodi se da je naziv okupljanja “Obeleževanje godišnjice rušenja objekata u Savamali”, da će se održati na lokaciji Hercegovačka, te da se očekuje prisustvo oko dve hiljade ljudi.

PU: Prijava nije u skladu sa zakonom

Načelnik Policijske stanice Savski venac Radovan Gatarić rekao je da su svi dobrodošli da održe i prijave javne skupove, gde god žele i kada god žele, ali to moraju uraditi u skladu sa zakonom, što nije bio slučaj i sa prijavom pristalica Saše Jankovića. „Prijave javnih skupova moraju biti uredne i u skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije. Zato ističem da svi zainteresovani koji žele da prijave neki skup na teritoriji PS Savski venac, to mogu da učine u bilo kom terminu održavanja skupa, ali je važno da to urade u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju“, rekao je načelnik Gatarić.

Zabranjeno i TV ekipama

Kako je Danas već pisao, u oktobru urednici emisije „Moram da kažem“ Olji Bećković, koju emituje Produkcijska grupa Mreža, uprava Grada Beograda nije dozvolila da razgovor sa sagovornikom snimi u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Ekipi Istinomera, koja je prošle godine snimala intervju sa Dobricom Veselinovićem iz Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“, najpre je iz restorana „Savanova“ poručeno da se odmah udalje, jer vlasnik ne dozvoljava snimanje u blizini objekta. Pošto članovi novinarske ekipe to nisu učinili, ubrzo je stiglo dvoje komunalnih policajaca koji su insistirali na tome da se ekipa udalji, jer je, kako su kazali, u pitanju gradilište. (Izvor: Opozicionar / Danas)

Preporučeno:

Pomozimo ovoj majci da se probudi iz kome! Njena agonija traje već 7 godina!

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima:

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*