NEĆU NA ULICU! – KRIK SAMOHRANE MAJKE SE ČUO DO NEBA!


NEĆU NA ULICU! – KRIK SAMOHRANE MAJKE SE ČUO DO NEBA!

BEOGRAD – Na Dedinju u Ulici Vile Raviojle bb danas se odigrala prava drama, pokušaj iseljenja samohrane majke, Julijane T. (52) iz prostora u kome živi i radi punih 25 godina.

Dramu na Dedinju uživo je prenosio Kurir TV.

Reč je o umetnici koja je ceo život posvetila deci i radu sa njima.

Bagro lopovska a jel imate i vi majku?

Kako su kamere zabeležile, u jednom trenutku je došlo i do žešćeg koškanja između policije i okupljenih građana koji su skandirali “Ubićete majku”, “Gde će ti duša?”, “Imaš li majku?”.

“Ona je samohrana majka i već 25 godina živi i radi u ovom prostoru. Svojevremeno je napravila kompromis sa Opštinom Savski venac, koja joj je dodelila deo Mesne zajednice u Ulici Vile Raviojle na Dedinju, iz koje je sada teraju. Kao razlog iseljenja navodi se dug za struju. Julijana je ovde živela i pravila sadržaje za decu, uključujući i onu sa smetnjama u razvoju. Neko je poželeo da u ovom prostoru od osamdesetak kvadrata sada otvori teretanu. Julijana ima jednog sina, studenta i oni sada nemaju gde, moraju na ulicu“, priča za Kurir Neda S.

Ispred objekta se nalazio veliki broj građana koji su želeli da daju podršku Julijani, kao i policije.

Među okupljenima je bila i naša glumica Ivana Žigon.

zivi-zid

 

Ništa im nije sveto

“Policija rasteruje ljude, udara ih pendrecima. Toliko su rešeni da ubace teretanu, a nemaju nikakav odgovor gde”, ogorčena je Julijanina prijateljica.

Julijana ima svoju umetničku trupu, svoje “vile i vilenjake” sa kojima je često gostovala u različitim Kulturnim centrima i besplatno igrala predstave za decu.

Podsetimo, Julijana T. Subotičanka koja u Beogradu živi više od 40 godina, priznata je multimedijalna umetnica, čiji je film “Lična disciplina” proglašen za jedan od najznačajnijih eksperimentalnih filmova naše kinematografije. Suprug ju je napustio ‘92. kada je bila u sedmom mesecu trudnoće, a više decenija živi i radi u montažnoj baraci.

Dečiji rođendani i slični skupovi jedini su prihod od kojeg žive ona i njen sin koji studira ETF.

Ovo nije prvi put da su građani ustali u njenu odbranu. Peticija da joj se pomogne, bila je poslata još u vreme kada je gradončelnik Beograda bio Dragan Đilas. Ali koja je razlika? 

bajka-je-pobedila

….

Tako je protekao prvi dan na mestu Predsednika Srbije (ne)čoveka koga se Srbija stidi, sirotinja proklinje a nepristojno (i neobjašnjivo) bogati podržavaju iz sve snage.

Izvršitelji i policajci su Julijani dali rok od tri dana da iznese svoje stvari i ponovno iseljenje najavili za ponedeljak. Danas je pobedila Bajka a u ponedeljak? Videćemo …

Pogledajte kako je to danas izgledalo pa budite spremni kada sutra zakucaju i na vaša vrata:

https://www.facebook.com/kuririnfo/videos/1537950169601936/

 

 

Preporučeno: 

BRAZIL NA NOGAMA ZBOG KORUPCIJE U VRHU VLASTI – Kako Brazilci rešavaju problem korupcije od strane Predsednika države i poslanika

UKIDAJU NALOGE ONIMA KOJI SE BAVE INFORMISANJEM GRAĐANA! POČELA CENZURA NA INTERNETU?! Ukidaju YouTube naloge bez adekvatnog obrazloženja, prvi na meti novinari!

OTUĐENA, TAJNA MOĆ SLUŽBE UPRAVLJA SRBIJOM – DA LI JE SRBIJA DRŽAVA GRAĐANA ILI DRŽAVA UBICA?

ZA Slobodu Izbora! PROTEST roditelja i građana za ukidanje prisilne vakcinacije u Srbiji Beograd, Trg republike 03.06.2017 u 13.00

Za samo 24 sata SAKUPLJEN NOVAC za lečenje male TEODORE – Teodora Vranješević UJEDINILA SRBIJU I REGION

RAT PROTIV DECE – AGENDA SVEOBUHVATNOG SEKSUALNOG OBRAZOVANJA – VIDEO

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*