Prosvjed za slobodu izbora pri cijepljenju


Prosvjed za slobodu izbora pri cijepljenju

Dana 09.04.2017 u 11h na Trgu Francuske Republike u Zagrebu te na Splitskoj Rivi u isto vrijeme održat će se mirno okupljanje pod inicijativom mnogih zabrinutih roditelja koji su odlučili i na ovaj način odgovoriti represivnim mjerama i pritisku medija te cjelokupnog zakonodavnog i zdravstveno-obrazovnog sistema koji nameće obvezu cijepljenja djece.

Mi, koji poštujemo i zagovaramo slobodu izbora, ne možemo dopustiti oduzimanje roditeljskih prava i prava naše djece, te smo svjesni pritiska koji se, radi političkih i korporativnih interesa, vrši na pravne, zdravstvene i socijalne radnike, radnice i roditelje, a najmanje poradi dobrobiti djece. Ovo je priča o borbi za slobodu svakoga od nas.

• Bez ispunjenja najosnovnijih pretpostavki propisanih zakonima Republike Hrvatske za pristupanje cijepljenju – informirani pristanak i utvrđivanje preosjetljivosti na sastav cjepiva prije cijepljenja – odgovorni roditelji u Hrvatskoj nisu u mogućnosti dati suglasnost za cijepljenje svoga djeteta.

• Cijepljenjem zdrave djece bez prava na informirani pristanak (a to podrazumijeva i upoznavanje s kontraindikacijama, rizicima, sastavom cjepiva i nuspojavama cijepljenja) i/ili bez prethodnog utvrđivanja preosjetljivosti djeteta na sastav cjepiva, zdrava se djeca izlažu brojnim nuspojavama među kojima su i teška i trajna oštećenja zdravlja, a katkada i smrt.

• Ustrajanje na obavezi cijepljenja, bez prethodno ispunjenih nužnih uvjeta propisanih zakonom, za posljedicu ima i višestruko kršenje niza drugih zakona te, nepoštivanje ili ograničavanje raznih prava roditelja i njihove djece, ali i pedijatara, propisanih međunarodnim konvencijama kojih je potpisnica i Republika Hrvatska.

• Umjesto zalaganja za objektivno isticanje prednosti i nedostataka cjepiva i cijepljenja, za sigurnost cjepiva, za poštivanje prava svakog pacijenta na slobodu odlučivanja i za partnerski odnos liječnik – pacijent, u Hrvatskoj je ustaljeno provođenje preventive zastrašivanjem, prisilom i kaznama, što dovodi do produbljivanja nepovjerenja u zdravstvenu struku i u sustav cijepljenja.

• Cijepljenje i u Hrvatskoj treba, po uzoru na europske zemlje s naprednijim poštivanjem ljudskih prava, postati preporuka kao i svaka druga zdravstvena terapija ili zahvat te se promicati i provoditi na osnovu znanstveno utvrđenih činjenica bez pogodovanja farmaceutskim i drugim lobijima, a u suglasnosti s roditeljima ili zakonskim skrbnicima djeteta i uz najveći mogući stupanj sigurnosti za svako dijete.

Mi nismo protivnici cijepljenja, mi smo odgovorni, zabrinuti roditelji koji traze PRAVO NA IZBOR. Gdje postoji rizik, obaveza ne može postojati i na nju ne pristajemo!

Sve informacije mozete dobiti na:

sloboda.izbora.hrvatska@gmail.com

 

Cijepljenje koje je u RH obavezno zakonom samo sebi “skače u usta”. Od roditelja se zahtjeva da poštuju zakon koji sam sebe ne poštuje! – pogledati VIDEO

https://www.facebook.com/stopobavezicijepljenja/videos/758743300944098/

 

Prosvjed za slobodu izbora pri cijepljenju – event

https://www.facebook.com/stopobavezicijepljenja/photos/gm.1823651821222532/761058894045872/

 

STOP obaveznom cijepljenju u RH – Facebook Page 

VAŽNO!!! MOLBA ZA DONACIJE!

https://www.facebook.com/stopobavezicijepljenja/posts/756396061178822

PREPORUČAMO SJAJNU GLAZBU I VIDEO URADAK:

https://www.facebook.com/stopobavezicijepljenja/videos/746037228881372/

 

 

PREPORUČAMO:

 

Global Media Planet INFO – prava istina skrivena je daleko od očiju običnih ljudi!

Vakcine – Cjepiva

SAMO TRI STVARI SE NE MOGU DUGO SAKRIVATI: SUNCE, MJESEC I ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala što možete učiniti OVDJE 

Budite s nama jer smo mi tu zbog vas! 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

Podijelite ovaj članak sa drugima!

Hvala!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*