Nova tuča na Zakintosu – Nakon amerikanaca Srbi pretukli još dva švajcarca


Nova tuča na Zakintosu – Nakon amerikanaca Srbi pretukli još dva švajcarca – Ako u Srbiji imaju diplomatski imunitet u Grčkoj ga nemaju – Sve veća netrpeljivost između turista iz Srbije i turista iz Amerike i Britanije koji prete da eskaliraju tvrde grčki mediji 

U Laganas-u na Zakintos-u ponovo je došlo do tuče u kojoj su uključeni turisti iz Srbije.

Samo nekoliko dana nakon incidenta u kojem je život izgubio Amerikanac Henderson (22) ovoga puta su pretučena dva Švajcarca.

Jedan od dva pretučena Švajcaraca prevežen je u bolnicu i hospitalizovan, dok je drugi zadobio povrede ruke.

Novi incident skrenuo je pažnju javnosti na kako se navodi “netoleranciju turista iz Srbije prema drugim turistima”. – prenose Grčki mediji.

“Nova tuča na Zakintosu u koju su umešani Srbi” – naslov je današnjeg tekstva na grčkom sajtu “Ermisnews” koji govori o neophodnosti bezbednosnih mera na ostrvu Zakintos.

U tekstu se navodi da gradske vlasti moraju ozbiljno da shvate bezbednost na ostrvu, kao i zadatak da zaštite ljudske živote.

– Ukoliko se nastavi netrpeljivost između Srba, s jedne i Amerikanaca i Britanaca s druge strane, niko ne može da predvidi koliko daleko taj sukob može da ide, zaključuje se u tekstu.

 

GRČKI MEDIJI O TRAGEDIJI NA ZAKINTOSU: Srpski državljani optuženi za teško ubistvo ni krivi ni dužni! Svađa zbog selfija sa konobaricom koja je Srpkinja?

Osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu optužena su za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem, objavili su grčki mediji, prenoseći odluku tužioca.

OČEVIDAC UBISTVA NA ZAKINTOSU: Amerikanac je maltretirao i isekao devojku, Srbe je gađao i posekao flašom, umro je posle nezgodnog pada (u nastavku teksta)

Kako je prenela grčka televizija Antena, svađa je počela zato što su američki turisti maltretirali i pravili selfije sa konobaricom lokala, koja je Srpkinja, a koja to nije htela i više puta je pokušavala da se odbrani od vrlo agresivnih američkih turista.

Optuženo je sedam uhapšenih Srba i jedan Grk ali nijedan Amerikanac iako su oni i započeli ceo incident i vrlo se nasilnički ponašali – kaže barmen noćnog kluba na plaži Lagana, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afroamerikanac.

Grčka policija preduzela je drakonske mere prilikom sprovođenja optuženika. Policija je u istrazi koristila nekoliko video-snimaka noćnog kluba, susednih lokala i gostiju, među kojima je na zabavi bio i Bakari Džavard Henderson, s društvom. Ključan je njegov “selfi” s konobaricom srpskog porekla, na kojem se vidi da je pijan pokušao da je na silu privuče radi slikanja, ali da ga je ona odgurnula, što je izazvalo intervenciju “izbacivača” kluba, a potom i kavgu gostiju sa Amerikancem i napad na njega kako bi spasili devojku, pišu grčki mediji.

“Za svega nekoliko sekundi stvar se opasno pogoršala kada se Hendersonovo društvo potuklo sa Srbima, gostima lokala”, piše grčki sajt “Newsit.gr” i pominje “jednog 32-godišnjeg Srbina s britanskim pasošem koji je napao Amerikanca” čime je “počelo premlaćivanje, a prijatelji nisu mogli više da ga zaštite, ni njega a ni sebe”.

Henderson je zatim istrčao iz lokala, ali nije uspeo da umakne napadačima “koji su ga tukli do smrti, udarajući ga i pošto je izgubio svest”, prenose mediji.

Veštak sudske medicine u grčkom gradu Patri je utvrdio da je Henderson umro od krvarenja u mozgu zbog niza udaraca u glavu, i da ima i jednu ranu od razbijene staklene pivske boce, a da je već bio u takvom stanju da nije ni mogao da se brani.

