NOVARTIS NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI – Grčki Parlament pokrenuo istragu protiv najviših grčkih zvaničnika!

NOVARTIS
NOVARTIS NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI - Grčki Parlament pokrenuo istragu protiv najviših grčkih zvaničnika!

NOVARTIS NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI – Grčki Parlament pokrenuo istragu protiv premijera, ministara i 4.500 doktora zbog primanja mita od strane Švajcarskog farmaceutskog giganta NOVARTIS!

ISTORIJSKI SKANDAL!

RAZBIJENI PROZORI I DEMOLIRANE PROSTORIJE NOVARTISA OD STRANE GNEVNIH GRAĐANA

Parlament Grčke nakon više od 20 sati rasprave naredio je istragu protiv Premijera i Ministara Grčke zbog primanja mita od Švajcarske farmaceutske kuće NOVARTIS.

Guverner Banke Grčke poriče pred Parlamentom silne optužbe da je godinama primao mito od NOVARTIS farmaceutske kuće | Photograph: Alexandros Beltes/EPA
Guverner Banke Grčke poriče pred Parlamentom silne optužbe da je godinama primao mito od NOVARTIS farmaceutske kuće | Photograph: Alexandros Beltes/EPA

Grčki Parlament započeo je istragu protiv deset najviših zvaničnika u zemlji zbog ozbiljnih optužbi da su dobijali mito od švajcarske farmaceutske kompanije Novartis kako bi plasirali njihove proizvode, u prvom redu vakcine i lekove a što je rezultiralo velikim gubicima za Grčku.

Nakon žestoke 20-satne rasprave, poslanici su izglasali u četvrtak rano ujutro formiranje parlamentarnog odbora zaduženog isključivo za istragu dva bivša premijera i osam drugih ministara u vezi primanjem mita i sveopšte korupcije u zdravstvenom sistemu Grčke a što je žestoko oštetilo državu, poreske obveznike i građane Grčke stvarajuće velike gubitke ali i mega profit za ovu kompaniju.

Podmićeni najviši funkcionere države

Guverner Banke Grčke, Yannis Stournaras; Evropski poverenik za migracije Dimitris Avramopoulos i bivši premijer države Antonis Samaras našli su se među optuženima da su Novartisu dali preferencijalni tretman na tržištu.

“Nećemo prikrivati”, rekao je Samarasov naslednik, Aleksis Cipras, parlamentu. “Grci moraju saznati ko je pretvorio bol i bolest u sredstvo bogaćenja.”

Zvaničnici u administraciji, koju vodi levičarska Ciprasova administracija, opisali su ovaj skandal mega podmićivanja kao najveći od stvaranja moderne grčke države od pre skoro 200 godina. To je ujedno i podiglo strah od političke nestabilnosti u vreme kada su se mnogi nadali da će se zemlja konačno vratiti u stanje normale nakon godina zastoja.

Svih 10 umešanih u korupciju i primanje mita od strane Novartis švajcarske farmaceutske kuće odbacivali su optužbe u na momente besnim i emocionalnim nastupima ali i izlivima gneva što možete i videti na snimku niže. Neka od njihovih obraćanja parlamentarcima tokom rasprave propraćena su i suzama.

Stournaras, bivši ministar finansija koji je pomogao usmeravanju Grčke u nekim od najtamnijih dana dužničke krize nakon skorog ekonomskog kolapsa ove zemlje, opisao je tvrdnje kao “odvratne izmišljotine”. Panagiotis Pikrammenos pak koji je bio na čelu jednodnevne administracije na vrhuncu krize 2012. godine, bio je blizu suza dok je objašnjavao i opisivao parlamentarcima šta se i kako radilo sa Novartisom da bi nakon toga kada se malo primirio, pre toga vidno uzrujan, opisao optužbe protiv njega “kao laži i neprihvatljive klevete”.

Međuregionalni odbor, sastavljen od 21 poslanika, uspostavljen je odmah. Parlamentarni odbor Grčke koji je uspostavljen zbog neviđene korupcije i mita od strane Novartisa ima ovlašćenja da donese merodavne odluke vezano za mito i korupciju a koji su kako se navodi primali najviši grčki zvaničnici, premijeri, ministri ali i više od 4.500 doktora u zdravstvenom sistemu Grčke. Takođe osim podmićivanja, Odbor će se baviti i zloupotrebom javnih funkcija ali i pranjem novca i to posebno za svakog od optuženih.

