POLIO VAKCINA – MIT KOJI JE TRAJAO 60 GODINA! – prvi deo


POLIO VAKCINA – MIT KOJI JE TRAJAO 60 GODINA! – prvi deo

VAKCINE – ZAŠTO IM KAŽEMO NE?

I. PROMENA DEFINICIJE BOLESTI

Informacije o samoj bolesti sa sajta Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije: “U 90-95% slučajeva zaraza ne izaziva nikakve simptome, dok u 3% slučajeva virus prodire u centralni nervni sistem. Tu izaziva aseptični meningitis, i u 0,1-0,5% slučajeva uništava motorne neurone i dovodi do slabosti mišića i paralize. Polovina onih koji dožive paralizu kroz mesec dana (maksimalno 6 do 8 meseci) doživi povraćaj funkcije, a četvrtina delimično povrati paralizovane funkcije. Mogući su smrtni slučajevi kada paraliza onemogući normalno disanje i gutanje. Neki od ovih pacijenata se mogu spasti aparatima za veštačko disanje, koji se primenjuju do oporavka funkcije ili doživotno.”

Pogledati prilog: Dečija paraliza – Poliomijelitis – polio – Poliomyelitis

 

U članku iz 1949. godine vidimo da jedan od 500 obolelih od poliomijelitisa završi u bolnici, ostali imaju simptome gripa. I od tih hospitalizovanih pacijenata, polovina se potpuno opravljala, trajna paraliza je bila izuzetak i veoma retka komplikacija. Kao mere za kontrolu u slučaju epidemije preporučuju se izbegavanje gužvi, lagane vežbe bez mnogo napora i ležanje u krevetu ukoliko se pojave simtomi gripa. Drastično različito od današnjih senzacionalističkih naslova, poput ovog iz 2013. “Srbiju napada dečija paraliza” u cilju dizanja panike i pospešivanja potrošnje polio vakcine – naravno do najavljene epidemije nije došlo.

 

Prilog: SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA UPOZORAVA NA OPASNOST

ALARMANTNO: Srbiju napada dečja paraliza, 40 odsto dece nije vakcinisano

cerebralna-paraliza-2

 

Najgora je teška zloupotreba, jer dete sa slike zapravo boluje od cerebralne paralize!

 

Seven year old biracial disabled boy in wheelchair. Child has cerebral palsy.

 

23378763-Seven-year-old-biracial-disabled-boy-in-wheelchair-Child-has-cerebral-palsy--Stock-Photo-Global-Media
Sedmogodišnji dečak oboleo od cerebralne paralize

 

only-one-polio-case-2

Do uvođenja vakcine, svi ovi slučajevi smatrani su poliomijelitisom. Nakon što je uvedena vakcina, u slučajeve polia ubrajaju se samo oni gde je došlo do paralize koja je trajala minimum 2 meseca, a to se dešavalo kod jako malog procenta obolelih. Ostali pacijenti dobijali su drugačije dijagnoze – aseptični meningitis, koksaki virus, Guillain Barre sindrom, enterovirus, echo virus, acute flaccid paralysis (AFP) itd. Tako je prividno drastično smanjen broj obolelih od poliomijelitisa, a zasluge su pripisane vakcini. Na tabeli je prikazano kako, sa uvodjenjem vakcine, opada broj prijavljenih slučajeva poliomijelitisa, a proporcionalno raste broj pacijenata sa dijagnozom aseptičnog meningitisa.

 

The-Los-Angeles-County-Health-Index-Morbidity-and-Mortality-Reportable-Diseases-2
The Los Angeles County Health Index: Morbidity and Mortality, Reportable Diseases

*Grafikon pokazuje kako sa opadanjem broja slučajeva polia, raste broj postavljenih dijagnoza akutne flakcidne paralize:

 

akutna-flakcidna-paraliza-2

 

Takvim promenama definicije, postigli su prividan pad broja obolelih sa uvođenjem vakcine, uz napomenu da je broj zabeleženih slučajeva već bio u padu u godinama pre Salkove vakcine:

Figure-5-Polio

Pre uvođenja vakcine, smrtnost je već bila u velikom padu:

