NAJNOVIJE VESTI IZ SIRIJE: Ruske kopnene snage stigle u Siriju i izvele neviđenu vojnu akciju!


NAJNOVIJE VESTI IZ SIRIJE: Ruske kopnene snage stigle u Siriju i izvele neviđenu vojnu akciju!

Kuvajtski mediji izveštavaju da su ruske snage već preuzele više strateških položaja i prisilile brojne pobunjeničke grupe na povlačenje!

U potezu bez presedana, Rusija je poslala svoje kopnene trupe na sirijsko bojište kao pomoć Bašaru Asadu diktatoru koji se bori da zadrži svoju moć u kontinuiranom četverogodišnjem dugom građanskom ratu, navodi se u izveštaju kuvajtskog dnevnika al-Rai.

U izveštaju, koji nije potkrepljen drugim izvorima, tvrdi se da su ruske vojne snage krenule u ofanzivu uz podršku tenkova T-90 kao i vojnu podršku iz vazduha kada su nenadano napali više strateških ciljeva u posedu pobunjenika u Idlib i Latakia.

U septembru, više američkih zvaničnika su tvrdili da je Rusija smestila više desetina tenkova na sirijskom aerodromu i da ih i dalje nagomilava.

Jedan američki zvaničnik rekao je da je sedam ruskih T-90 tenkova primećeno u blizini aerodroma Latakia, uporištu Sirijskog predsednika Bašara Asada.

U izveštaju iz Kuvajta dodaje se da su ruske snage već preuzele više strateških položaja i prisilili brojne pobunjeničke bataljone na povlačenje. U izveštaju nije pomenuto da li je bilo žrtava i na strani ruske vojske.

Tokom poslednja tri meseca, Rusija je u kontinuitetu povećavala svoje sudelovanje u sirijskom unutrašnjem sukobu, pokretanjem vazdušnih napada iz svojih baza u zapadnoj Siriji.

Šta mislite o ruskim kopnenim snagama koje su došle u Siriju?

 

Global Media – vesti o stvarnom svetu oko nas


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*