Protest Vojnog i Policijskog sindikata: “Vratite nam državu!”

Protest Vojnog i Policijskog sindikata Vratite nam državu
Protest Vojnog i Policijskog sindikata: "Vratite nam državu!" - Antivladini protesti u Beogradu protiv korupcije u vladi, parlamentu, ministara i predsednika države Aleksandra Vučića kao i diktature u Srbiji.

Protest Vojnog i Policijskog sindikata: “Vratite nam državu!”

Učesnici protesta u centru Beograda, koji su pod sloganom “Vratite nam državu”, organizovali Policijski sindikat i Vojni sindikat Srbije, zatražili su smene ministara unutrašnjih poslova i odbrane Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina, ali i “svih onih koji umesto za državu i narod, rade za partijske interese”.

Narod, Građani, Vojska i Policija zajedno za vladavinu prava, a ne kriminala, i socijalno odgovornu državu

Predsednici dva sindikata Veljko Mijailović i Novica Antić, najavili su da je današnje okupljanje prvo u nizu i pozvali građane, sindikate i udruženja da im se pridruže u borbi za vladavinu prava i socijalnu državu.

Mijailović je rekao da okupljene ujedinjuje poštenje, čestitost i briga za narod i državu u celini. “Došli smo ispred ove zgrade (Predsedništva Srbije) jer u njoj sedi čovek koji treba da brine o narodu i državi”, rekao je Mijailović.

Ako nam ne vrate državu opet ćemo doći da se u skladu sa zakonom obračunamo sa vama

“Ako nam ne vrate državu opet ćemo doći da se u skladu sa zakonom obračunamo sa vama”, poručio je Mijailović.

On je kritkovao aktuelnu vlast zapitavši: “Šta ste uradili osim što ste postavljali političke komesare po svim ministarstvima da vode računa o partijskim interesima”.

Ocenio je i da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova ista situacija i da se na rukovodeće funkcije postavljaju stranački kadrovi.

“Kolege su sinoć u Beogradu pokušale da privedu neke osobe, a iz kabineta ministra je stigao nalog da se puste”, rekao je Mijailović dodavši da je slična situacija i u drugim ministarstvima.

Zatražio je smenu ministara Stefanovića i Vulina ali i svih ostalih koji umesto za narod i državu, rade za sebe i partijske interese.

Ako to ne bude urađeno, najavio je on, okupljeni će ponovo doći i “obračunati se po zakonu”.

Aleksandar Vučić sme da se obrati građanima samo preko PINK-a i INFORMER-a dok Likana sme i na ulici

Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se obrati demonstrantima.

“Ovde ne sedi naš predsednik, jer da sedi, obratio bi vam se”, konstatovao je Antić.

Antić je rekao da je današnji skup, “iako simboličan, početak ustavobraniteljstva Srbiji”.

Oštro je kritikovao Vulina i prethodnog ministra odbrane Zorana Đorđevića zbog lošeg materijalnog i socijalnog položaja pripadnika sistema odbrane.

“Dnevno vojsku napušta šest ljudi”, rekao je Antić.

Nemam televizor a plaćam Vučićevu RTS taksu. Savršeno vas briga za siromašne.
“Nemam televizor a plaćam Vučićevu RTS taksu. Savršeno vas briga za siromašne.” – jedan je od transparenata koji se mogao vidti na Protestu

Protiv diktature za kakvu je Pinoče bio mala beba

Predstavnici Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i “Pokreta protiv diktature” takođe su oštro, kritikovali vlast uz ocenu da su svi okupljeni zajedno u borbi protiv režima.

Posle više obraćanja u Ulici Kralja Milana, okupljeni su krenuli u kraću protestnu šetnju centralnm gradskim ulicama, a protest je i formalno završen na Trgu Republike.

Protest je počeo je oko 14 časova ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu a oko 1.000 okupljenih je blokiralo deo Ulice srpskih vladara.

Saobraćaj je bio obustavljen od Terazija do Ulice kneza Miloša, kao i tokom šetnje Ulicom kneza Miloša do Doma Narodne skupštine i zatim preko Terazija do Trga Republike.

Učesnici protesta nosili su državne i sindikalne zastave, a broj okupljenih, tokom šetnje, po nezvaničnim procenama narastao je na oko 2.000 ljudi.

Skup je obezbeđivala redarska služba organizatora protesta a nije bilo incidenata.

Dva reprezentatvna sindikata policije i vojske smatraju da su “apsolutno svi” nosioci vlasti u Srbiji “zloupotrebili javne funkcije zarad lične koristi i koristi njihove kvazielitističke grupacije”.

Protest je podržalo više udruženja i građanskih inicijativa i pokreta, kao i sindikalnih i organizacija studenta među kojima i Nezavisni sindikat javnih službi Srbije i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine.

Na protestu su bile i zastave Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, radnika fabrike pumpi Jastrebac iz Niša, Pokreta protiv diktature…

Dva reprezentatvna sindikata policije i vojske smatraju da su “apsolutno svi” nosioci vlasti u Srbiji “zloupotrebili javne funkcije zarad lične koristi i koristi njihove kvazielitističke grupacije”.

Istovremeno, kako tvrde sindikati, “građani su obespravljeni i demoralisani” a “izvršen je pokušaj socijalne, finansijske i duhovne getoizacije”.

Oni traže državu prava kao i demokratske institucije, obustavljanje privatizacije javnih resursa, socijalnu sigurnost, besplatno školovanje i besplatno lečenje, kao i zakonom garantovanu apsolutnu slobodu javne reči.

Izvor: N1

https://www.facebook.com/psssgbgd/posts/10155224763463742

Više: POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE 

Više: Vojni Sindikat Srbije

Više: Protiv Diktature

https://www.facebook.com/www.vojnisindikatsrbije.rs/photos/rpp.1493261880914362/1922996631274216/?type=3&theater

 

https://www.facebook.com/protivdiktature/photos/a.232161553883651.1073741827.220866288346511/374225843010554/?type=1&theater

 

Preporučeno:

Megalomanski projekat Aleksandra Vučića BEOGRAD NA VODI zaustavila CIA i FBI

Beograd na vodi platila deca Plaestine kroz istorijsko pranje para Mila, Dahlana, Zajeda, Blera i Vučića
Beograd na vodi platila gladna deca Plaestine kroz istorijsko pranje para Mohamed Dahlana koji je dobio državljanstvo Srbije kao i Crne Gore a preko Mila, Šeika Bin Zajeda, Blera i Aleksandra Vučića

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak gde god to možete !

DMCA.com Protection Status

 

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*