Skupština Srbije se premešta na novu lokaciju jer je stara “neupotrebljiva”

Skupština Srbije i dalje prazna. Zakletva poslanika se neće održati u Skupštini Srbije već u koncertnoj dvorani Sava Centra.

Skupština Srbije se premešta na novu lokaciju jer je stara “neupotrebljiva”

Beograd – 27.07.2020 

Kako piše časopis ALO u tekstu NIŠTA VIŠE NIJE ISTO Zakletva novih poslanika se neće održati u Skupštini Srbije, staro zdanje Narodne Skupštine Srbije će po svemu sudeći ostati prazno.

Kako navodi ovaj uvek dobro obavešteni list “Budući narodni poslanici zakletvu će, prema našim saznanjima, polagati u utorak, 28. jula, ali se to, zbog epidemije koronavirusa, koja se ne smiruje, neće dogoditi u zgradi Skupštine Srbije, već u velikoj sali Centra „Sava“, u kojoj se uglavnom održavaju koncerti.”

Dalje se navodi “Konstitutivna sednica će tamo biti održana iz praktičnih razloga, budući da je neophodnu distancu od najmanje metar i po između dve osobe mnogo lakše ostvariti u sali koja je znatno veća od one u zgradi Skupštine Srbije u kojoj su inače boravili poslanici. 

Neimenovani izvor časopisa „Alo“ iz Skupštine dodaje da je još neizvesno da li će zbog epidemiološke situacije za poslanike biti postavljen crveni tepih na kojem će ih čekati Garda, kao i da li će na početku zasedanja biti intonirana himna.

– Situacija je složena, cilj je i da se sve odradi kako pravila nalažu, po poslovniku, ali sa druge strane i da svako bude maksimalno zaštićen i bezbedan – navodi taj izvor.

On podseća da ovo neće biti prvi put da poslanici zasedaju u sali Centra „Sava“…

– Stariji se verovatno sećaju da su tamo narodni poslanici boravili neko vreme nakon 5. oktobra kada je zgrada Skupštine bila neupotrebljiva – podseća sagovornik „Alo“. 

Izvor: Alo

Preporučeno: 

Imamo malu molbu za vas

U svetu lažnih vesti, nikada nije postojala veća potreba za kvalitetnim novinarstvom. Naša Misija je da pružimo najnovije i relevantne vesti iz ljudske perspektive. Ali to ne možemo bez vas.

Za razliku od mnogih drugih – želimo da naše novinarstvo bude potpuno slobodno i što je moguće otvorenije. Izlazak naših članaka, održavanje sajtova kao i celokupne strukture, zakup hostinga, domena kao i ostalih troškova zahteva mnogo vremena, novca i napornog rada. Niko ne objavljuje članke i vesti na način kako mi to radimo, dakle potpuno nezavisni od bilo kojih struktura moći, interesnih grupa ili pak pojedinaca, pa nam pomozite da tako nastavimo i dalje.

Vaša mesečna podrška će napraviti razliku. Hvala vam. 

PayPal

Global Media Planet INFO – vesti o pravom svetu oko vas

*Prilikom prenošenja tekstova, članaka, video, audio snimaka, fotografija kao i ostalog materijala, citiranja istih u kompletu ili u delovima obavezno navesti izvor uz link prema izvoru.  

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*