13102679_273958229611185_5921822377645929084_n

*Pre vakcine, da bi se slučaj zaveo kao polio, bila je dovoljna dijagnoza postavljena u ordinaciji; od uvođenja vakcine, kao polio se računaju samo slučajevi koji su potvrđeni analizom stolice I cerebrospinalne tečnosti od strane CDC, gde je za veliki broj slučajeva bilo utvrđeno da je u pitanju drugi virus sa sličnim simptomima, što je takođe uticalo na manji broj priznatih slučajeva polia.
* U ovom kratkom snimku emisije, dr Tenpenny ukratko objašnjava gornje navode:

 

II. SLIČNOST SIMPTOMA POLIOMIJELITISA I TROVANJA PESTICIDIMA

*Stručnjaci širom sveta decenijama su upozoravali na identične simtome poliomijelitisa I trovanja DDT-jem, koji je pušten u široku upotrebu 1946. godine, nakon čega je zabeležen veliki broj slučajeva dečije paralize.
1. Simptomi trovanja: mučnina, povraćanje, vrtoglavica, trnjenje i slabost ruku, nogu, lica, glavobolja…

2. Simptomi poliomijelitisa: “Kod većine pacijenata, pre paralitičkog oblika, nema drugih simptoma, iako je moguća pojava simptoma sličnih gripu sa pojavom povišene telesne temperature, glavoboljom, bolovima u mišićima i zglobovima, mišićnom slabošću, mučninom, povraćanjem, prolivom, zatvorom, bolovima u grlu…”

Prilog: Šta je poliomijelitis (dečja paraliza)?

 

* Zaprašivanje dece. krava muzara (DDT se zadržavao u mleku), aviona, ulica…

 

polio-cjepiva-zaprasivanje

 

*Poluminutni snimak zaprašivanja dece u svim prilikama: tokom šetnje, užine, kupanja u bazenu…

 

 

*Dr Suzzane Humpfries, nefrolog, detaljno govori o vezi izmedju DDT-ja i broja pacijenata sa dijagnozom polia

 

 

*Grafikon koji pokazuje vezu između količine proizvedenih pesticida u SAD I slučajeva dečije paralize:

polio-incidence

III. DRUGE VAKCINE I INEKCIJE KAO OKIDAČ ZA DEČIJU PARALIZU

*Još od 1930-ih godina je poznato, i brojnim studijama potvrđeno, da bilo kakva inekcija/ubod drastično povećava verovatnoću manifestacije paralitičkog poliomijelitisa na mestu uboda (ruka, noga). Studija iz 1950:

Prilog: Inoculation and Poliomyelitis

 

*Studija rađena u Rumuniji pokazala je da je, od 31 slučaja dečije paralize izazvanih upravo vakcinom, od 1988. do 1992., 86% isprovocirano time što su deca u periodu od 30 dana nakon polio vakcine, primila drugu vakcinu ili inekciju

Prilog: Intramuscular injections within 30 days of immunization with oral poliovirus vaccine–a risk factor for vaccine-associated paralytic poliomyelitis.

*U Omanu je 1988. Izbila epidemija poliomijelitisa gde je 35% slučajeva poliomijelitisa kod beba od 5 do 11 meseci starosti bilo isprovocirano DTP vakcinom.

Prilog: Attributable risk of DTP (diphtheria and tetanus toxoids and pertussis vaccine) injection in provoking paralytic poliomyelitis during a large outbreak in Oman.

*U skladu sa tom činjenicom, u SAD je došlo do naglog porasta slučajeva dečije paralize, nakon što je uvedena DTP vakcina (protov difterije, tetanusa i velikog kašlja). I pored ovih saznanja, polio i DTP vakcina se decenijama daju zajedno, što može biti jedan od okidača za veliki broj slučajeva paralize izazvanih virusom iz vakcine.

Figure-1-Polio-copy1

IV. PRVE POLIO VAKCINE I PARALIZA IZAZVANA VAKCINALNIM SOJEM VIRUSA

*Malo je poznato da je prva polio vakcina testirana na 325.000 Afričke dece, ali njom ćemo se više baviti u drugom delu, obzirom da nakon toliko zamorčića, nije odobrena za ljudsku upotrebu.

