Putin u Siriji proglasio pobedu i naredio povlačenje ruske vojske – VIDEO kompletan snimak i analiza rata u Siriji

Putin u Siriji proglasio pobedu i naredio povlačenje ruske vojske

Putin u Siriji proglasio pobedu i naredio povlačenje ruske vojske – VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin sleteo je jutros na aerodrom Hmejmim u Siriji. Predsednika Rusije dočekali su predsednik Sirije Bašar el Asad, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu i komandant ruske grupe u Siriji general-pukovnik Sergej Surovikin.

„Naređujem ministru odbrane, načelniku Generalštaba, da započne povlačenje ruske grupe u baze njihovog stalnog raspoređivanja“, rekao je Putin obraćajući se vojsci. Predsednik je naglasio da su ruske oružane snage zajedno sa sirijskom vojskom porazile najefikasniju grupu međunarodnih terorista u Siriji.

„Za dve godine Oružane snage Rusije su zajedno sa sirijskom vojskom pobedile najefikasniju grupu međunarodnih terorista. S tim u vezi doneta je odluka: značajan deo ruskog vojnog kontingenta u Siriji vraća se kući, u Rusiju”, izjavio je vrhovni komandant.

„Sa pobedom se vraćate u rodne krajeve, svojim najrođenijima, roditeljima, ženama, deci, prijateljima. Otadžbina vas čeka, prijatelji. Srećan put. Zahvaljujem vam na vašoj službi”, rekao je Putin razgovarajući sa vojskom u ruskoj bazi u sirijskoj Latakiji.

„Ako teroristi ponovo podignu glavu, nanećemo im napade kakve do sada nisu videli“, istakao je Putin. „Nikada nećemo zaboraviti žrtve i gubitke koje smo pretrpeli i ovde u Siriji i kod nas u Rusiji u borbi protiv terorizma“, istakao je Putin.

„Ali to nas neće navesti da stanemo i da se povučemo. To uopšte nije u prirodi našeg naroda. Naprotiv, ovo će nam dati dodatnu snagu da iskorenimo apsolutno zlo koje predstavlja međunarodni terorizam bez obzira ispod kakve maske se krio”, dodao je Putin.   

U martu 2016. godine Putin je doneo odluku o povlačenju većeg dela ruske vazduhoplovne grupe u vezi sa uspešnom realizacijom zadataka. Pritom, Rusija nije odustala od svoje obaveze snabdevanja oružjem i vojnom opremom sirijske vlade, kao ni od obučavanja vojnih stručnjaka.

Vazdušna baza Hmejmim i logistički centar mornarice u Tartusu još uvek funkcionišu. Osim toga, u Siriji radi i Ruski centar za pomirenje.

Nakon proglašenja pobede nad teroristima u Siriji Predsednik Ruske Federacije produžio je za Egipat gde je najavio zajednički projekat izgradnje nuklearne elektrane u vrednosti od 21 milijarde dolara. Nakon sličnog dogovora sa Turskom ovo je još jedan veliki projekat zajedničke saradnje u oblasti energetike.

Global Media Planet INFO

Syrian president Bashar al-Assad(left), Russian president Vladimir Putin (centre) and defence minister Sergei Shoigu visit the Hmeymim airbase in Latakia province. Photograph: SPUTNIK/Reuters
Syrian president Bashar al-Assad(left), Russian president Vladimir Putin (centre) and defence minister Sergei Shoigu visit the Hmeymim airbase in Latakia province. Photograph: SPUTNIK/Reuters

REFEED – President Putin paying surprise visit to Khmeimim Airbase – VIDEO

Putin orders start of withdrawal of Russian forces from Syria – VIDEO

Vladimir Putin makes triumphant visit to Syria airbase

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/posts/883540025141527

 

Putin In Egypt To Discuss Bilateral Ties, Middle East Situation
Putin In Egypt To Discuss Bilateral Ties, Middle East Situation

 

Preporučeno:

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

2 Comments

  1. How may I get English xlation?
    NWO pushed out of Syria, but it's not over with at all.
    Keep exposing the truth. We are watching, even as we see our internet being choked to death by corporatism crushing out citizenism.

    • You can choose your language on the top of the page (on the right).
      We always expose the truth. The game is over about Syria. Next Israel – Palestine and after that Libya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*