Prema grčkom zakonu, parlament vrši istragu političara zbog počinjenih krivičnih dela pre nego što isti budu suočeni sa daljim sudskim procesima.

Slučaj NOVARTIS: Više od 4.500 doktora takođe se terete za teške zloupotrebe

Bilo je mnogo pitanja vezanih za počinjena krivična dela. Poverljivi izveštaji tužilaca (a koje su prvobitno odbacili američki organi ali ne i administracija predsednika Amerike, njegov kabinet kao i sam predsednik Amerike Donald Trump koji su takođe teško optužili farmaceutski lobi) navode da su mito od čak 50 miliona eura ( €50m – £44m ) platili političarima u periodu između 2006. i 2015. godine kako bi promovisali Novartisove vakcine i druge proizvode.

Više od 4.500 doktora se takođe terete za teške zloupotrebe. Navodi se da je kompanija davala ne samo mito, nego i plaćala odmor i kućne aparate lekarima koji su promovisali proizvode Novartis farmaceutskog giganta. Gotovo svi navodi potiču od svedočenja anonimnih svedoka, sada pod zaštitom vlade, koji su navedeni u izveštaju.

Zbog gubitaka od oko 4 milijarde evra iz zdravstvenog sistema zemlje, ovaj skandal će nesumljivo igrati značajnu ulogu i u daljim finansijskim previranjima Grčke.

Cipras kaže da je slučaj tipičan za stari i korumpirani politički establišment. Grci se sada kako je izjavio moraju razvesti od dosadašnjeg sistema zasnovanog na korupciji i mitu. – izjavio je ovaj čuveni levičar i komunista.

Nakon što je ovaj skandal isplivao na svetlost dana građani Grčke su u Atini iskazali svoje nezadovoljstvo lomljenjem prozora i demoliranjem prostorija ove kompanije.

NOVARTIS farmacija i korupcija ruku pod ruku - gnevni građani nakon šokantnih saznanja iskazali svoj gnev
NOVARTIS farmacija i korupcija ruku pod ruku – gnevni građani nakon šokantnih saznanja iskazali svoj gnev | Atina, 25.02.2018.

Podsetimo se, nije bilo tako davno

Podsetimo se 2009. godine. Čuvena afera vezana za tzv “Svinjski grip”. Svi političari kao jedan u glas putem svih medija brinu o zdravlju nacije. Iste one koju su uništili svojim delovanjem. Setimo se nabiflovanih cena vakcina ovog proizvođača. Setimo se ko je sve širio paniku u javnosti. Sada je svima potpuno jasno i zbog čega.

Tada je istragu vodio SBPOK po nalogu Tužilaštva ali sva lica nisu odgovarala zahvaljujući vrlo moćnom lobiju i moćnim igračima. Tadašnji tužilac Miljko Radisavljević na jedan telefonski poziv odbacio je silne već spremljene naloge za hapšenja odgovornih lica. Rekao je: – A Tomica!? On ne može, on je iz SZO, ova ne može, ovaj ne može, dajte Svetlanu (misleći na Svetlanu Vukajlović tadašnju direktorku RFZO – Republičkog fonda za zdravstvenu zaštitu. Istovremeno tada na poziciji i direktora privatne klinike Jedro u vlasništvu Delta Generali osiguranja Miroslava Miškovića.

Pravljenje panike u svrhu prodaje sumnjivih prodaja. Mito kao upliv u sve pore društva podržan iz sve snage od strane nazovi medija. Korporativni fašizam na delu.
Pravljenje panike u svrhu prodaje sumnjivih proizvoda. Mito kao siguran upliv u sve pore društva podržan iz sve snage od strane nazovi medija, nazovi epidemiologa, nazovi lekara i nazovi političara kojima je jedina svetinja dolar. Hipokratova zakletva šta to beše. Pacijenti su stvarno teški pacijenti. Korporativni fašizam na delu.

Savršeno odrađena operativna istraga zaustavljena za račun farmako lobista i tajkuna

Iako su operativci ove službe pregrštom neoborivih dokaza i vrlo iscrpljujućom istragom došli do velike količine dokaza, ispratili gotovo sve tokove novca, mnogih saznanja, ustanovili teška krivična dela i teške zloupotrebe kako od strane nosioca najviših javnih funkcionera i javnih ličnosti koje se opet i danas ne skidaju sa TV ekrana i naslovnica sistmeski tačnije korporativnih medija kao i svih onih koji danas na gotovo identičan način baš kao i tada vrše strahoviti presing na javnost lobirajući za sada neke druge kompanije kao što je recimo GlaxoSmithKline iz Velike Britanije – odgovornost svih ovih lica iz vrha države, političara, tajkuna, promotera i navodno “zdravstvenih radnika” – izostala je.