Vaccination with the CHAT Strain of Type 1 Attenuated Poliomyelitis Virus in Leopoldville, Belgian Congo*

*Prva polio vakcina odobrena je 1954. godine. Napravio je Jonas Salk, objasnivši da je virus umrtvio formaldehidom. Ali, danas je poznato da je ova vakcina bila uzrok brojnih slučajeva poliomijelitisa, pa su je neke države, kao što su Idaho, Utah, Newark, zabranile.
*I u novinama iz tog vremena, možemo pročitati da su vakcinisani redovno oboljevali. Članak objavljen 1960. godine navodi da je na Rhode Islandu obolelo 74 lica, a za dva poslednja slučaja, koji se u njemu pominju, potvrđeno je da je 5-ogodišnja devojčica primila dve doze, a dvogodišnji dečak čak tri (naslov: RHODE ISLAND POLIO CASES MOUNT TO 74).

Prilog: The Lewiston Daily Sun – Jul 29, 1960

 

*Poznat je tragičan primer dr Altona Ochsnera, koji je imao akcije u jednoj od laboratorija koje su proizvodile polio vakcinu. Kako bi dokazao njenu bezbednost i efikasnost, javno je vakcinisano svoje unuke (na slici ih vidimo sa tablom na kojoj pise „polio pioneers“). Dečak je umro 48h nakon vakcinacije, a devojčica je doživotno ostala invalid.

Salkova-vakcina

*Iz svih navedenih razloga, 1963. Salkova vakcina zamenjena je oralnom polio vakcinom Alberta Sabina koja sadrži živi virus. I Centar za kontrolu bolesti (CDC) priznao je da je ova vakcina od 1980. Do 1999. bila uzrok čak 95% slučajeva polimijelitisa u SAD, te je 2000. godine u ovoj zemlji zabranjena, ali je nastavljeno sa njenim upornim plasiranjem širom planete, uključujući i Srbiju. „From 1980 through 1999, there were 162 confirmed cases of paralytic polio cases reported. Of the 162 cases, eight cases were acquired outside the United States and imported. The last imported case caused by wild poliovirus into the United States was reported in 1993. The remaining 154 cases were vaccine-associated paralytic polio (VAPP) caused by live oral poliovirus vaccine (OPV).”

Prilog: Polio Disease – Questions and Answers

 

*SRBIJA – 30 godina bilo je potrebno da javnost u Srbiji sazna da je ova vakcina kriva za slučajeve paralize kod dece: “Ukupno 15 mališana – 14 dečaka i jedna devojčica – dobilo je dečju paralizu od loših vakcina primljenih krajem osamdesetih. Kod sedmoro je paraliza nastupila na delu tela, dok su kod osmoro dva do četiri ekstremiteta ostala paralizovana.”

Prilog: SKANDAL SKRIVAN 30 GODINA Loša vakcina uništila život 15 mališana

 

*Nažalost, deca su do danas nastavila da oboljevaju, ispod je dokumentacija o slučaju iz 2007. godine

otpusna-lista

otpusna-lista.-2

 

*Dugo su trajali poku[aji da se zataška da je posle kampanje vakcinacije u organizaciji fondacije Bila Gejtsa 47500 dece i Indiji ostalo paralizovano. Izveštaj potvrđuje da je podeljeno baš toliko doza oralne polio vakcine, iako prethodne godine nije bilo slučajeva dečije paralize, i 47.500 mališana je obolelo od tzv Akutne flacidne paralize : “Furthermore, while India has been polio-free for a year, there has been a huge increase in non-polio acute flaccid paralysis (NPAFP). In 2011, there were an extra 47,500 new cases of NPAFP. Clinically indistinguishable from polio paralysis but twice as deadly, the incidence of NPAFP was directly proportional to doses of oral polio received.”

Prilog: Polio programme: let us declare victory and move on.

Prilog: Bill Gates’ polio efforts may have led to 47,500 children being paralysed

 

*SZO i CDC potvrdili su da je u Nigeriji od 2005. do 2007. 69 mališana ostalo paralizovano nakon što su primili polio vakcinu “the World Health Organization and the U.S. Centers for Disease Control reported that since 2005, 69 Nigerian children have been paralyzed by a polio virus derived from the oral vaccine.”

Prilog: Polio outbreak sparked by vaccine, experts say

 

*Prošle godine vođena je velika kampanja zastrašivanja kako se polio vratio u Evropu, samo su nekako zaboravljali da pomenu da su 2 slučaja u Ukrajini na koja su se pozivali – izazvana mutiranim virusom iz vakcine “Slučajevi dječje paralize zabilježeni u Ukrajini rezultat su mutacije sorte virusa kakva se koristi i u cjepivu”.

