Turski mediji: Plan za državni udar nastao je u Srbiji, vojnoj bazi SAD Bondstil


Turski mediji: Plan za državni udar nastao je u Srbiji, vojnoj bazi SAD Bondstil. Vođa pobune, turski pukovnik Tanžu Poshor bio je pripadnik KFOR-a, a u Ankaru je došao baš pre puča.

Neuspeli vojni puč u Turskoj organizovan je u američkoj vojnoj bazi u Srbiji “Bondstil”, koja je pod komandom NATO na Kosovu (KFOR), izveštavaju mediji u Turskoj.

Oni navode da je sumnjivo to što je jedan od vođa državnog udara, pukovnik turske vojske Tanžu Poshor služio kao pripadnik KFOR-a. U Ankaru je došao svega nekoliko dana pred puč.

vucic-nato-620

Presretnuti pozivi

Prema navodima turskog “Hurijeta”, Poshor, koji je nekad bio šef obezbeđenja predsednika Turske, tražio je nekoliko slobodnih dana protekle nedelje, baš pre nego što se pokušaj državnog udara dogodio.

– Njegovi šefovi iz NATO-a u Srbiji dozvolili su mu da otputuje u Ankaru i aktivno učestvuje u pokušaju svrgavanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. – piše “Hurijet” i naglašava da je Poshor povređen u borbama na ulici u petak, a nakon toga priveden.

List dodaje da su presretnuti njegovi telefonski pozivi iz kojih je jasno da je bio jedan od glavnih organizatora pobune u kojoj je stradalo 290, a povređeno čak 2.000 osoba.

– Razgovarao je sa piscem Tundžajem Opčinom, bliskom imamu Fetulahu Gulenu, koji živi u SAD i kog je režim u Ankari označio kao mozak cele operacije – otkriva “Hurijet”.

srbija-nato-2016

Vašington organizaovao puč

Turski list podseća da je Erdogan već javno okrivio Vašington za organizovanje puča, kao i da su pohapšeni visoki vojni zvaničnici svi do jednog završili američke akademije.

– Nakon informacije da je i Poshor imao aktivnu ulogu u puču, sve upućuje na to da su američki obaveštajci baš u “Bondstilu” u Srbiji, planirali državni udar u Turskoj – zaključuje turski list.

vucic-nato

Većina Albanci sa Kosova

Tome u prilog idu i tekstovi u albanskim medijima, u kojima se navodi da su većina turskih generala i pukovnika odgovornih za izvođenje vojske na ulice poreklom albanci baš s Kosova.

– Od ukupno 29 uhapšenih generala i pukovnika čak 25 su albanskog porekla. Među njima su bivši komandant vazduhoplovnih snaga Turske, general Akin Ozturk i komandant Druge armije general Adem Huduti, koji vode poreklo sa Kosova. Jedan od organizatora vojnog udara je i general-potpukovnik Metin Idil, koji je takođe albanskog porekla. – pišu albanski portali.

Oni navode da je Huduti, pre preuzimanja komande nad turskom Drugom armijom, komandovao jedinicama na granici sa Rusijom i Grčkom, kao i da je bio na čelu turskih snaga u Avganistanu.

Albanski mediji navode da je Huduti rođen u Rečanu, u blizini Prizrena. Njegova porodica se preselila u Tursku kada je imao pet godina. Kad je reč o Ozturku, koji je negirao umešanost u puč, on poreklo vodi iz Kosovske Mitrovice.

Inače, analitičari veruju da su američki obaveštajci organizovali propali vojni puč u Turskoj iz osvete Erdoganu za ponovno uspostavljanje bliskih odnosa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Navodno, tvrde diplomatski izvori, kap koja je prelila času jeste Erdoganova odluka, koja još nije objavljena, da sa Rusijom nastavi projekat gasovoda “Turski tok”.

nato-full

Šiptar srušio ruski avion nad Sirijom

Među uhapšenima nakon neuspelog vojnog puča jeste i pilot Jusuf Kurt. Za njega turske vlasti tvrde da je srušio ruski borbeni avion 24. novembra nad Sirijom. On je takođe poreklom iz Srbije, albanac sa Kosova.