Takođe, ne manje važno, niko više i ne spominje ko je i kako platio uništavanje neutrošenih vakcina kao i to i da li su iste uopšte i uništene kako to Zakon traži i nalaže. To je još jedan dodatni trošak i namet na građane i poreske obveznike i ispumpavanje nezamislivih svota novca iz budžeta koji pune građani a ovi ga prazne… Država je nesumljivo (tj građani i poreski obveznici) oštećena značajno jer se radilo o milionima neutrošenih vakcina.

Spisak onih koji su se našli na spisku ovog farmaceutskog giganta (a njihov broj nije mali niti konačan) sve za iznosima primljenog mita možete naći u ovom članku:

Srbi za eksperimente bolji od pacova! Koga je u Srbiji podmićivala farmaceutska mafija iz vodećih svetskih farmaceutskih kompanija? 

U Srbiji potpuno obrnuta situacija nego u Grčkoj

Ako je Grčka tragedija zasnovana na mitu Srpska je zasnovana na mitu, sveopštem kriminalu i korupciji ali i potpunom bezvlašću i bezakonju 

Spisak pak onih protiv kojih su podnete krivične prijave zbog izveštavanja, prenošenja informacija, iznošenja javnih i zvaničnih dokumenata, mišljenja ili ukazivanja na sistemski kriminal i sveopštu korupciju ali i podmićivanja od strane velikih farmaceutskih kuća koje su ušle vrlo agresivno u sve pore društva pa i u zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast i koje je evidentno vrlo rasprostranjeno i podržano od strane medija čiji se novinari nalaze takođe na platnim spiskovima a od strane vakcinalnih farmaceutskih lobista možete naći u ovom članku:

OBAVEZNA VAKCINACIJA ZA I PROTIV – I PORED ŽESTOKE OPSTRUKCIJE IPAK ODRŽANA TRIBINA – ceo snimak

Podsetimo se, nije bilo tako davno…

Dolaskom DOS-a na vlast, srpskom zdravstvu uručeno je nekoliko milijardi evra donacija! Klinički centri, Instituti i bolnice u Srbiji su, za vreme četvorostrukog ministrovanja Tomice Milosavljevića, opelješeni.

Oligarsi iz Demokratske stranke pljačkali su Klinički centar Srbije, Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodina, Klinički centar Vojvodine, sve opšte bolnice i domove zdravlja, do VMA. 

Demokratska stranka je opljačkala donaciju japanske vlade u iznosu od 20 miliona evra, namenjenu rekonstrukciji zgrade Kliničkog centra Srbije, i usmerila je na račune DS-a.

Zbog tog skandala Vlada Japana odbila je da izda agreman Tomici Milosavljeviću, koji je želeo da kao ambasador ode u Tokio.

EU je u izveštaju svoje Komisije saopštila da je srpsko zdravstvo na prvom mestu po korupciji u Evropi! 

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije vodila je istrage oko korupcije u zdravstvu. Policijski službenici su sastavili na desetine izveštaja i krivičnih prijavakoje su zauvek ostale u fijokama.

Košmar u srpskom zdravstvu

“Strava u Ulici Brestova” poznat je kao jedan od najstrašnijih filmova svih vremena, reditelj Ves Krejven kaže da ima noćne more i da na temelju njih planira da napiše scenario za novi film. Mi ga pozivamo da poseti Srpske bolnice jer nema potrebe da se trudi sanjati horore kada je to već stvarnost.

Scenografi se ne moraju mučiti sa osmišljavanjem scena jer su neki hodnici i sobe Srpskih bolnica idealni za trčkaranje Fredi Krugera. Ko zna, možda Fredi dobije još neku ideju mučenja i sakaćenja ljudi kada vidi ovo: 

Strava u hodnicima Srpskog zdravstva! Bolnice ili Klanice?

 

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/photos/a.478355595659974.1073741828.458605980968269/922691511226378/?type=3&theater

 

Watch the Novartis scandal debate in the Greek Parliament

 

Za Global Media Planet INFO izvestio i priredio Duško Velkovski (IFJ, EFJ) – novinar Međunarodne i Evropske Federacije Novinara

 

Preporučeno: 

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*