Sodoma, istraga u središtu Vatikana – Vatikan i homoseksualnost

Sodoma, istraga u središtu Vatikana - Vatikan i homoseksualnost. Vatikan je homoseksualiziran, cijela institucija je izgrađena na laži, dvostrukom životu, shizofreniji, licemjerju...': nakon četiri godine istraživanja francuski novinar izdaje knjigu o Svetoj Stolici

Sodoma, istraga u središtu Vatikana – Vatikan i homoseksualnost

Vatikan je homoseksualiziran, cijela institucija je izgrađena na laži, dvostrukom životu, shizofreniji, licemjerju… – nakon četiri godine istraživanja francuski novinar izdaje knjigu o Svetoj Stolici

Kultura tajnosti homoseksualne većine u Vatikanu ključna je za razumijevanje mnogih odluka ili moralnih stajališta Svete Stolice već pet desetljeća, rekao u četvrtak u razgovoru za agenciju France Presse Frederic Martel, novinar i sociolog.

U knjizi “Sodoma, istraga u središtu Vatikana” koja izlazi 21. veljače u 20 zemalja na 8 jezika, Frederic Martel koji je istraživao temu 4 godine, ispitao je 1.500 osoba u 30 zemalja uz pomoć 80 suradnika, opisuje “kulturu dvostrukog života među kardinalima i crkvenim dostojanstvenicima Vatikana”.

“Javna tajna je da u Vatikanu ima homoseksualaca. Novo je da je institucija, sustav homoseksualiziran. Ne zanimaju me pojedinci. Ne otkrivam homosekualnost živućih kardinala. Pokušavam shvatiti kako se institucija izgradila na laži, na dvostrukom životu, shizofreniji, licemjerju – ponavljam riječi pape Frane.Ta kultura tajnosti homoseksualne većine u Vatikanu je izvor iskrivljavanja svih aspekata Crkve. I ključ za razumijevanje mnogih odluka i moralnih stajališta Svete Stolice”.

Vatikan i homoseksualnost

Sociolog zatim objašnjava da ta laž ima ogromne posljedice, poput odbacivanja prezervativa, ženomrstva klera, skandale Vatikanske banke u vrijeme nadbiskupa Marcinkusa, koji je bio homoseksualac, ostavku Benedikta XVI. i pobunu protiv pape Frane.

Nabraja da postoje neprakticirajući homoseksualci koji su vjerni zavjetu čistoće. Zatim postoje oni koji možda imaju odnose, ali to proživljavaju jako teško i kažnjavaju se. Postoje i oni koji žive s ljubavnicima. Zatim postoje kardinali koji izlaze i imaju ljubavnike. Neki, najmanje dvojica kardinala bllskih Ivanu Pavlu II. su se viđali s muškim prostitutkama.

Frederic Martel navodi da je papa Frane shvatio sustav, čiji je i sam zatvorenik. Njegova slavna rečenica glasi “iza rigidnosti se često krije dvostruki život”. On je “gay friendly” ako ga usporedimo s njegovim prethodnicima kada je pitanje prosuđivanja pojedinca. Ali radikalni je protivnik homoseksualnih brakova.

Martel je istaknuo da ne postoji veza između homoseksualnosti i seksualnih zlostavljanja.

“Crkva je stvorila kulturu tajnosti kako bi zaštitila homoseksualnost i zaštitila je zlostavljanje, iako ta kultura nije bila za to stvorena. Tu je sustav krajnje izopačen i nije moguća nikakva reforma ako se ne promijeni doktrina Crkve  tj. zavjet čistoće i celibata”, zaključuje novinar i sociolog.

Slobodna Dalmacija 

Srodno:

Kardinal Josip Bozanić je Homoseksualac! Da li je Homoseksualnost Bolest?

 

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDJE 

Budite s nama jer smo mi tu zbog vas.

 

Vaš Global Media Planet INFO

Podijelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*