RAZGOVARALI VIŠE OD DVA SATA: Tramp i Putin izgladili sva neslaganja! Postignut istorijski dogovor supersila!

Ni Melania nije mogla prisiliti Trumpa i Putina da se drže satnice
Ni Melania nije uspela da ih prekine u razgovoru

RAZGOVARALI VIŠE OD DVA SATA: Tramp i Putin izgladili sva neslaganja! Postignut istorijski dogovor supersila!

Američki i ruski predsednik Donald Trump i Vladimir Putin održali su u petak, na marginama samita G20 u Hamburgu, svoj prvi sastanak. Iako je sastanak trebao da traje 35 minuta, trajao je više od dva sata.

“Čast je naći se s vama”, rekao je Tramp na početku sastanka, dodajući: Spasibo (Hvala na ruskom)

“Drago mi je da sam vas sreo lično”, dodao je Putin, naglasivši kako se nada da će sastanak doneti rezultate.

Nije odgovorio na pitanje

Rojters prenosi da Tramp nije odgovorio na novinarsko pitanje o ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD.

AP navodi da je uz Trampa, koji je sedeo ispred američke zastave s prstima postavljanim u obliku izvrnutog trougla, bio državni sekretar SAD Rek Tillerson, dok Putina opisuje kao blago pognutog u stolici, kako je trljao prste dok se Tramp obraćao novinarima. Blizu ruskog predsednika sedeo je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

“Imali smo vrlo dugu raspravu sa američkim predsednikom. Otvorili smo mnoge teme, uključujući Ukrajinu, Siriju i bilateralne odnose. Razgovarali smo takođe i o borbi protiv terorizma, kao i o bezbednosti na internetu “, rekao je Putin nakon sastanka, prenosi Russia Today.

Kako pišu ruski mediji, Tramp odustaje od zahteva da sirijski predsednik Bašar al-Asad mora otići sa svoje pozicije. On je stalno bio kamen spoticanja u odnosima SAD-a i Rusije u Siriji. Osim toga, saglasni su i sa ruskim predlogom o zonama bezbednosti te su se dogovorili o primirju koje počinje u nedelju 9. jula, u 12:00 po lokalnom vremenu.

Amerikanci su se, kažu, obavezali da neće napadati delove Sirije koje kontrolišu snage odane Bašaru al-Asadu, niti će na ta područja slati svoju vojsku, a neće biti ni suprotno.

Vrlo važna teme razgovora bile su i Sirija i Ukrajina 

Što se tiče Ukrajine, Putin traži da SAD pritisne vlasti u Kijevu da ispune svoj deo Sporazuma iz Minska, pogotovo onaj koji predviđa ustavne promene kao i posebni status i posebne političke i ekonomske odnose ovih delova sa Rusijom.

Ukrajina se boji da je to stvaranje svojevrsne “Republike Ruske” kao u BiH, koja Ukrajini neće dati mogućnost da se razvija kao punopravna država. To je po Rusima osnovni zahtev koji će omogućiti da se reši ukrajinski problem.

Američki predsednik Donald Tramp “pritisnuo” je u petak u Hamburgu ruskog predsednika Vladimira Putina zbog ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016., rekao je državni sekretar SAD-a Rek Tillerson.

Putin je ranije negirao bilo kakvo uplitanje u izborni proces u SAD-u, a Moskva je zatražila dokaze za te optužbe.

Tramp je tokom predizborne kampanje obećao obnovu veza s Moskvom. Ipak, na tom planu nije puno postigao, jer je njegova administracija suočena s istragama oko ruskog mešanja u izbore i veza između Trumpove kampanje s Moskvom.

Tramp je u više navrata ustvrdio da nije “petljao” sa Rusijom.

Govoreći na marginama samita G20 u Hamburgu, Tillerson je rekao da su dvojica lidera imala “vrlo snažnu i dugu razmenu mišljenja o toj temi. Predsednik (Tramp) je više puta pritisnuo predsednika Putina u vezi sa ruskim uplitanjem”, rekao je. 

100.000 demonstranata na ulicama Hamburga protiv kapitalizma poručuje: “Dobrodošli u pakao” i “Razbijte G20”! – VIDEO

‘Optužbe za rusko mešanje u američke izbore nisu istinite’ 

“Dvojica lidera saglasila su se da je to ključna prepreka napretku američko-ruskih odnosa”, istakao je Tillerson.

Oni su se složili da će se obavezati na “nemešanja u unutrašnje stvari SAD-a i naše demokratske procese, kao i one u drugim zemljama”, dodao je.

Ipak, ruski ministar spoljnih poslova Lavrov kasnije je istakao kako je Tramp prihvatio Putinovu ocenu da optužbe za rusko mešanje u američke izbore nisu istinite.

Tillerson je ocenio da se dve države možda nikada neće složiti oko toga šta se zapravo dogodilo.

“Mislim da je u ovome trenutku predsednik Tramp sa pravom fokusiran kako krenuti napred od nečega oko čega se u ovome trenutku ne možemo složiti”, rekao je američki državni sekretar.

Ovaj razgovor, kao i ceo Samit u Hamburgu se, inače, održava u senci velikih sukoba demonstranata i policije. Demonstranti su napali policijsku stanicu u četvrti Altona, zapalili policijska patrolna vozila i bacali zapaljiva sredstva u blizini železničke stanice, nakon čega je policija uputila upozorenje građanima da izbegavaju to područje i drže se podalje od demonstranata.

HAOS NA G20: Policija zbog demonstranata koji razbijaju sve pred sobom traži pojačanja, Melania ostala blokirana u hotelu

Policija je javila da je broj povređenih policajaca porastao na 159, a 45 demonstranata je privedeno.

LIVE: Protesters march in Hamburg against G20 Summit

 

Preporučeno:

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*