KOMUNALNA POLICIJA I KARABURMA – DEO DRUGI: Prodavac metalnom šipkom olupao komunalce


KOMUNALCI VI STE TEŠKI KRIMINALCI

KARABURMA BOJNO POLJE: DEO DRUGI – BLISKI SUSRET PRVE VRSTE SA METALNOM ŠTANGLOM 

PALO PRVO ŠTANGLIRANJE

Piše: Stalni dopisnik sa Karaburme

Onaj ko nije živeo na Karaburmi i ne zna da se u ovom delu grada uvek vodilo računa o vaspitanju, obrazovanju i naročito vaspitno popravnim pedagoškim merama visokog intenziteta i efikasnosti.

 

Karaburma kao Oxford
Karaburma kao Oxford

Prodavac metalnom šipkom olupao komunalce

Nakon sramnog i besomučnog napada na ženu koja je prodavala lubenice na pijaci na Karaburmi, komunalcima đavo opet nije dao mira pa su se vratili ponovo da demonstriraju svoju silu.

New violence against sellers of watermelons of Municipal police! Today, Karaburma, target was a WOMEN!

Novo nasilje Komunalne policije nad prodavcima lubenica! Danas na Karaburmi meta je bila ŽENA! 

Komunalci koristeći neprimerenu silu vezuju lisicama ženu koja prodaje lubenice kao najvećeg kriminalca i narko dilera. Ne, narko dileri imaju tretman na nivou, bolji od Predsednika države Srbije koji je u kućnom pritvoru, sa svim mogućim dužnim poštovanjem jer kako bi vlada preživela i uopšte funkcionisala. A tek gradonačelnik … njima je sve belo … kako pred očima tako svuda oko njih. Kako po kancelarijama tako i po kabinetima. A Mali? Jel tako? 

Priča koja sledi nije priča o Savamali, nije ni o Beogradu na vodi a nije ni zidanje Skadra na Bojani. Ovo je jedna od svakodnevnih potpuno običnih priča iz beogradskog naselja Karaburma. Priča koju nećete videti na PINK-u niti čitati u INFORMERU. RTS? Bože sačuvaj, pa to je javni servis, samo za javne ličnosti iz javnih kuća. One koji gladuju i bore se za parče hleba tamo nećete naći … ali ovde na Karaburmi hoćete, samo sednete na 16, 23 ili 25 i tu ste. Jedan drugi svet, svet pun bola, čemera i jada. Svet gde socijalne službe ne zalaze, gde su ljudske sudbine teže od Titanika i od Himalaja čak. Ali koga to zanima … premijera? Samo kada bi imali za kartu da nekako dođu do njega a da ne budu isprebijani na mrtvo ime u autobusu … čista demokratija ako nije i dublje. Ali šta će kod Vučića? Pa to je onaj što je naručio ubistvo onog novinara jel da? Kako se zvao? Ćuruvija? E baš taj.

 

Karaburma – čuveno turističko mesto po kojem je ulica Salvadora Aljendea dobila naziv Mala Kolumbija.  

Pa da krenemo iz Male Kolumbije prema okretnici, pa dalje ka pijaci.

Ulica-Salvadora-Aljendea-poznatija-kao-Mla-Kolumbija.-Ovde-je-sve-mirno-kao-što-se-vidi.-Preksinoć-u-5-ujutro-tu-je-bila-žešća-pucnjava-ali-pobogu-pa-to-je-ovde-tako-normalno.
Ulica Salvadora Aljendea poznatija kao Mala Kolumbija. Ovde je sve mirno kao što se lepo i vidi. Preksinoć u 05.00 ujutro tu je bila žešća pucnjava. Ali pobogu pa to je ovde tako normalno.

Prodavac metalnom šipkom olupao bar jednog komunalca. Savladan i priveden čovek koji je samo branio svoj fizički i psihički integritet kao i nepovredivost istih. Branio svoje ljudsko dostojanstvo! I pravo na život! Sve ono što mu Ustav i garantuje. Ustav kao najviši pravni akt jedne zemlje ako ga je Premijer Mali uopšte i ikada pročitao a znam da nije. Jer nije ni na hebrejskom ni na engleskom nego na srpskom a to on ne voli. Da je na nemačkom snašao bi se nekako. Tu mu je Angela, ne izlazi joj iz dupeta. Ne voli on ta štiva, nikada mu ta lektira nije išla, preteška je za njega. Profesorima sa Pravnog treba suditi jer kome oni daju Diplome? Da li vide šta rade? I šta su uradili? Bio bi dobar košarkaš ali vladar … ne, nikako. Ko ne veruje neka pita njegovu bivšu suprugu pa da pričamo na temu nasilja u porodici.

Dakle prodavac metalnom štanglom uspeo da se odbrani od razularenih komunalaca Velikog Vođe.

