POGLEDAJTE! Italijani hvale Rusiju a rugaju se EU nakon što je Putin poslao pomoć za borbu protiv virusa korona

Dok EU nije uspela da obezbedi pomoć Italiji, Rusija je poslala vojne zdravstvene radnike, virusologe i opremu da se izbori sa pandemijom. PHOTO: Sputnik International

Dok EU nije uspela da obezbedi koordinisanu pomoć Italiji na vreme da spreči rapidno širenje virusa korona, Rusija je momentalno reagovala i poslala svoje vojne zdravstvene radnike, virusologe i opremu koja bi pomogla zemlji da se izbori sa pandemijom.

Jedan video postao je viralan, zadobivši veliku pažnju javnosti. Na tom videu se vidi kako jedan Italijan zamenjuje zastavu Evropske Unije – Ruskom zastavom. On je to učinio u znak zahvalnosti Moskvi za pomoć u borbi protiv korona virusa, koji je najteže pogodio ovu zemlju. 

Prijatelj u nevolji je jedini pravi prijatelj

Federico Cane, iz mesta Omegna na severu Italije, objavio je na Facebook-u video sledeće sadržine. On uzima zastavu EU koja je stajala pored Italijanske zastave, zatim je savija, pakujući je, protestno okreće naopačke i sklanja je. Zatim iznosi rusku zastavu koju postavlja do Italijanske, uz poruku na parčetu papiru sledeće sadržine: “Grazie Putin, Grazie Russia” – “Hvala Putine, Hvala Rusijo”.

Za kratko vreme ovaj Video, koji možete pogledati niže u ovom članku, zabeležio je više od 580.000 pregleda i preko 44.000 deljenja.

Poruka koju je ovaj italijan postavio uz njegov video glasi:
“Ovo je način na koji mi razmišljamo. Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj. Hvala Predsedniče Putin. Hvala Rusijo.”

| This is the way we think. A friend in need is a friend indeed. Thanks, President Putin thanks Russia.

| Noi la pensiamo così gli amici si vedono nel bisogna grazi presidente Putin grazie Russia 

Pogledajte VIDEO

Dobro jutro – Dante Cattaneo

Dante Cattaneo, saveznik Mattea Salvinija i zamenik gradonačelnika komune Ceriano Laghetto u Lombardiji, podelio je svoj video u kojem se zahvaljuje Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ruskom narodu na pomoći. Ono što je on nazvao simboličnim gestom, obukao je duks jaknu sa natpisom “Rusija”.

Uz video ide poruka: 

“U Italiju dolazi 9 aviona sa 100 lekara virusologa, 8 brigada lekara i medicinskih sestara i medicinska i zdravstvena oprema. Ko ih je poslao? Merkel? Macron? Evropa? Ne, Rusija Vladimira Putina! Jedna reč: HVALA! Dobro jutro ??❤??  

*u međuvremenu broj aviona iz Rusije za hitnu pomoć Italiji popeo se na 15 aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona – prim.aut. – što možete ispratiti OVDE 

VIDEO


In arrivo in Italia 9 aerei con 100 medici virologi, 8 brigate di dottori e infermieri e attrezzature mediche e sanitarie.
Chi li ha mandati? La Merkel? Macron? L'Europa? No, la Russia di Vladimir Putin.
Una sola Parola: GRAZIE! ??❤️??

Coming to Italy 9 planes with 100 virologists doctors, 8 brigades of doctors and nurses and medical and health equipment. Who sent them? Merkel? Macron? Europe? No, Vladimir Putin's Russia.
One word: THANK YOU! Good morning ??❤️??

“Prijatelji se prepoznaju u trenucima potrebe. I Evropa pere ruke. Hvala Putine!” – Fabrizio Santori

Još jedan video zahvalnosti pomoći Rusije Italiji ismejava izostanak reakcije EU. Ovaj video pokazuje da su ruski avioni sleteli u Italiju, a zatim snimak predsednice Evropske komisije Ursule von der Leien koji pokazuje kako da opere ruke.„Prijatelj u nevolji je zaista prijatelj“, piše u tekstu. „I Evropa pere ruke.“ 

VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je prošle subote da će poslati medicinsko osoblje i zalihe u Italiju nakon što je telefonom razgovarao sa premijerom Giuseppeom Conteom. Prvi vojni avion s očajnički potrebnim zalihama stigao je u Italiju već sledeće noći.