Mediji prenose da su odmah uhapšeni 34-godišnji barmen i 32-godišnji Srbin s britanskim pasošem, “izbacivač” kluba, dok se “šest osoba srpskog porekla”, identifikovanih po video-snimcima, mirno predalo policiji iste noći u hotelu u kojem su zajedno boravili. Prva dvojica negiraju da su imali nameru da ubiju Amerikanca i kažu da su samo hteli da ga izbace iz lokala jer je pijan “pravio probleme”, a ostala šestorica negiraju svoju odgovornost za ubistvo.

 

OČEVIDAC UBISTVA NA ZAKINTOSU: Amerikanac je maltretirao i isekao devojku, Srbe je gađao i posekao flašom, umro je posle nezgodnog pada, Srbi nisu krivi!

Šest Srba uhapšeno je zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu u Grčkoj, a očevidac S. G. navodi da je uzrok smrti pad mladića, kao i da Srbi nisu krivci.

On je naveo da je do incidenta došlo kada je Amerikanac prišao jednoj devojci ispred bara, koja ga je potom odbila, navodi B92.

“Na nekih deset metara ispred bara bila je jedna devojka. On kako je prolazio krenuo je da je napada, na šta je ona rekla da je ostavi na miru. On je nju grubo uhvatio i isekao nekako, dal je imao neki prsten, nešto tako. Devojci je krenula krv, zbog čega je grupa Srba i prišla njemu tražeći samo da je ostavi na miru”, rekao je on.

S. G. koji inače radi u baru ispred kog se dogodila tragedija navodi da je Amerikanac nakon toga bacio flašu na Srbe, isekao jednog Srbina preko lica.

“Kreću oni ka njemu, na 50 metara su ga sustigli, udarili su ga par puta, on je nezgodno pao. Ali on je pao tako čudno, da je glavom udario i da mu je pukao vrat i mislim da je to uzrok smrti”, dodao je očevidac.

Rekao je i da čak osoba koja je udarila Amerikanca uopšte i nije srpskog porekla, več da je Bosanac.

“On ne radi ovde, svake godine je na odmoru. Policija je uzela snimke iz Luch bara i tu postoji dokaz ko ga je udario. To se ovde često događa, puno je turista”, dodao je on.

S. G. naglašava da je sve što se dogodilo “da je jedan čovek udario glavom”.

“Srbi uopšte nisu krivi. Ovaj što je udario uopšte nije Srbin”, rekao je on.

Inače, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je da je u okviru istrage ubistva državljanina SAD na Zakintosu slobode lišeno i šest srpskih državljana.

LAŽNI SNIMAK TUČE OBIŠAO SVET A ONDA NAPRASNO NESTAO KADA JE UOČENO DA JE SNIMAK ZAPRAVO IZ 2011. GODINE!

U međuvremenu se pojavio i snimak tuče u kojoj je Amerikanac smrtno stradao, a koji je emitovala grčka televizija.

Na njemu se vide momci koji se tuku, ali je reč o snimku tuče koja se na Zakintosu dogodila 2011. godine! Snimak su ubrzo preneli svi svetski i beogradski mediji pokušavajući da ubede javnost u nešto što se desilo ali 2011. godine i što nema nikakve veze sa ovim događajem. Obratite pažnju:

FOTO: PRINTSCREEN YouTube
FOTO: PRINTSCREEN YouTube

VIDEO SNIMAK IZ 2011. GODINE PRIKAZAN KAO VIDEO GDE SE OPTUŽUJU SRBI ZA TUČE I UBISTVA U 2017. GODINI – LOGIČNO ZAR NE? ILI VEĆ VIĐENO …. pogledajte sami i uverite se:

VIDEO TUČE KOJI PRENOSE MEDIJI POGLEDAJTE OVDE

U pravom medijskom linču najviše su se istakli režimski mediji u Srbiji.

MUP: Osumnjičeni nemaju dosije

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je da šestorica srpskih državljana koji su uhapšeni u Grčkoj zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog državljanina na Zakintosu, nisu od ranije poznati srpskoj policiji i da se pretpostavlja da nisu iz kriminogene sredine.

 

(Skopje24.mk, Ermisnews, B92, Kurir.rs, Global Media, izjave očevidaca i svedoka, ostali izvori)

 

 

Preporučeno:

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podeli ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

.


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*