“Priča o vakcinaciji je borba protiv slobode govora!” – Mirjana Bobić Mojsilović

Da li bi i Robert De Niro i Noam Chomsky trebali biti obuhvaćeni krivičnim prijavama zbog slobode govora? - zapitala se doajen slobodne ljudske misli, kultna novinarka i slikar Mirjana Bobić Mojsilović u emisiji TV Prva koja je išla uživo.

“Priča o vakcinaciji je borba protiv slobode govora!” – Mirjana Bobić Mojsilović – VIDEO

  • Da li bi i Robert De NiroNoam Chomsky trebali biti obuhvaćeni krivičnim prijavama zbog slobode govora? – zapitala se doajen slobodne ljudske misli, kultna novinarka i slikar Mirjana Bobić Mojsilović u emisiji TV Prva koja je išla uživo. Svakako da jednostavno ne smete propustiti nijednu reč Mirjane Bobić Mojsilović jer se radi o osnovnim postualatima SLOBODE kao najviše vrednosti ljudskog postojanja a ko to puca u nju (slobodu – prim.aut.) i to rafalnom paljbom saznajte u ovom kratkom video prilogu.

https://www.facebook.com/150minuta/videos/917916915039681/

 

Ima li šta da se doda nakon njenih reči?

Global Media Planet INFO

 

VAXXED: Od zataškavanja do katastrofe (Dokumentarac koji nečete gledati na televiziji)

“Ako izgubite slobodu medija, ako izgubite slobodu informiranja, izgubili ste demokraciju.” UPRAVO TO NAM SE I DOGODILO

Danas mediji prešućuju i prekrivaju najveci genocid, genocid nad našom vlastitom djecom!!!

EXCLUSIVE: Expert debate held in Bruxelles – “Vaccine safety under questionmark” – Photos & Video

 

Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana Bobić Mojsilović rođena je 29. juna 1959. godine u Beogradu. Nakon Prve beogradske gimnazije upisala je Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo, gde je diplomirala. Novinarstvom se bavi od 1979. godine kad je postala saradnik „Omladinskih novina“ i „Duge“. Bila je urednik u časopisu „Intervju“, a zatim urednik-autor u „Dugi“. Pisala je za NIN, Mladinu, Danas, Oslobođenje, Nedelju, Politiku, TV reviju, Stav, Demokratiju itd.[2] Radila je više emisija na televiziji kao što su Ovo vas još nisam pitala (TV B92), Pogodi ko dolazi na večeru koju je vodila na Enter televiziji. Pored pisanja bavi se i slikanjem.

Mirjana Bobić Mojsilović ima sestru bliznakinju, Zoricu Tomić, koja takođe piše i izdala je nekoliko knjiga iz oblasti komunikologije i kulturologije koju predaje na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Mirjana je kolumnistkinja u Večernjim novostima. Njena kolumna nosi naziv Srce pod pritiskom.

O delima

Prva knjiga koju je izdala bila je Baba nemoj ništa da me pitaš (1997). To je zbirka kraćih priča o ljubavi, ženama i njihovim smešnim, tužnim, zabavnim i dosadnim muškarcima. Jedna od priča pod nazivom Dragulj Beograda objavljena je u Antologiji pripovedaka srpskih književnica Rajka Lukača.

Drama Suze su okej (1999) je integralni tekst istoimene drame koja se izvodila u Narodnom pozorištu u Beogradu. To je priča o pesnicima i o njihovoj želji da se ostave trag u životu.

Dnevnik srpske domaćice (2000) govori o Titovim pionirima u Miloševićevoj Srbiji i o svemu što nas je potresalo u tim vremenima. Objavljena je 2002. godine je u Francuskoj, u izdanju L’age d’homme i u italijanskom Publikem-u.

Roman Hepi end (2002) govori o četrdeset godina staroj Ljubi, profesorki engleskog jezika koja traga za ljubavlju, a ujedno ima strah od starenja.

U romanu Majke mi, bajka (2003) i dalje je glavni lik profesorka Ljuba koja se pita da li je srećan kraj moguć samo u bajkama ili je moguć i u životu. Traži način da spase svoj život uprkos mogućnostima koje su sve manje.

Ono sve što znaš o meni (2005), naslov knjige preuzet je iz pesme Arsena Dedića. Roman je objavljen oktobra 2006. godine u Francuskoj u izdanju – {Editions de fallois}-.

Drama Imitacija života (2004) govori o devedesetim godinama dvadesetog veka u Srbiji i o tranziciji u kojoj trenutno živimo.

Roman Tvoj sam (2006), razlikuje se po tome što glavni junaci nisu više žene već jedan muškarac, jedan iznevereni muž koji tek nakon smrti svoje voljene žene otkriva da ga je varala i to saznaje zahvaljujući ogrlici koja je sastavljena od poludragih kamenja i u kojoj svaki kamen simboliše po jednog ljubavnika.

Srce moje (2007) je roman o dvoje zaljubljenih pisaca koji su se u prošlosti voleli i sada svako u svojoj knjizi piše o toj ljubavi na svoj način.

Bibliografija

Izvor: Wikipedija, slobodna enciklopedija

Photo: Intermagazin.rs
Mirjana Bobić Mojsilović | Photo: Intermagazin.rs

 

Preporučeno:

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! Naš rad više neće biti moguć bez vaše podrške… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project. Our work wouldn’t be possible without your help… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*