Prilog: Dječja paraliza vratila se u Europu

 

Odmah je poslato 3,7 miliona doza, ali Ukrajina se zahvalila i odbila da podeli deci vakcine kod kojih nije ispoštovan hladan lanac, pa je saopšteno da će biti uništene, ili prosleđene nekoj siromašnijoj zemlji.

Prilog: Ukraine could destroy 3.7m polio vaccines despite risk of major outbreak – The Guardian

 

Kada roditelji neće svojevoljno da truju decu, SZO traži da Ukrajina proglasi vanredno stanje kako bi sva deca primila vakcinu koja je i izazvala poliomijelitis kod dvoje dece.

Prilog: WHO Asks Ukraine To Declare A State Of Emergency. The Reason? Polio

 

Ubrzo potom, oralna polio vakcina istog proizvođača stiže u Srbiju. Teren je pripremljen širenjem panike o nestašici:

Prilog: RODITELJI STRAHUJU U domovima zdravlja nestašica “polio” vakcine, obavezne pred školu

Prilog: Dostupne sve obavezne vakcine

 

*Na uputstvu ove vakcine navodi se da može izazvati paralitički poliomijelitis kod deteta koje se vackiniše. Ili kod osoba sa kojima je u bliskom kontaktu

Prilog: KARAKTERISTIKA LEKA – PDF – vladin sajt, oficijelnsi sajt vlade Republike Srbije .gov.rs

 

paralicki-poliomijelitis

paralicki-poliomijelitis-2

*Osmogodišnji dečak iz Laosa je odmah nakon oralne polio vakcine ostao paralizovan, i 5 dana kasnije preminuo. SZO je potvrdila da je uzrok virus iz vakcine i da isti kruži već dve godine, jer ga vakcinisana deca izbacuju stolicom, a zbog loših sanitarnih uslova on dospeva do stanovništva. Obzirom da Laos nije imao slučajeva decije paralize od 1993, ovo znači da je vakcina vratila već zaboravljenu bolest. Naravno, kao rešenje vide masovnu vakcinaciju istom tom vakcinom koja je ubila dete.

Prilog: UPDATE 1-As world seeks to eradicate polio, Laos suffers vaccine-linked case – Reuters

 

*Na Haitiju su 2000. Godine zabeležena dva slučaja Akutne flakcidne paralize (kod dece od 9 meseci I 2 godine starosti) I u oba slučaja utvrđeno je da su deca obolela od virusa iz oralne polio vakcine. Ovim je, pored činjenice da vakcinalni soj virusa parališe decu širom planete, dokazano I da su AFP I polio zapravo ista bolest.

Prilog: [Poliomyelitis outbreak caused by vaccine-derived virus in Haiti and the Dominican Republic].

 

*U Omanu je izbila epidemija kada je procenat vackinsane dece sa 67% porastao na 87% i mnoga vakcinisana deca su obolela:

Prilog: Outbreak of paralytic poliomyelitis in Oman: evidence for widespread transmission among fully vaccinated children.

 

*U Rumuniji je tokom samo 4 godine 31 dete obolelo od poliomijelitisa izazvanog vakcinom (od 1988. do 1992.).

Prilog: Intramuscular injections within 30 days of immunization with oral poliovirus vaccine–a risk factor for vaccine-associated paralytic poliomyelitis.

 

*Sve sudbine su slične Lucijinoj. “Njezino tijelo živi sa samo četvrtinom vitalnih kapaciteta otkad joj je prije deset godina dijagnosticirana demijelinizirajuća polineuropatija. A sve kao posljedica cjepiva protiv polija (poliomijelitisa) u drugoj godini života. – Ne volim se toga prisjećati. Dva tjedna nakon cijepljenja počela je gegavo hodati, a mjesec dana kasnije posve je prestala hodati. Mogla je samo stajati – kaže Lucijina majka”

 Prilog: VRATITI OSMIJEH 

*I u Makedoniji, porodica je dobila odštetu od 100.000 dolara, zato što je devojčica, nakon polio vakcine koju je primila sa 4 meseca, obolela od dečije paralize.