OPŠTI JAVAŠLUK I JAVNI RED I MIR

Građani moraju da uspostave javni red i mir jer institucije to ne čine. Čine sve suprotno. Ko će odbraniti državu, društvo, pojam prava i pravde od do kraja korumpiranih krvavih kriminalnih institucija i mafijaško partijskih klanova? Samo građani to mogu i niko više. Nisu ludi bili grci u V veku pre nove ere kada su uveli insitut neposredne, direktne demokratije. Jel kada vlast prepustiš nekome ko je težak psihopata, krvolok, bez trunke empatije za okruženje oko sebe, koga ne zanima ništa i čije su posledice vladanja u rangu sa nuklearnim udarom sto puta jačim od Hirošime – onda se svaka priča tu završava. Od slepca se ne mogu tražiti oči.

Kmunalna-Policija-Municipal-police

KARABURMA 2. DEO – ŠTANGLIRANJE ILITI PEGLANJE

Snažne formacije pripadnika tzv komunalne policije, Pretorijanske garde Vučića i Malog, nakon zverskog napada na ženu koja je prodavala lubenice i prethodnog ubistva čoveka na pijaci na Vidikovcu, pokušali su ponovo da izazovu težak incident.

Opet pokušavajući da primene brutalnu silu ovoga puta (i ponovo u roku od nepuna 24 časa) nad stanovnicima beogradske opštine Palilula, naselje Karaburma.

Međutim, ovoga puta im nije baš sve tako glatko išlo, jer su naleteli na muškarca a ne na ženu od 45 kilograma ili teško bolesnog čoveka sa dva infarkta. Da je neko dete lako bi njih petoro … savladali bi ga očas, bacili na beton, vezali mu lisice pa u kombi i udri iz sve snage … ali nije.

Beograd ali nije na vodi. Beograd ni na vodi ni na hlebu. Samo goli asfalt.
Tu sa desne strane ubijen je inspektor MUP-a. Od tada je policija sa građanima u dobrim odnosima. Bolje je da tako i ostane.

 

BRZE PRUGE I ZONA SUMRAKA

Naleteli su pravo na metalnu štanglu kao na japanski brzi voz, kojom se kako se dalo videti, znalački baratalo pre svega u preventivne i vaspitno pedagoške svrhe. Jer šta znaju čobani sa planine, naravno da im uniforma daje snagu, moć ali im i oduzima i to malo mozga što se promilima meri.  

U Uralskoj ulici je komunalni policajac zadobio lakše povrede metalnom šipkom dok je pomagao tržišnim inspektorima da reketiraju pijačne prodavce po ko zna koji put, kako navode očevici sa lica mesta. 

Prodavac se od komunalne policije vešto odbranio metalnom šipkom i sasvim se dobro oseća.

Prilikom nužne samoodbrane nije upotrebljena prekomerna sila od strane građana koji su ustali da zaštite svoj fizički i psihički integritet, svoje živote kao i svoju imovinu. Nadasve svoje ljudsko dostojanstvo a što im i Ustav zemlje Srbije, Srbije koja ma kako smešno i pretužno izgledala sada, garantuje i dozvoljava.

Ipak prodavac je i pored svoje najbolje volje da održi javni red i mir, savladan (doduše jedva) i odveden u Belu Kuću tj 10. stanicu, najbližu policijsku stanicu, udaljenu 2,2 km dalje.

001

Da li je moguće da komunalni “policajci” imaju duplo veća primanja od prave policije, bolju opremu, bolje uslove rada, veća ovlašćenja čak, bolji vozni park koji su fantomski obnovili za tako kratko vreme? Ko to plaća? Pa naravno ojađeni građani i poreski obveznici. Plaćaju ih da ih biju, maltretiraju, ponižavaju.

I HITLER JE IMAO PARTIJSKU POLICIJU NA POČETKU ALI NE I NA KRAJU

Za to vreme su tržišni inspektori (poznati u ovom kraju po reketiranju građana, prodavaca i naročito prodavačica, pravom nacističkom iživljavanju nad sirotinjom, teško bolesnima, invalidima i decom, kao i majkama sa malom decom) njegovu robu prisvojili i odneli u nepoznatom pravcu.

Robu iz teretnog motornog vozila su sa lica mesta kamionom odneli radnici JKP „Gradska čistoća”. Radnici JKP „Gradska čistoća” nisu odneli i komunalce već su ovi sami otišli. Verovatno da popiju nešto pa da se vrate. Ali popiće i kada se vrate … 

005
Naoko sve je mirno ali ne zaboraviimo da postoje granice koje se ne prelaze.

INCIDENTI NE JENJAVAJU – GRAĐANI NA OPREZU

Asistencija komunalnim inspektorima, osim u ulicama Uralska i Patrisa Lumumbe, pružana je i u reonu ulica Marijane Gregoran i Salvadora Aljendea gde za sada nije bilo žrtava ni povređenih. Nije bilo ni na jednoj ni na drugoj strani. Nije bilo ni nekih ozbiljnijih incidenata. Za sada vlada mir mada su stanovnici Karaburme ipak na oprezu jer nije isključeno da će komunalci pokušati da se pojave u još većem broju koliko već danas. Za sada nisu uočeni na ovom području. 