– Piloti koji su oborili ruski “Suhoj 24” su među onima koji su predvodili pokušaj državnog udara. Oni su uhapšeni. – naveo je turski ministar pravde Bekir Bozdag.

Mediji navode da je Kurt poreklom iz sela Bukoroc kod Prizrena na Kosovu, Srbija, ali da je rođen u Turskoj. On je, kako ga opisuju, jedan od vrhunskih pilota turske vojske, koji je leteo na borbenim avionima F-16.

Upravo je granatom iz tog aviona u novembru pogodio ruski “SU-24”, koji je pao na teritoriju Sirije. Tom prilikom stradao je jedan od dva ruska pilota Oleg Peškov. Njega su džihadisti pogodili nakon što se katapultirao iz pogođenog aviona, dok se spuštao padobranom. A onda su ga brutalno dokrajčili kad je ranjen pao na zemlju.

Zbog tog incidenta Rusija i Turska su umalo zaratile. Ruski predsednik Vladimir Putin, ipak, nije odgovorio silom, već je Ankari uveo ekonomske sankcije. One su bile na snazi sve do kraja juna, kad se Erdogan zvanično izvinio Moskvi za rušenje ruskog aviona.

Podsetimo da je vojska Srbije pod direktnom komandom NATO snaga i da su NATO generali stacionirani u generalštabu u Beogradu pa se može nedvosmisleno zaključiti da su srpske vlasti znale za pripremu puča a koliko su, da li su i ko je još sve umešan u isti utvrdiće dalja istraga turskih vlasti.

Nazi-EU

Revolucija kao posao – Izvozna šansa Srbije

Podsetimo takođe da je Srbija međunarodni centar i najveći izvoznik to jest organizator i strateg obojenih revolucija širom sveta. Centar CANVAS sa sedištem u Beogradu organizovao je državne prevrate, “spontane” revolucije koje nikako nisu bile spontane već vrlo dobro isplative što u američkim zelenim dolarima, što u ostrvima širom sveta (predsednik Maldiva je platio čitavim jednim ostrvom), sa vrlo velikim uspehom! Naravno centar CANVAS to nesmetano radi i dalje i ove usluge mogu se naručiti direktno ili putem posrednika. Svaki dogovor je moguć. Za više informacija možete nazvati i vladu Srbije.

A za više informacija kako se ruše režimi širom sveta po sada već brendiranom srpskom receptu pogledajte ovaj video prilog:

Revolution Business – CANVAS: Posao Revolucija – VIDEO

 

Revolution is a fashion line

 

Preporučeno: Na insistiranje Vučića Skupština Srbije usvojila: NATO U SRBIJI!

Preporučeno: Beograd na vodi, poprskan krvlju! EKSKLUZIVNO: Kako se gradnja kula na Savi koristi za šverc oružja i pranje para!

Preporučeno: Srbija sprečila teroristički napad na SAD! | Air Serbia – najpovoljniji prevoz putnika i raketa

Preporučeno: VELIKI PREOKRET: FRANCUSKA NEĆE VIŠE SA AMERIKOM – HOĆE SA RUSIJOM!

Preporučeno: SAD I TURSKA ZAOŠTRAVANJE: Keri preti Turcima izbacivanjem iz NATO, Jildirim uzvraća!

Prethodno: TURSKA UŽIVO – PONOVO NEREDI U CELOJ TURSKOJ! Vojnici pucaju na policiju u Ankari, pucnjava i na aerodromu u Antaliji – (opširan izveštaj)

Prethodno: VOJNI UDAR U TURSKOJ

Preporučeno: Neuspješni vojni udar u Turskoj: Još jedna krvava, neuspjela američka pogreška

 

Global Media Planet INFO – prava istina je skrivena daleko od očiju običnih ljudi

SAMO TRI STVARI SE NE MOGU DUGO SKRIVATI: SUNCE, MESEC I ISTINA!

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam možemo i nadalje ponuditi kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostale troškove kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!       

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*