 

 

*Đina Savićević je provela život kao invalid, jer je, kao još desetak mališana u Crnoj Gori, kao dete, posle polio vakcine ostala paralizovana.

 

ЉЕКАРИ КОТОРСКЕ БОЛНИЦЕ ХЛАДНОКРВНЕ УБИЦЕ?
Јуче је на сеоском гробљу у селу Јеленак у близини Даниловграда сахрањена мој…

Posted by Марина Јочић on Tuesday, 2 December 2014

 

* Italija – Alberto Tremante bio je zdrava beba, kao i njegov brat blizanac Andrea. Kada su napunili 9 meseci, socijalni radnici i lekar primorali su njihove roditelje da blizance vakcinišu, iako im je 6 godina ranije dete vec umrlo posle polio vakcine. Andrea je umro odmah, Alberto je preživeo. Mašina diše umesto njega. Ovaj video posvećen je svim zaboravljenim žrtvama vakcina i uništenim porodicama koje ostaju prepuštene same sebi

 

*SZO se naročito hvali kako su vakcinama iskorenili polio u Africi, ali aktivista i radio-voditelj Kihura Nkuba na Konerenciji o vakcinaciji, koji je organizovao National Vaccine Information Center , objašnjava da nije ni video slučajeve polia dok nisu krenule kampanje vakcinisanja, da je samo u bolnici u gradu Mbarara 600 dece umrlo nakon primanja polio vakcine, da se svešteniku pohabala odeća za sahrane koliko je koristi posle masovnog vakcinisanja, da je jedna majka koja ima četvoro dece, troje morala da vakciniše, a četvrto je sakrila, i da joj je samo to nevakcinisano preživelo …

 

Prilog: Vaccine Induced Polio –
Ugandan Kids Die By 1,000s

 

*Blog Virology analizira slučaj gde je beba primila 2 doze IPV (inaktivisane polio vacine) i trecu OPV (oralne polio vakcine), i od te treće doze obolelo od bolesti protiv koje je tri puta vakcinisano…pa se traži obrazloženje zašto ga prve dve doze nisu zaštitile, jer tome bi trebale služiti, i kako ga je treća, sa 6 meseci starosti, od zdrave bebe napravila invalidom. Eksperimenti na deci in vivo. Prvo su u Americi davali svoj deci OPV, pa posto je vakcina postala jedini uzrocnik bolesti, neko vreme su davali 2 doze IPV i trecu OPV, pa su na kraju oralnu slali samo siromašnim zemljama, a oni presli samo na IPV, šta li ce biti sledeći eksperiment…

Prilog: Oral polio vaccine-associated paralysis in a child despite previous immunization with inactivated virus

 

*Ruska Federalna služba nazora 2009. godine je izdala pismeno pojašnjenje u vezi polio vakcine (№ 17-17 / 1101 “O realizaciji SP 3.1.1.2343-08” Prevenciji dječije paralize u postvakcionalnom periodu “od 07.12.2009.). Prema tom internom dokumentu vrtići ne treba da dozvole boravak u vrtićima deci koja nisu vakcinisana protiv dečje paralize, jer je potrebno da se izoluju od dece koja su primila prvu i drugu dozu polio vakcine u periodu od 60 dana. U Ruskoj Federaciji odobrena je za upotrebu oralna polio vakcina, instrukcijom koju je 31.10.2001. utvrdio glavni državni sanitarni ljekar Rusije Oniščenko. Tamo je napisano da ” krajnje retko vakcinisani kao i osobe koje su u kontaktu sa vakcinisanim, su nosioci vakcinske bolesti koja se javlja ne češće od 1 u 3 miliona dece koja su vakcinisana. Da bi se ograničila cirkulacija virusa iz vakcine među ostalim osobama koji su u okruženju vakcinisanog djeteta, roditelji moraju da se pridržavaju strogih pravila lične higijene deteta posle vakcinacije (zasebni ležaj, posuđe, odvojena od druge dece, posteljina, odeća itd). “

 

Prilog: Dokaz stiže iz Rusije: SVEŽE VAKCINISANA DECA su potencijalni izvor ZARAZA i epidemija. OBAVEZAN KARANTIN ZA SVE vakcinisane !!! – 

 

Polio-vakcine

 

V. RODITELJI ZARAŽENI DOK SU PRESVLAČILI NEDAVNO VAKCINISANE BEBE

*Dominik Trenuto je 2009. godine dobio parnicu koju je vodio 30 godina, zato što je oboleo od dečije paralize dok je presvlačio svoju bebu koja je pre toga bila vakcinisana polio vakcinom. Virus iz oralne polio vakcine se izbacuje preko stolice, i nije prvi put da roditelj ostane paralizovan dok menja detetu pelene.