EU nije reagovala na očajničke molbe i pozive za pomoć Italiji

Od telefonskog poziva u subotu, 15 ruskih aviona Il-76 dopremilo desetine medicinskih timova, na stotine vojnih virusologa, opremu za dijagnozu i dezinfekciju u italijansku vazduhoplovnu bazu Pratica di Mare, tik uz Rim. Ruski lekari radiće u gradu Bergamo u Lombardiji, najteže pogođenom gradu Italije.

EU nije uspela niti htela da reaguje na očajničke molbe Italije za dodatnom isporukom medicinske opreme, jer je zemlja postala epicentar pandemije u Evropi i suočila se sa ogromnim pritiskom na svoj zdravstveni sistem.

Najznačajnija pomoć stigla je prošle nedelje kada je EU odlučila da dodeli Italiji svu preostalu kinesku donaciju, koja je uključivala testne setove i maske.

Dana 11. marta, u trenutku kada je Italija imala preko 12.400 potvrđenih slučajeva virusa korona, njen čovek za EU Maurizio Massari kritikovao je EU blok zbog nedostatka reakcije na krizu.

Italijanski ambasador u EU: Italiji je potrebna pomoć Evrope! 

“Italija je već tražila da se aktivira Mehanizam civilne zaštite Evropske unije za isporuku medicinske opreme za individualnu zaštitu”, napisao je u Politico op. „Ali, nažalost, nijedna zemlja EU nije se odazvala pozivu Komisije. Samo je Kina reagovala bilateralno. Svakako, to nije dobar znak evropske solidarnosti. “

Italian ambassador to the EU: Italy needs Europe’s help!

Otkako je epidemija koronavirusa počela u Kini krajem prošle godine, Italija je postala jedna od najugroženijih zemalja na svetu, sa blizu 64.000 potvrđenih slučajeva i oko 6.100 smrtnih slučajeva u ponedeljak. Testiranje na bolest često je ograničeno na one koji su se prijavili u bolnicu, što znači da je većina slučajeva možda ostala neotkrivena.

Italija ima najveću smrtnost na svetu – što analitičari pripisuju proporcionalno starijoj populaciji. Čini se da je broj smrtnih slučajeva vezanih uz koronavirus u Italiji usporio, a vlasti su u ponedeljak za dva dana prijavile manje dnevnih povećanja novih slučajeva.

Ruska vojska dostavlja medicinsku pomoć u vazdušnoj bazi blizu Rima – VIDEO

Sputnjik, Politico, drugi izvori

Priredio: Duško Velkovski novinar međunarodne i evropske federacije novinara (IFJ, EFJ)

Global Media Planet INFO

Preporučeno: 

Imamo malu molbu za vas

U svetu lažnih vesti, nikada nije postojala veća potreba za kvalitetnim novinarstvom. Naša Misija je da pružimo najnovije i relevantne vesti iz ljudske perspektive. Ali to ne možemo bez vas.

Za razliku od mnogih drugih – želimo da naše novinarstvo bude potpuno slobodno i što je moguće otvorenije. Izlazak naših članaka, održavanje sajtova kao i celokupne strukture, zakup hostinga, domena kao i ostalih troškova zahteva mnogo vremena, novca i napornog rada. Niko ne objavljuje članke i vesti na način kako mi to radimo, dakle potpuno nezavisni od bilo kojih struktura moći, interesnih grupa ili pak pojedinaca, pa nam pomozite da tako nastavimo i dalje.

Vaša mesečna podrška će napraviti razliku. Hvala vam. 

PayPal

Global Media Planet INFO – vesti o pravom svetu oko vas

*Prilikom prenošenja tekstova, članaka, video, audio snimaka, fotografija kao i ostalog materijala, citiranja istih u kompletu ili u delovima obavezno navesti izvor uz link prema izvoru.  

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*