Stanovnici Karaburme će u ovom delu grada sasvim sigurno održati javni red i mir bez obzira kolike snage budu poslate u ovaj deo grada. Od mnogih stanovnika ovog naselja može se čuti kako će sledeći put da im polome pi…

Komunalna Poicija - grad Beograd - Karaburma
Komentari građana

POZIV NA VELIKI PROTEST DA OTERAMO OVU FAŠISTIČKU GAMAD JEDNOM ZAUVEK

Levičarska organizacija Anarhosindikalistička Inicijativa (ASI) organizuje protest 12. jula o.g. pred sedištem tzv. komunalne policije u Mekenzijevoj ulici br. 31:

Komunalna-policija---Karaburma
Komunalci vi ste najveći hoštapleri, paraziti, ljudski otpad i kriminalci

ZA SVAKI ZLOČIN SLEDI KAZNA

Pre samo nekoliko dana, 29. juna, kriminalci iz komunalne policije počinili su nezapamćen zločin. Naime, u Beogradu, na vidikovačkoj pijaci napali su Vladana Marinkovića, koji je prodavao lubenice kako bi prehranio sebe i svoju porodicu, zato što mu je roba virila desetak centimetara izvan tezge. Iako im je rekao da ne sme da se nervira jer je imao dva srčana udara, gamad iz komunalne policije mu je uzvratila pretnjom kako će uskoro da dobije i treći, koji je ubrzo i usledio. Vladan je umro, a komunalci su seli u svoja kola i otišli da traže novu žrtvu. Ubili su ga na perfidan i surov način, bez fizičkog kontakta, psihološkim terorom.

Ovaj slučaj je samo kruna višegodišnjeg iživljavanja fašista u plavom nad pripadnicama i pripadnicima radničke klase.

Svi se sećamo brojnih prebijanja, davljenja i maltretiranja ljudi koji nisu imali kartu za prevoz od strane ovih nasilnika koji uživaju zaštitu države. Da im nije njihovih uniformi i znački bili bi manji od makovog zrna, ali pošto im one omogućavaju legalno izvršavanje zločina, rešili su da tu privilegiju maksimalno iskoriste, prvo maltretirajući, a sada i ubijajući siromašne.

 

NAPAD NA BILO KOGA JE NAPAD NA NAS SAME – STOP DALJOJ REPRESIJI I NASILJU DRŽAVE KOJA TO NIJE

Zaštita radnica i radnika od nasilja komunalne policije svakako neće doći od strane države, jer ona upravo i podstiče njihovo nasilje. Moramo se povezati, samoorganizovati i solidarno braniti jedni druge u svakoj prilici od državnog nasilja.

U utorak 12. jula, u 17 časova, okupićemo se ispred sedišta ove kriminalne organizacije, u Makenzijevoj ulici 31, sa jednim jedinim zahtevom, ukidanjem komunalne policije! Pokažimo svojom brojnošću ovim modernim fašistima, slugama neoliberalnog kapitalizma da nećemo dopustiti da nas maltretiraju i ubijaju, već da smo spremni da se aktivno borimo protiv državnog nasilja.

Komunalne ubice, radnika ste ubile!

Svi na protest protiv fašista u plavom!

 

Pogledajte svedočenja o nezapamćenoj torturi nad građanima Srbije. Dok kriminalci imaju sve privilegije građani Srbije imaju torturu nezapamćenu od vremena nacističke Nemačke. Uverite se sami:

https://www.facebook.com/events/1142750112414400/

 

Fašistička tvorevina - privatna vojska Vučića i Malog
Fašistička tvorevina – privatna vojska Vučića i Malog

 

Komunalci priveli prodavačicu lubenica na Karaburmi VIDEO

POBUNA NA KARABURMI! Prodavci metalnim šipkama prebili komunalce! – slobodnimediji.com

NAPAD NA KOMUNALCA: Policija na Karaburmi jedva savladala nelegalnog prodavca – srbijadanas.com

ODMAZDA ZBOG PREMINULOG PRODAVCA ILI…: Tokom kontrole žena PREBILA KOMUNALCA metalnom šipkom! (VIDEO) – bktvnews.com

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Kategorije: 

 

PROBUDI SE … (sa prevodom – CC)

 

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili bilo u novcu bilo u opremi, hrani, obući i odeći, plaćanju računa koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!       

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

2 Comments

 1. Svaka čast za sajt, i inicijativu. Jedan od retkih pravih medija, u moru lažnih i dezinformacija. Nastavite sa radom. Jedina primedba – ako već pišete na engleskom, pišite pravilno.
  New violence against sellers of watermelons of Municipal police! Today, Karaburma, target was WOMEN!

  * were women ili *was a woman

  • Hvala od srca Aleksandra.
   I hvala puno na ispravci. Nemamo profesionalne prevodioce nego se eto tako još uvek snalazimo. Ponudićemo mesto na sajtu nekom prevodiocu ili agenciji za prevođenje a da nam bar jedan tekst prevede nedeljno sa i na engleski, pa nadamo se da će biti zainteresovanih u interesu najšireg auditorijuma.
   HVALA još jednom i želimo Vam SVE NAJBOLJE!

   Global Media Planet INFO

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*