Na isti način je ostala paralizovana i Kay McNeary, zbog čega joj je takođe isplaćena odšteta.

Prilog: Around the Nation; Woman Wins $700,000 In Polio Vaccine Case

 

kao i profesor Bernard Reis, dok je presvlačio svog sina koji je vakcinu primio mesec dana ranije

Prilog: View Case REIS v. PFIZER, INC.

 

VI. MUTACIJE I REKOMBINACIJE VAKCINALNIH VIRUSA

*Pre skoro 30 godina, muškarac iz Velike Britanije je, prema važećem kalendaru imunizacije, vakcinisan protiv dečije paralize OP (oral polio) vakcinom. Kasnije je ustanovljeno da se, zbog poremećaja imuniteta, njegov organizam nije mogao izboriti sa oslabljenim polio virusom koji je u njegovom organizmu mutirao u formu koja izaziva paralizu i “naselio” se u probavnom traktu, tako da je sve vreme stolicom sirio opasan virus. Istovetni uzorci polio virusa otkriveni su i u uzorcima iz kanalizacije u Slovackoj, Finskoj, Estoniji i Izraelu. U siromašnim zemljama, koje n avelikim prostranstvima nemaju kanalizacioni sistem, na ovaj način nastaju epidemije dečije paralize.

*Virusolog Hiromu Yoshida sa Japanskog nacionalnog Instituta za infektivne bolesti upozorava: reke I kanalizacije postale su staništa novog tipa polio virusa – onog koji je nastao upravo iz vakcine protiv ove bolesti. Oslabljeni, ali živi virus iz OPV (oralne polio vakcine) u retkim slučajevima mutira u oblik koji može izazvati dečiju paralizu. Ovaj virus iz vakcine dospeo je u prirodne vode u regijama gde više nema divljeg soja polio virusa.

Prilog: Problems with eradicating polio – Science News

 

*Polio vakcina sadrži 3 tipa virusa (u toku je zamena dvovalnetnom). Zastrašujući su rezultati studija koji pokazuju da su virusi, osim mutacija, sposobni I za rekombinovanje I stvaranje novih sojeva. To je potvrđeno I ovom studijom rađenom na 70 slučajeva nesrećne dece koja su paralizovana vakcinacijom protiv polimijelitisa.

Prilog: Polioviruses with natural recombinant genomes isolated from vaccine-associated paralytic poliomyelitis.

 

*Brazilska studija potvrdila je da mutacije I rekombinacije vakcinalnih virusa izazvaju Guillain-Barré (GBS) sindrom, transverzalni mijelitis I paralizu lica – još jedna potvrda da je u pitanju ista bolest, ranije obuhvaćena nazivom “POLIO”.

Prilog: Rare adverse events associated with oral poliovirus vaccine in Brazil

 

*Stoga ne možemo biti spokojni time što je, nakon 6 decenija zataškavanja, SZO priznala da je OPV odgovorna za većinu današnjih slučajeva dečije paralize, I dala rok do 1. maja da se u celom svetu postojeća zameni dvovalentnom, koja ne sadrži tip 2 virusa koji se smatra glavnim krivcem za paralizu izazvanu vakcinom. Tim pre što smo gore videli da je se uputstvu nove vakcine navodi da može izazvati paralitički poliomijelitis kod deteta koje se vakciniše I kod lica sa kojima je u bliskom kontaktu.

Prilog: World has two weeks to replace problem polio vaccine: WHO – Daily Mail

 

VII. VAKCINA OD INAKTIVISANOG VIRUSA

*Oralnu polio vakcinu u razvijenim zemljama uglavnom je zamenila IPV, vakcina sa umrtvljenim virusom. Ona se daje u kombinaciji sa drugim vakcinama, u okviru petovalnetnih I sestovalentnih vakcina, usled čega je teško odrediti nuspojave samo ove komponente. Do danas, VAERS-u je prijavljena preko 61,000 loših rekacija na ove polivalentne vakcine koje sadrže I IPV

 

I preko 1.400 smrti !!!

