PEDOFILIJA U VRHU CRKVE! SKANDAL POTRESA SRCE CRKVE: Treći čovek OPTUŽEN za višestruko zlostavljanje dece!


PEDOFILIJA U VRHU CRKVE – SKANDAL POTRESA SRCE CRKVE – Treći čovek PEDOFIL!

OPTUŽEN za višestruko zlostavljanje dece!

Treći čovek Vatikana, finansijski savetnik pape Franje, kardinal Džordž Pel uzeo je odsustvo nakon optužbi o seksualnim napadima u rodnoj Australiji.

Autor: Global Media Planet INFO Foto: Global Media Planet INFO

Vreme: 11:13h | 29. jun 2017.

BOMBA U VATIKANU: Papin ministar finansija i treći čovek crkve optužen za višestruko zlostavljanje dece – On je do sada najviše rangirani zvaničnik Crkve prozvan u aferi pedofilije

Kardinal Džordž Pel, prefekt Sekretarijata za ekonomska pitanja Katoličke crkve, optužen je u danas u Australiji za višestruko seksualno zlostavljanje dece.

Najviši predstavnik Katoličke Crkve u Australiji, 76-godišnji prelat ujedno je i treći čovek Svete Stolice za koju obavlja dužnost ministra finansija. On je do sada najviše rangirani zvaničnik Crkve prozvan u aferi pedofilije.

U Rimu ga je u oktobru ispitivala australijska policija.

“Policija države Viktorije optužila je Džordža Pela za delikte seksualnog zlostavljanja”, kazala je novinarima pomoćna poverenica Šeron Paton. “Brojni su podnosioci tužbi povezani s ovim optužbama”. Pel je sedamdesetih godina prošlog veka bio sveštenik u saveznoj državi Viktoriji.

Australijska policija nije objavila gde su se dogodili sporni slučajevi ni starost žrtava. Australijska Katolička Crkva objavila je da Pel kategorički odbacuje optužbe, i da će otputovati u Australiju kako bi se obranio od optužbi i “očistio svoje ime u ime Boga” .

Foto: Kardinal Džordž Pel; Autor: AP
Foto: Kardinal Džordž Pel; Autor: AP

Pel je pozvan 18. jula pred prvostepeni sud u Melburnu kako bi bio saslušan.

Kad su se prvi put pojavile optužbe protiv Pela, papa Franja je rekao da će pričekati da australijsko pravosuđe napravi prve korake kako bi dao svoje stanovište o Pelu, i dodao da njegovom glavnom finansijskom savetniku ne bi trebalo da sude mediji niti da se uopšte njegovo ime provlači kroz medije.

 

NEVIN SAM!

Pel se pojavio pred novinarima kako bi demantovao optužbe i rekao da će se vratiti u Australiju kako bi skinuo ljagu sa svog imena, navodi AP.

– Ponavljam da sam nedužan. Optužbe su lažne. Cela ideja seksualnog zlostavljanja mi je odvratna – rekao je Pel.

Međutim, Vatikan je saopštio da odsustvo stupa na snagu odmah i da Pel neće učestvovati ni u kakvim javnim crkvenim aktivnostima do daljeg.

Kardinal Džordž Pel
Kardinal Džordž Pel

Pel je najviši zvaničnik koji je ikada optužen za seksualni skandal. Njemu je naređeno da se pojavi pred sudom u Melburnu 18. jula zbog višestrukih seksualnih prestupa.

 

Ne propustite jedan od najboljih VIDEA: Ja to sve radim u ime Boga

Preporučeno:

Od 1997. godine, kada je postao zagrebački nadbiskup, pa do danas Josip Bozanić je promijenio 27 odabranih mladih ‘partnera’! – VIŠE

 

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

(već od 1 €, bilo koja valuta, automatska konverzija, dinari, kune, KM, sve moguće svetske valute, samo jedan klik, sami birate iznos. Bilo kojom donacijom pomažete dalji rad portala koji je potpuno nezavisan i koji je namenjen vama! 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*