 

Prilog: Found 1405 cases where Vaccine is 6VAX-F or DPIPV or DPP or DTAPHEPBIP or DTAPIPV or DTAPIPVHIB or DTIPV or DTPIHI or DTPIPV or DTPPHIB or IPV or TDAPIPV and Patient Died and Submission Date on/before ‘2015-09-30’

 

*Roditelji svakako nemaju opciju da detetu daju samo IPV, već su primorani da odigraju ruski rulet sa viševalentnim vakcinama. Nije utešno što su sastojci nove polio vakcine (navedeni na sajtu Centra za kontrolu bolesti) ćelije bubrega majmuna, serum dobijen iz kravlje krvi, antibiotic (neomycin, streptomycin), formaldehid… niti što ista institucija, u rubrici “nuspojave”, objašnjava da svaki lek, a vakcina nije lek, može imati za posledicu tešku alergijsku reakciju, uključujući I smrt.

***
U drugom delu, objavićemo informacije o virusima koji su polio vakcinom sa majmuna, na čijim bubrežnim ćelijama se gaje, preneseni na čoveka, izazivajući različite tipove kancera, HIV I mnoga druga oboljenja.

 

Ljiljana Kostić

 

Preuzeto sa stranice: VAKCINE – zašto im kažemo NE?

 

******************************

 

Prilog: VRATITI OSMIJEH: 

Pomozimo da Lucija diše! 

 

Lucija-Zaradic-majka-Jadranka-najljepsa-najbolja-djevojka-sa-carobnim-osmijehom-moja-Goga-je-vezba-srce-milo
Lucija Zaradić devojka sa čarobnim osmehom, puna života i želje za istim, volela bi da bude glumica

Voljela bih biti glumica. Glumila bih rado s Hrvojem Horvatom i Jelenom Perčin, oni su mi najdraži – s očaravajućim smiješkom na sitnom licu otkriva nam 12-godišnja Lucija Zaradić. Od školskih predmeta toj su maloj odlikašici najdraži glazbeni i hrvatski. Jako voli pjevati i čitati, a od pjevača najdraži su joj Giulliano te Eros Ramazzotti. Voli kad joj dođu prijatelji, kad se s najboljom prijateljicom Veronikom igra škole, a lutke su “razred”, kad s mamom šeta… Ono što nikako ne voli jest kad se prehladi. Tada, naime,  ne može kašljati ni disati. 

– Rebra me od kašljanja bole kao da će puknuti i onda ne mogu kašljati. A ako ne kašljem, to me počne gušiti, ne mogu udahnuti zrak – objašnjava ta krhka djevojčica  vezana pojasom u invalidskim kolicima. Malo tijelo još je izvijeno u stranu, premda su joj nedavno u kralježnicu ugradili dvije šipke, uz šest šarafa. Moralo se, jer su joj zbog skolioze pritisnuti i svinuti mišići, pluća, kukovi… Njezino tijelo živi sa samo četvrtinom vitalnih kapaciteta otkad joj je prije deset godina dijagnosticirana demijelinizirajuća polineuropatija. A sve kao posljedica cjepiva protiv polija (poliomijelitisa) u drugoj godini života. 

Nakon operacije još gore 

– Ne volim se toga prisjećati. Dva tjedna nakon cijepljenja počela je gegavo hodati, a mjesec dana kasnije posve je prestala hodati. Mogla je samo stajati – kaže  Lucijina majka Jadranka Zaradić detalje koji su naglavačke okrenuli život te zagrebačke obitelji. Lucija je mogla stajati sve donedavno, do posljednje operacije. Sada više ne može. Time su izgubili puno jer u stajaćem položaju mama je može lakše presvlačiti, a sada to mora činiti dok djevojčica leži. Jadranka, viša fizioterapeutkinja i viša radna terapeutkinja po struci, nakon skraćenog radnog vremena, kod kuće ima 24-satno, jer Luciju treba i noću okretati da ne bi dobila dekubituse, voditi je na toalet, u kadu, stavljati je u drenažne položaje, što je pak drastično otežano zbog implantata. 

Veliko srce prijatelja 

Lucijino stanje dramatično se pogoršava kad “pokupi” najobičniju virozu ili infekciju dišnih putova, a s nejakim imunitetom to nije rijetko. Zbog boli i gušenja koje izaziva nemogućnost kašljanja, tada boravi u Dječjoj klinici Srebrnjak, gdje je bila i prije dva tjedna na dnevnom boravku, jer mora biti prikopčana na pulsni generator, uređaj koji pomaže u odvajanju i uklanjanju sluzi od bronhalnih stijenki kad je ventilacija pluća vrlo slaba. Sve to gospođa Jadranka govori oklijevajući, jer nije joj ugodno ovako se otvarati javnosti. Kontaktirali smo s njima nakon što smo u redakciju primili pismo njihovih prijatelja, koji su naumili pozvati ljude dobre volje upomoć i skupiti novac za kupnju pulsnog generatora. “Lucija je dijete koje unatoč svim dijagnozama ima veliki osmijeh na licu, njezini ga roditelji tamo ponovno vraćaju svaki put kad njegov intenzitet počinje slabjeti, i zato je jako važno da ona ostane u svojoj obitelji, što će bez potrebnog joj uređaja postati nemoguće. Moramo nekako spasiti taj osmijeh!”, piše u pismu Renate Popijač, Jadrankine prijateljice. Uređaj stoji 107.929,64 kune i vratit će, uvjerili smo se, jedan od najljepših osmijeha viđen među dvanaestogodišnjakinjama!

I škola se uključila u akciju za kupnju uređaja za Luciju 

Lucija školu redovito pohađa i voli, a uz nju je na nastavi osobna asistentica Ivana Colić, inače apsolventica filozofije. 

– U klupi sjedimo skupa, kad se umori od pisanja, ja nastavim pisati, pridržavam joj ravnalo dok crta – kaže I. Colić. Mama Jadranka ističe da je Osnovna škola kralja Tomislava, koju Lucija pohađa, izuzetno senzibilizirana za djecu s posebnim potrebama. Uvijek zajedno nalaze rješenje i realiziraju ih, kao što je to bio slučaj i s adaptacijom toaleta i ugradnjom dizala. – Imamo petero djece s posebnim potrebama, od kojih četvero u invalidskim kolicima i jedno s motoričkim oštećenjima. Škola ima njegovateljicu se koja brine o njihovim higijenskim potrebama tijekom nastave, pomaže im na izletu, kod ručka i užine – kazala je ravnateljica Tanja Baranić. Upravo je njegovateljica Ivana Kušlan inicirala da se i škola uključi u prikupljanje pomoći za kupnju uređaja maloj Luciji. Lucija školu redovito pohađa i voli, a uz nju je na nastavi osobna asistentica Ivana Colić, inače apsolventica filozofije.

Broj računa za prikupljanje novca za kupnju uređaja VEST MODEL 205 jest: 2360000 – 3115572878. 

Autor:
Romana Kovačević Barišić

Večernji.hr

Vezani članci:

EKSKLUZIVNO! Vakcine i priča jednog Fizioterapeuta! TOP PRIČA: Fizioterapeut progovorio o vakcinama!

 

Kome su potrebne masovne vakcinacije i “epidemije”? – Dr. G.P. Červonskaja 

PRIČA KOJU NAM PRIČAJU: “Samo vakcinacijom se može svijet spasiti od epidemija.” Verujete li u ovo?

 

CJEPIVA: Cijepiti ili ne? Blog učiteljice

Sve veći porast dijabetesa tipa 1 kod djece do 14 godina po stopi od 9% GODIŠNJE, sve veći broj epilepsije kod djece, poremećaja u ponašanju, kao i alergija. Bilo bi dobro da to netko usporedi sa sve većim brojem cijepljenja i cjepivima čija se kvaliteta NE kontrolira.

Robert Koch Institute: Necijepljena djeca su zdravija!

Sada je i službeno dokazano: Cijepljenje narušava zdravlje!

SVE ŠTO NISTE ZNALI MOŽETE PROČITATI U KATEGORIJI: VAKCINE / CJEPIVA

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati: Sunce, Mjesec i ISTINA!

 

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti preko PayPal-a na GlobalMediaPlanet@gmail.com 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*